Tarta cu urda si agude(dude)

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
medie
Tarta cu urda si agude(dude)

Ingrediente

  • Blat;2 oua,150 g zahar,zahar vanilat,250 g faina,100 g margarina sau unt
  • umplutura;150 g urda,200 g smantana grasa(eu am pus 3 linguri),2 galbenusuri,100 g zahar,zahar vanilat
  • bezea;2 albusuri,un praf de sare,6 linguri de zahar,suc proaspata de la 1/2 lamaie
  • decor;250 g agude(dude),cateva capsuni coapte(pentru culoare),150 g zahar

Mod de preparare

1.Se prepara aluatul de blat mixand margarina aflata la temperatura camerei,cu ouale si zaharul(eu l-am facut pudra),cu zaharul vanilat si la urma faina.Se amesteca totul bine apoi se baga aluatul intr-o punga de celofan siu se da 20-30 minute la frigider.

2.Pana se raceste aluatul,punem intr-o craticioara cu fund mai gros, agudele cu coditele taiate,spalate si scurse bine amestecate cu cateva capsuni si cu zaharul,apoi dam in cateva clocote,pe flacara mica a aragazului,miscand craticioara din cand in cand,pana se leaga un pic siropul ,apoi dam la racit.

3.Se mixeaza urda cu smantana,galbenusurile,zaharul si vanilia ,pana se obtine un amestec cremos si omogen.

4.Se scoate aluatul din frigider si se intinde intre doua folii de plastic,dupa forma tartei,apoi se rastoarna in forma unsa cu margarina,se netezeste bine cu mana pe vas apoi se inteapa din loc in loc cu furculita si se da la copt 10 minute.

Se scoate din cuptor si se toarna deasupra compozitia de urda cu smantana si se mai da la cuptor inca 30 de minute.

Intre timp pragatim bezeaua mixand bine albusurila cu un ptaf de sare apoi cu zaharul turnat treptat si la urama sucul de lamaie.

Dupa cele 30 de minute se scoate forma din cuptor si se decoreaza pe margine cu bezea,apoi se mai baga 5-10 minute la cuptor pana ce se maroneste un pic bezeaua.

Se scoate tarta din forma pe un platou(dupa ce s-a racit un pic)si in mijlocul ei se toarna agudele cu tot cu sirop.Se taie dupa ce s-a racit bine.

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise