autor:

anuta

» » Prajituri

Tarta cu urda si agude(dude)

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 10 februarie 2016

Ingrediente
Blat2 oua,150 g zahar,zahar vanilat,250 g faina,100 g margarina sau unt, umplutura150 g urda,200 g smantana grasa(eu am pus 3 linguri),2 galbenusuri,100 g zahar,zahar vanilat, bezea2 albusuri,un praf de sare, linguri de zahar,suc proaspata de la 1/2 lamaie, decor250 g agude(dude),cateva capsuni coapte(pentru culoare),150 g zahar

Dificultate: Medie Timp: 50 min

0 voturi

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul de blat mixand margarina aflata la temperatura camerei,cu ouale si zaharul(eu l-am facut pudra),cu zaharul vanilat si la urma faina.Se amesteca totul bine apoi se baga aluatul intr-o punga de celofan siu se da 20-30 minute la frigider.
2.Pana se raceste aluatul,punem intr-o craticioara cu fund mai gros, agudele cu coditele taiate,spalate si scurse bine amestecate cu cateva capsuni si cu zaharul,apoi dam in cateva clocote,pe flacara mica a aragazului,miscand craticioara din cand in cand,pana se leaga un pic siropul ,apoi dam la racit.
3.Se mixeaza urda cu smantana,galbenusurile,zaharul si vanilia ,pana se obtine un amestec cremos si omogen.
4.Se scoate aluatul din frigider si se intinde intre doua folii de plastic,dupa forma tartei,apoi se rastoarna in forma unsa cu margarina,se netezeste bine cu mana pe vas apoi se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la copt 10 minute.
Se scoate din cuptor si se toarna deasupra compozitia de urda cu smantana si se mai da la cuptor inca 30 de minute.
Intre timp pragatim bezeaua mixand bine albusurila cu un ptaf de sare apoi cu zaharul turnat treptat si la urama sucul de lamaie.
Dupa cele 30 de minute se scoate forma din cuptor si se decoreaza pe margine cu bezea,apoi se mai baga 5-10 minute la cuptor pana ce se maroneste un pic bezeaua.
Se scoate tarta din forma pe un platou(dupa ce s-a racit un pic)si in mijlocul ei se toarna agudele cu tot cu sirop.Se taie dupa ce s-a racit bine.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu urda si agude(dude)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
prajitura Caramela

prajitura Caramela

Pe scurt- se coace un blat cu cacao si nuca in tava dreptunghiulara, se pune apoi un strat de crema

12 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Briose cu fulgi de ciocolata

Briose cu fulgi de ciocolata

Incinge cuptorul la 190ᵒC.Tapeteaza cu hartiute de copt o tava de briose. Intr-un vas amesteca

6 voturi    1 comentariu
40 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

50 min

0 voturi

Ingrediente

  • Blat2 oua,150 g zahar,zahar vanilat,250 g faina,100 g margarina sau unt
  • umplutura150 g urda,200 g smantana grasa(eu am pus 3 linguri),2 galbenusuri,100 g zahar,zahar vanilat
  • bezea2 albusuri,un praf de sare, linguri de zahar,suc proaspata de la 1/2 lamaie
  • decor250 g agude(dude),cateva capsuni coapte(pentru culoare),150 g zahar

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon Tarta Floarea Soarelui cu fructe de sezon

 Într-un bol mixăm cele 4 ouă împreună cu zahărul până capătă consistența unei creme; Adăugăm smântâna

4 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure Minitarte racoritoare cu iaurt grecesc si fructe de padure

Iaurtul grecesc se pune intr-un tifon si se lasa la scurs peste noapte. Se pune faina cernuta impreuna cu untul,ouale, laptele si sarea

1 vot    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pandispan cu caise
Cookie Settings