autor:

» » Dulciuri diverse

Tarta cu visine

Autor: Cecilia Negru (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cecilia Negru (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2007

Ingrediente
7oua, 300g zahar, 300g faina, 500g visine, 5 linguri ulei, jumatate plic cu amoniu. mirodenii, un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

46 voturi

Mod de preparare

Se despart alubusile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, pana acesta se topeste. Se adauga pe rand galbenusurile, amoniu stins cu otet, sarea, mirodeniile, uleiul si faina.
Se unge tava cu ulei si tapetata cu faina. Peste aluat se pun visinile (fara samburi, iar daca le avem puse cu aspirina, se scurg de zeama).
Cuptorul trebuie sa fie incalzit. Se coace la foc potrivit circa 30minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu fructe de padure si visine

Tarta cu fructe de padure si visine

Aluatul: Intr-un bol punem margarina taiata cuburi, zaharul, praful de copt, zaharul cu pastai de

2 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Retete de post
Tarta cu visine ♥

Tarta cu visine ♥

Pregatim o coca din ingredientele de mai sus: intr-un bol amestecam margarina cu sarea, zaharul si

5 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • cecilia negru , 10 iulie 2008

    Pt ca visinile sa nu lase multa zeama trebuiesc puse la scurs de zeama cu circa 1 ora inainte de a face prajitura.Tarta e mai gustoasa cu visine conservate decat cu cele proaspete. Succes la gatit.

  • Ion Padure (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008

    Cum se procedeaza ca visinile pentru tarta sa nu lase multa zeama?

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

46 voturi

Ingrediente

  • 7oua
  • 300g zahar
  • 300g faina
  • 500g visine
  • 5 linguri ulei
  • jumatate plic cu amoniu. mirodenii
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca) Gomboti cu prune si nuca (galuste cu prune si nuca)

Mai intai ne vom ocupa de prune, apoi de aluat. Amestecam zaharul brun cu o lingura de scortisoara.Prunele dupa ce au fost spalate si

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Dulceata de cirese amare cu menta Dulceata de cirese amare cu menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la trei masuri de cirese, doua masuri de zahar, se adauga o lamaie taiata cubulete si un

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Dulciuri diverse
Fondante de curmale cu cocos