autor:

Alexandrina

» » Aluaturi si Foietaje

Tartă cu șuncă și ardei gras

Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alexandrina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 02 septembrie 2012

Ingrediente
Aluat: 1 ou, 3/4 pachet de unt, sare, faina cat cuprinde (cred ca am folosit vreo 250 g), 4 ardei grasi, 200 g sunca, 300 g branza de vaci, 4 oua, usturoi, sare, piper, zeama de lamaie, putin mustar.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

2 voturi

Mod de preparare

Cernem faina intr-un castron, presaram sarea, amestecam usor si adaugam untul rece, taiat bucati. Incorporam untul in faina, folosind degetelele; pana obtinem ceva gen firimituri. Adaugam si oul si framantam. Dam o forma de bila aluatului obtinut, infoliem si dam la rece, macar 30 de minute. Calim usor ardeii taiati julienne, adaugam putin usturoi tocat, sare, piper si mai apoi sunca taiata cuburi; lasam putin pe foc sa se imprumute aromele.

Branza de vaci o amestecam cu ouale, cu putin mustar si zeama de lamaie.

Incorporam in compozitia de branza sunca si ardeii. Amestecam usor. Intindem in tava de tarta unsa cu unt (eu am folosit hartie de copt) o foaie de aluat, avand grija sa pastram o bucatica pentru a orna tarta. Repartizam compozitia cu ardei peste foaia din tava si improvizam din aluatul ramas un soi de grilaj.

Ungem cu putin ou batut grilajul si marginile tartei si coacem cca 40 de minute la 180 de grade, in cuptorul preincalzit.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu șuncă și ardei gras" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Portofele cu branza dulce

Portofele cu branza dulce

Branza se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si struguri (un ciorchine). Aluatul (dupa ce s-a decongelat)

0 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

Flute cu branza sarata si masline - painicele umplute

In oala mixerului se amesteca cu lingura ptr framantare, faina cu apa 2 minute se acopera si se lasa

2 voturi    0 comentarii
3h 15 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 4 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 29 septembrie 2013

    Multumesc!

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    arata tare gustos,trebuie incercata!

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

    Multumesc frumos!

    • In bucataria vesela

      In bucataria vesela (Chef de cuisine) , 04 septembrie 2012

      nu am incercat tartele sarate, dar arata tare apetisant

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

2 voturi

Ingrediente

  • Aluat: 1 ou
  • 3/4 pachet de unt
  • sare
  • faina cat cuprinde (cred ca am folosit vreo 250 g)
  • 4 ardei grasi
  • 200 g sunca
  • 300 g branza de vaci
  • 4 oua
  • usturoi
  • sare
  • piper
  • zeama de lamaie
  • putin mustar.

Raporteaza reteta

Retete
de Alexandrina
Prajitura cu foi din suc de rosii

Prajitura cu foi din suc de rosii

Pentru foi se amesteca bine ingredientele si se framanta un aluat, care se imparte in 4 (mie mi-au

51 voturi    13 comentarii
1h
Retete de post
PrajituraMimoza

PrajituraMimoza

Foi: Se pun la fiert (bain-marie) 50g margarina/unt, 1 ou, 4 linguri lapte, 2 linguri miere, 150g

10 voturi    10 comentarii
1h
Prajituri
Salata cu peste afumat

Salata cu peste afumat

Fileurile de peste se taie bucatele, peste ele se adauga ceapa rosie, taiata julienne, gogosarul

2 voturi    10 comentarii
20 min
Salate cu peste

Alexandrina (Chef de cuisine)

Multumesc!

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Cuiburi din foietaj si salam picant