autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta cu visine

Autor: Cecilia Negru (Bucatar sef)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 02 februarie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Cecilia Negru (Bucatar sef)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 02 februarie 2007

Ingrediente
7oua, 300g zahar, 300g faina, 500g visine, 5 linguri ulei, jumatate plic cu amoniu. mirodenii, un praf de sare.

Dificultate: Redusa Timp: 20 min

46 voturi

Mod de preparare

Se despart alubusile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, pana acesta se topeste. Se adauga pe rand galbenusurile, amoniu stins cu otet, sarea, mirodeniile, uleiul si faina.
Se unge tava cu ulei si tapetata cu faina. Peste aluat se pun visinile (fara samburi, iar daca le avem puse cu aspirina, se scurg de zeama).
Cuptorul trebuie sa fie incalzit. Se coace la foc potrivit circa 30minute.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta de visine

Tarta de visine

Intr-un bol amestecam faina cu untul si cu zaharul. Trebuie sa formeze un aluat elastic, care nu

5 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Tarta cu visine si dulce de leche

Tarta cu visine si dulce de leche

Spalam visinele apoi le scoatem samburii si le lasam la scurs intr-o strecuratoare.Daca sunt congelate

2 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 3 comentarii
  • Fara foto

  • mirey

    mirey (Chef de cuisine) , 01 iulie 2011

    Un desert foarte bun si rapid.

  • Fara foto

    cecilia negru , 10 iulie 2008

    Pt ca visinile sa nu lase multa zeama trebuiesc puse la scurs de zeama cu circa 1 ora inainte de a face prajitura.Tarta e mai gustoasa cu visine conservate decat cu cele proaspete. Succes la gatit.

  • Fara foto

    Ion Padure (Chef de cuisine) , 16 iunie 2008

    Cum se procedeaza ca visinile pentru tarta sa nu lase multa zeama?

Dificultate

Redusa

Timp

20 min

46 voturi

Ingrediente

  • 7oua
  • 300g zahar
  • 300g faina
  • 500g visine
  • 5 linguri ulei
  • jumatate plic cu amoniu. mirodenii
  • un praf de sare.

Raporteaza reteta

mirey (Chef de cuisine)

Un desert foarte bun si rapid.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Colacei umpluti