Tarta cu ton si mozzarella

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu ton si mozzarella

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr ton din conserva
  • 350 gr mozzarella
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 50 gr masline fara samburi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea.

Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen.

Il punem in folie de bucatarie si il dam la frigider cat pregatim restul ingredientelor.

Umplutura:

Tonul il scurgem de ulei, il punem intr-un bol si il faramitam usor cu mana.

Tocam patrunjelul verde, il amestecam cu tonul, presaram sare si piper.

Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o forma de tarta pe care o tapetam inainte cu hartie de copt.

Intindem aluatul spre margini cu ajutorul degetelor, facand si o mica bordura pe margini.

Il intepam cu furculita, turnam umplutura de ton si o nivelam.

Feliem mozzarella si asezam deasupra, iar peste punem feliute de masline.

Presaram ierburi de provence peste tarta.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim. Este de preferat sa o mancati calda!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise