autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu visine

Autor: Cecilia Negru (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cecilia Negru (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2007

Ingrediente
7oua, 300g zahar, 300g faina, 500g visine, 5 linguri ulei, jumatate plic cu amoniu. mirodenii, un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

46 voturi

Mod de preparare

Se despart alubusile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, pana acesta se topeste. Se adauga pe rand galbenusurile, amoniu stins cu otet, sarea, mirodeniile, uleiul si faina.
Se unge tava cu ulei si tapetata cu faina. Peste aluat se pun visinile (fara samburi, iar daca le avem puse cu aspirina, se scurg de zeama).
Cuptorul trebuie sa fie incalzit. Se coace la foc potrivit circa 30minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se separa ouale si se bat spuma albusurile. Intr-un ibric, se pune apa cu zaharul si se asteapta

46 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Se face aluatul (amestecam toate ingredientele)si se pune la rece o ora. Se imbraca forma de tarta,stratul

2 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • Fara foto

    cecilia negru , 10 iulie 2008

    Pt ca visinile sa nu lase multa zeama trebuiesc puse la scurs de zeama cu circa 1 ora inainte de a face prajitura.Tarta e mai gustoasa cu visine conservate decat cu cele proaspete. Succes la gatit.

  • Fara foto

    Ion Padure (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008

    Cum se procedeaza ca visinile pentru tarta sa nu lase multa zeama?

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

46 voturi

Ingrediente

  • 7oua
  • 300g zahar
  • 300g faina
  • 500g visine
  • 5 linguri ulei
  • jumatate plic cu amoniu. mirodenii
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tiramisu mai special