Ingrediente
3 galbenusuri, 1 marga Rama, 11-12 linguri faina( cu varf), 7 linguri zahar, 100 g nuca prajita, 1 borcan visine fara samburi, coaja de lamaie, esenta de lamaie, sare, 1 ou
Dificultate: Medie | Timp: 1h 30 min
31 voturi
Mod de preparare
Din aluat facem doua bile: una mai mare si una mai mica.Le punem pe o farfurie , le acoperim cu folie si dam aluatul pentru o ora la rece.
Scoatem visinele din borcan, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine.
Dupa ce a trecut ora , scoatem bila mai mare si o intindem pina se face aluatul de vreo 3 mm.
In tava de tarta unsa cu marga si tapetata cu faina punem aceasta foaie peste care presaram nuca prajita , apoi visinele.
Scoatem de la rece si bila mai mica si o razuim pe razatoarea cu gauri mari, deasupra visinelor.
Batem oul bine si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra tartei.Presaram bucatelele de marga ramase.
Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit si lasam tarta sa se coaca 40-50 minute pina prinde o culoare frumoasa deasupra.
Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca apoi presaram deasupra zahar praf.
Pofta mare !
burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 17 mai 2010
Buna combinatia, buna prajitura.
licu pop (Chef de cuisine) , 14 mai 2010
Grozava prajitura..numai acum am descoperito...da imi lasa gura apa...mai ales ca am o livada mare de ciresi si visini asa ca ...salvata si nota maxima
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 11 mai 2010
Sidy draga mea,arata super si sunt sigura ca a fost si tare delicioasa.Pun si eu o poza cu prajitura mea cu visine si sper sa o puna si cei de la suport,ptr ca am incercat de cateva ori sa pun aici poza si nu au publicat-o.
mira (Chef de cuisine) , 29 aprilie 2010
visine si nuca, o combinatie minunata!
Estera Flori (Chef de cuisine) , 28 aprilie 2010
arata foarte bine,am sa incerc si eu.
Alice85 (Chef de cuisine) , 14 aprilie 2010
Trebuie sa o incerc si eu..arata bine.
constanta proca (Chef de cuisine) , 14 martie 2010
Arata foarte bine.Felicitari Sidy !
valentina ionita (Chef de cuisine) , 10 februarie 2010
Imi plac tare mult tartele...
valentina ionita (Chef de cuisine) , 01 februarie 2010
Arata tare bine...
dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 18 ianuarie 2010
Cred ca este tare gustoasa.Felicitari.
Cely Snijec (Chef de cuisine) , 17 ianuarie 2010
E un deliciu. Nuca prajita da un gust deosebit prajiturilor.Cred ca in lipsa visinelor, se poate folosi si gem.Arata foarte bine tarta.