autor:

Liliana_Mălai

» » Aperitive

Tartă cu varza

Autor: Liliana_Mălai (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Liliana_Mălai (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 noiembrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat:, 1 pahar de ulei, 1 pahar de apă minerală, făină cât cuprinde, 1 plic de praf de copt, un praf de sare, , Pentru umplutură:, o varză medie, 2 cepe, 2 linguri de pastă de tomate, ulei (pentru călit varza și uns tava), sare, piper, cimbru

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Pentru aluat, se amestecă uleiul cu apa minerală, sarea, praful de copt și făina cernută; aluatul nu trebuie să fie prea legat, dar nici să curgă; apoi îl lăsăm la rece cam cca o jumătate de oră.

Pentru umplutură, călim ceapa în ulei, apoi adăugăm și varza tocată mărunt. Peste aceasta adăugăm o ceașcă de apă călduță și lăsăm până se înmoaie. La sfârșit adăugăm condimentele și lăsăm să se răcească.

Aluatul îl împărțim în două, având grijă ca partea de jos să fie mai mare. Cu ea îmbrăcăm pereții tavei unse în prealabil cu ulei. Apoi, punem compoziția de varză (bine scăzută și răcită) peste foaia de aluat din tavă și acoperim cu cealaltă foaie. Aluatul îl înțepăm din loc în loc, iar deasupra putem presăra semințe de susan.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă cu varza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive
Ciuperci pane

Ciuperci pane

Ciupercile se spala,se curata si se indeparteaza cu grija coditele. Palariile ciupercilor se lasa

12 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive
Braduti sarati

Braduti sarati

Am mixat bine toate ingredientele, apoi am format o bila de aluat, ce care am dat-o la rece pt. cca.

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Aperitive

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 1 pahar de ulei
  • 1 pahar de apă minerală
  • făină cât cuprinde
  • 1 plic de praf de copt
  • un praf de sare
  • Pentru umplutură:
  • o varză medie
  • 2 cepe
  • 2 linguri de pastă de tomate
  • ulei (pentru călit varza și uns tava)
  • sare
  • piper
  • cimbru

Raporteaza reteta

Retete
de Liliana_Mălai
Struguri caramelizați

Struguri caramelizați

Pentru început, fiecare boabă de strugure se trece printr-o scobitoare. Apoi, se pune zahărul

0 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Tartă cu mere

Tartă cu mere

Facem o cocă din făina, zahărul și untul tăiat bucățele. Frământăm în așa fel încât

0 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Omletă cu avcado

Omletă cu avcado

Se bat ouăle cu cele două linguri de lapte cu sarea, piperul și busuiocul. Avocado se taie cubulețe

0 voturi    1 comentariu
20 min
Aperitive cu oua

Alina_Chiticaru (Chef de cuisine)

Arata delicios!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive

Placinta cu varza calita (varzari) Placinta cu varza calita (varzari)

Din faina, lapte, ou, drojdia activata cu sare si zahar, se framanta un aluat. Aluatul se lasa la dospit, iar in timpul acesta se caleste

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive
Briose aperitiv Briose aperitiv

Ouale se bat bine si se amesteca cu uleiul si laptele, peste care se adauga cascavalul taiat cubulete si ardeiul taiat fideluta. Se

3 voturi    0 comentarii
35 min
Aperitive
Baghete umplute cu salam, ciuperci, ardei si porumb