Tarta cu visine si dulce de leche

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta cu visine si dulce de leche

Ingrediente

  • - pentru blat
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt
  • esenta de rom
  • - pentru umplut
  • 500 g visine
  • 250 ml frisca
  • 400 ml lapte condensat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 zahar vanilat(vanilie)
  • - pentru ornat
  • ciocolata
  • coaja de lamaie

Mod de preparare

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate le decongelam si apoi le lasam la scurs.

Bine ar fi ca laptele condensat sa fie fiert inainte, pentru ca acum sa fie deja rece.

Zdrobim biscuitii pina se fac faramituri sau ii dam la robot dar nu prea mult, sa se transforme in faina.

Untul il avem moale , la temperatura camerei si il amestecam cu biscuitii faramitati.

Cu amestecul obtinut, tapetam o forma de tarta, dar nu amestecam cu mana, pe cat e posibil, pentru ca din cauza caldurii mainii, untul se topeste si aluatul va fi prea moale.

Nivelam si apasam aluatul cu o lingura , apoi dam la rece tarta pentru macar 15 minute.

Desfacem dulce de leche si scoatem caramelul din cutie.

Batem frisca cu intaritorul de frisca si vanilia.

Pentru ca dulce de leche mi s-a parut ca este prea tare , l-am amestecat cu putina frisca.

Scoatem blatul de la rece si asezam visinele pe el, apoi crema obtinuta, pe care o nivelam cu o spatula.

Deasupra punem frisca, pe care o nivelam cu spatula, apoi dam tarta la rece , cateva ore.

Dupa ce crema si frisca s-au intarit , radem putina ciocolata si coaja de lamaie, deasupra tartei si o ornam.

O dam iar la rece , apoi poate fi feliata.

A fost un deliciu ... Parcă a doua zi, a fost mai delicioasă !

Pofta mare sa aveti !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Saramura de miel

Saramura de miel

Spalam carnea si o stergem.

Saramura de miel
Drob de pui

Drob de pui

O reteta adaptata nevoilor medicale a familiiei, dar la fel de delicioasa ca un drob de miel, un drob usor si parfumat

Drob de pui
Pasca cu branza dulce

Pasca cu branza dulce

Drojdia se amesteca cu o lingurita de zahar, putin lapte caldut si o lingura de faina.

Pasca cu branza dulce
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise