220 g marga se amesteca cu zaharul bine de tot apoi adaugam galbenusurile pe rand, coaja de lamaie si 10 picaturi de esenta. Adaugam faina, lingura cu lingura pina se face un aluat sfaramicios.
Din aluat facem doua bile: una mai mare si una mai mica.Le punem pe o farfurie , le acoperim cu folie si dam aluatul pentru o ora la rece.
Scoatem visinele din borcan, le punem intr-o strecuratoare si le lasam sa se scurga bine.
Dupa ce a trecut ora , scoatem bila mai mare si o intindem pina se face aluatul de vreo 3 mm.
In tava de tarta unsa cu marga si tapetata cu faina punem aceasta foaie peste care presaram nuca prajita , apoi visinele.
Scoatem de la rece si bila mai mica si o razuim pe razatoarea cu gauri mari, deasupra visinelor.
Batem oul bine si cu ajutorul unei pensule il intindem deasupra tartei.Presaram bucatelele de marga ramase.
Dam tarta la cuptorul dinainte incalzit si lasam tarta sa se coaca 40-50 minute pina prinde o culoare frumoasa deasupra.
Scoatem tarta din cuptor, o lasam sa se raceasca apoi presaram deasupra zahar praf.
Pofta mare !

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii