autor:

alexandra elena

» » Dulciuri diverse

Tarta cu visine

Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 28 ianuarie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: alexandra elena (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 28 ianuarie 2009

Ingrediente
6 oua,125 gr unt, 1 cana de faina, 3/4 cana zahar,300-500 gr visine,1 plic praf de copt, coaja de la o lamaie, 2 pliculete zahar vanilat, zahar pudra

Dificultate: Redusa Timp: 1h

19 voturi

Mod de preparare

Untul impreuna cu jumatatea din cantitatea de zahar se freaca bine pana devine cremos, dupa care se adauga pliculetele de zahar vanilat si coaja de la o lamaie (spalata in prealabil). Se adauga galbenusurile unul cate unul amestecandu-se bine. Separat se bat albusurile spuma adaugandu-se restul de zahar. Se adauga peste aceasta spuma galbenusurile cu unt si se incorporeaza.Faina se pune \"in ploaie\" amestecand usor. La urma se adauga si praful de copt stins cu zeama de lamaie. Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava unsa cu unt. Deasupra se pun visinele scurse de zeama date mai intai prin faina. Se pune la copt in cuptorul deja incalzit, lasand foc mic primele 15-20 minute dupa care se mareste focul inca 20 min(sau pana e gata)
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

Tarta cu visine, cirese si crema cu lapte de cocos

Aluatul: Untul rece, taiat cubulete, il amestecam cu oul zi zaharul. Adaugam sarea, praful de copt,

13 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se separa ouale si se bat spuma albusurile. Intr-un ibric, se pune apa cu zaharul si se asteapta

46 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 3 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    Deci.....nu sunt cuvinte sa descriu cat de mult imi plac visinile si cat de buna e tarta asta.Felicitari din suflet.

  • Fara foto

    LIVIA RUS (Chef de cuisine):

    Am folosit o tava mai lunga si am pus jumate visine si jumate caise jumatati adica 2 in 1 si am pudrat cu zahar dupa ce s-a racit, a iesit delicios.

  • mac myra

    mac myra (Chef de cuisine):

    E foarte delicioasa. Mie imi plac visinile la nebunie... Nu sunt cuvinte pt a descrie, incercati si o sa vedeti.

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • Fara foto

    gfdggfdg100 , 23 ianuarie 2010

    E foarte buna!!!

  • Varadi Silvia

    Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 24 iunie 2009

    Arata bine,fac si eu prajitura cu visine,dar putin diferita de a ta.

    • alexandra elena

      alexandra elena (Chef de cuisine) , 30 martie 2009

      Foarte gustoasa...poate fi decorata cu orice fel de toping preferi

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 25 martie 2009

      Interesanta reteta!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

19 voturi

Ingrediente

  • 6 oua,125 gr unt
  • 1 cana de faina
  • 3/4 cana zahar,300-500 gr visine,1 plic praf de copt
  • coaja de la o lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • zahar pudra

Raporteaza reteta

Retete
de alexandra elena
Pasca chinezeasca

Pasca chinezeasca

Aluatul:se freaca zaharul cu cacao sa nu aiba cocolosi; se pune galbenusul si margarina si se omogenizeaza;

49 voturi    15 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Turte "Scutecele Domnului"

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

19 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Racituri

Racituri

Rasolul de porc si pulpele se curata, se spala si se fierb la foc potrivit intr-un vas cu apa descoperit.

35 voturi    3 comentarii
2h
Aperitive cu carne

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o form? de tart? uns? cu unt, o dai la cuptor 10

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Ciocolata de casa