tarta cu ton

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa
tarta cu ton

Ingrediente

  • 1 pachet foietaj din comert
  • 1 cutie ton bucati in ulei sau suc propriu(150 gr)
  • 1 ardei gras galben
  • 2 rosii coapte
  • 10 masline
  • 3 oua
  • 200 ml lapte
  • 1 lingura faina
  • 1 lingura ulei
  • 1 lingurita de verdeturi a la Provence(se gasesc la supermarket)
  • sare
  • piper.

Mod de preparare

foietajul se scoate din frigider si se la sa la temperatura camerei.

cuptorul se preincalzeste la 220 grade.

ardeiul si rosiile se taie marunt si se calesc cateva minute.

maslinele se taie rondele.

ouale, faina, laptele se omogenizeaza bine si se adauga condimentele, sarea si piperul.

se pune in tava de tarta unsa cu putin unt foaia de foietaj si se inteapa cu furculita. peste foietaj se adauga ardeiul si rosiile calite, apoi compozitia de ou, tonul scurs in prealabil si rupt bucatele si maslinele .

se coace la cuptor. e gata cand trece testul scobitorii.

e delicioasa , se serveste si calda si rece, cu salata de morcov ras cu ulei si otet balsamic.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Ghiveci de legume cu oua romanesti

Se taie ceapa pestisor si se caleste in 2 linguri ulei.

Ghiveci de legume cu oua romanesti
Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata

Ceapa verde o curatam, o taiem rondele, ceapa uscata o curatam si o tocam marunt.

Ciorba de fasole cu rasol si costita afumata
Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.

Negresa cu glazura de ciocolata.
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor