autor:

Fara foto

» » Aperitive

Tarta cu ton si mozzarella

Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 octombrie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rocsi (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 octombrie 2015

Ingrediente
Pentru aluat:, 100 gr unt, 1 ou, 200 gr faina, un praf de sare, Umplutura:, 500 gr ton din conserva, 350 gr mozzarella, 1/2 legatura patrunjel verde, 50 gr masline fara samburi, sare, piper, 1 lingurita ierburi de provence

Dificultate: Redusa Timp: 1h 10 min

1 vot

Mod de preparare

Aluatul:
Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea.
Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen.
Il punem in folie de bucatarie si il dam la frigider cat pregatim restul ingredientelor.
Umplutura:
Tonul il scurgem de ulei, il punem intr-un bol si il faramitam usor cu mana.
Tocam patrunjelul verde, il amestecam cu tonul, presaram sare si piper.
Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o forma de tarta pe care o tapetam inainte cu hartie de copt.
Intindem aluatul spre margini cu ajutorul degetelor, facand si o mica bordura pe margini.
Il intepam cu furculita, turnam umplutura de ton si o nivelam.
Feliem mozzarella si asezam deasupra, iar peste punem feliute de masline.
Presaram ierburi de provence peste tarta.
O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.
Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim. Este de preferat sa o mancati calda!
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu ton si mozzarella" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci umplute cu spanac

Ciuperci umplute cu spanac

1.Se curata spanacul,oprind numai frunzele care se spala in mai multe apre reci apoi se dau in cateva

1 vot    0 comentarii
50 min
Aperitive
Vinete la cuptor

Vinete la cuptor

Vinetele se taie pe lungime in doua, se scobesc iar miezul se taie cuburi la fel ca si rosiile decojite,

11 voturi    2 comentarii
1h
Aperitive

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Rocsi (Chef de cuisine) , 02 decembrie 2015

    Multumesc pentru apreciere. Probabil este mai sanatos, dar asta il aveam primit si trebuia folosit.

  • kok miori

    kok miori (Chef de cuisine) , 01 decembrie 2015

    ESTE FOARTE ASPECTOASA SI DESIGUR GUSTOASA DE CE NU FOLOSESTI TON IN APA ESTE MAI SANATOS/

Dificultate

Redusa

Timp

1h 10 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr ton din conserva
  • 350 gr mozzarella
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 50 gr masline fara samburi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence

Raporteaza reteta

Retete
de Rocsi
Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Piept de pui umplut cu ciuperci in foietaj

Lasam foietajul sa se dezghete la temperatura camerei. Pieptul de pui il spalam si il tamponam cu

5 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Aperitive cu carne
Salata cu ton si tofu

Salata cu ton si tofu

Ardeiul kapia il spalam, indepartam cotorul si toate semintele si il taiem cubulete. Ceapa verde

9 voturi    4 comentarii
20 min
Salate cu peste
Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatite umplute cu portocale in sos (de post)

Clatitele: Intr-un bol amestecam cu un tel apa minerala cu zaharul pudra,uleiul si coaja rasa de

6 voturi    5 comentarii
45 min
Retete de post

Rocsi (Chef de cuisine)

Multumesc pentru apreciere. Probabil este mai sanatos, dar asta il aveam primit si trebuia folosit.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Rulouri de vinete pane Rulouri de vinete pane

Vanata se curata de coaja, apoi se feliaza pe lungimea vinetei cat se poate de subtire. Se presara cu sare si piper si se lasa sa se

1 vot    0 comentarii
40 min
Aperitive
Mic dejun indragostit Mic dejun indragostit

Am pregatit aluatul de clatite si le-am copt pe un aparat special de facut gofre, asa se numesc clatitele acestea, apoi le-am umplut

2 voturi    0 comentarii
40 min
Aperitive
Platou prezidential