Tarta cu visine si nuca

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarta cu visine si nuca

Ingrediente

  • 3 galbenusuri
  • 1 marga Rama
  • 11-12 linguri faina( cu varf)
  • 7 linguri zahar
  • 100 g nuca prajita
  • 1 borcan visine fara samburi
  • coaja de lamaie
  • esenta de lamaie
  • sare
  • 1 ou

Mod de preparare

220 g marga se amesteca cu zaharul bine de tot apoi adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie si 10 picaturi de esenta. Adaugam faina, lingura cu lingura pina se face un aluat sfaramicios.

Din aluat facem doua bile: una mai mare si una mai mica.Le punem pe o farfurie , le acoperim cu folie si dam aluatul pentru o ora la rece.

Scoatem visinele din borcan, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine.

Dupa ce a trecut ora , scoatem bila mai mare si o intindem pina se face aluatul de vreo 3 mm.

In tava de tarta unsa cu marga si tapetata cu faina punem aceasta foaie peste care presaram nuca prajita , apoi visinele.

Scoatem de la rece si bila mai mica si o razuim pe razatoarea cu gauri mari, deasupra visinelor.

Batem oul bine si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra tartei.Presaram bucatelele de marga ramase.

Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit si lasam tarta sa se coaca 40-50 minute pina prinde o culoare frumoasa deasupra.

Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca apoi presaram deasupra zahar praf.

Pofta mare !

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise