autor:

Sidy

» » Dulciuri diverse

Tarta cu visine si dulce de leche

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 februarie 2016

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 februarie 2016

Ingrediente
- pentru blat, 200 g biscuiti digestivi, 100 g unt, esenta de rom, , - pentru umplut, 500 g visine, 250 ml frisca, 400 ml lapte condensat, 1 plic intaritor frisca, 1 zahar vanilat(vanilie), , - pentru ornat, ciocolata, coaja de lamaie

Dificultate: Medie Timp: 2h

2 voturi

Mod de preparare

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate le decongelam si apoi le lasam la scurs.
Bine ar fi ca laptele condensat sa fie fiert inainte, pentru ca acum sa fie deja rece.
Zdrobim biscuitii pina se fac faramituri sau ii dam la robot dar nu prea mult, sa se transforme in faina.
Untul il avem moale , la temperatura camerei si il amestecam cu biscuitii faramitati.
Cu amestecul obtinut, tapetam o forma de tarta, dar nu amestecam cu mana, pe cat e posibil, pentru ca din cauza caldurii mainii, untul se topeste si aluatul va fi prea moale.
Nivelam si apasam aluatul cu o lingura , apoi dam la rece tarta pentru macar 15 minute.
Desfacem dulce de leche si scoatem caramelul din cutie.
Batem frisca cu intaritorul de frisca si vanilia.
Pentru ca dulce de leche mi s-a parut ca este prea tare , l-am amestecat cu putina frisca.
Scoatem blatul de la rece si asezam visinele pe el, apoi crema obtinuta, pe care o nivelam cu o spatula.
Deasupra punem frisca, pe care o nivelam cu spatula, apoi dam tarta la rece , cateva ore.
Dupa ce crema si frisca s-au intarit , radem putina ciocolata si coaja de lamaie, deasupra tartei si o ornam.
O dam iar la rece , apoi poate fi feliata.
A fost un deliciu ... Parcă a doua zi, a fost mai delicioasă !
Pofta mare sa aveti !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine si dulce de leche" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Briose dulci din foieta

Briose dulci din foieta

Se framanta un aluat de foietaj astfel: se cerne faina cu un praf de sare, se adauga untul taiat

4 voturi    1 comentariu
1h 3 min
Dulciuri diverse
Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide

Clatite cu topping de ciocolata, banane si arahide

Prima data trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, zahar vanilat, praful de sare si praful

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

7.5L Digital

- 33 %
899.99 lei
599.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h

2 voturi

Ingrediente

  • - pentru blat
  • 200 g biscuiti digestivi
  • 100 g unt
  • esenta de rom
  • - pentru umplut
  • 500 g visine
  • 250 ml frisca
  • 400 ml lapte condensat
  • 1 plic intaritor frisca
  • 1 zahar vanilat(vanilie)
  • - pentru ornat
  • ciocolata
  • coaja de lamaie

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

71 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

233 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

29 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Trandafiri din uscatele Trandafiri din uscatele

Untul se freaca cu faina intre palme sa se disperseze bine, fara sa ramana bucatele mici de unt. Apoi se adauga galbenusurile, smantana,

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Gogosi (reteta bunicii) Gogosi (reteta bunicii)

Drojdia se inmoaie in putin lapte, apoi se pune intr-un bol mai mare faina se face o gaura in miljocul faini unde se pune oul, zaharul,

41 voturi    4 comentarii
4h
Aluaturi si Foietaje
Dulceaţă de căpsuni reţetă