Tarta cu ton si mozzarella

Timp pregatire
70 minute
Complexitate
redusa
Tarta cu ton si mozzarella

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt
  • 1 ou
  • 200 gr faina
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 500 gr ton din conserva
  • 350 gr mozzarella
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 50 gr masline fara samburi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita ierburi de provence

Mod de preparare

Aluatul:

Intr-un bol punem untul rece si il amestecam cu oul si sarea.

Incorporam faina treptat, amestecam bine si vom obtine o bila de aluat omogen.

Il punem in folie de bucatarie si il dam la frigider cat pregatim restul ingredientelor.

Umplutura:

Tonul il scurgem de ulei, il punem intr-un bol si il faramitam usor cu mana.

Tocam patrunjelul verde, il amestecam cu tonul, presaram sare si piper.

Scoatem aluatul din frigider, il punem intr-o forma de tarta pe care o tapetam inainte cu hartie de copt.

Intindem aluatul spre margini cu ajutorul degetelor, facand si o mica bordura pe margini.

Il intepam cu furculita, turnam umplutura de ton si o nivelam.

Feliem mozzarella si asezam deasupra, iar peste punem feliute de masline.

Presaram ierburi de provence peste tarta.

O introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita, pana se rumeneste deasupra.

Cand este gata, o scoatem din cuptor, o lasam putin la racorit si servim. Este de preferat sa o mancati calda!

Pofta buna!

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Orez cu carne de porc

Orez cu carne de porc

Reteta de orez cu carne de porc. Cum prepari acasa cea mai buna reteta de orez cu carne de porc.

Orez cu carne de porc
Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde

Omleta cu unt si ceapa verde
Jeleu de zmeura

Jeleu de zmeura

Reteta de jeleu de zmeura. Cum faci jeleu de zmeura reteta fara conservanti.

Jeleu de zmeura