autor:

Simona_Georgescu

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tarta cu zmeura si ciocolata

Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Simona_Georgescu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 ianuarie 2019

Ingrediente
Pentru aluat:, 100 gr unt rece 82% grasime taiat cubulete, 1 galbenus de ou, 1 praf de sare, 3 linguri zahar pudra, 2 linguri cacao neagra, 250 gr faina alba, 2-3 linguri apa rece, Pentru crema de ciocolata:, 200 gr ciocolata(eu am folosit 100 gr ciocolata cu lapte si 100 gr ciocolata neagra), 200 ml smantana pentru frisca, Pentru umplutura de zmeura:, 300-350 gr zmeura proaspata, 4 linguri zahar alb, 1 plic gelatina granule Dr. Oetker, 100 ml apa, 50 ml sirop de capsuni sau de zmeura, Pentru toping-ul de deasupra si decor:, 100 ml smantana pentru frisca, 2 linguri zahar pudra, Bezele, tablete si petale din ciocolata, toping din ciocolata, petale de boboci de trandafiri

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

0 voturi

Mod de preparare

Pentru crusta: in bolul robotului de bucatarie se pun toate ingredientele mai putin galbenusul si apa rece. Se porneste robotul si se mixeaza pana obtinem niste firimituri. Ulterior ca sa se lege aluatul adaugam galbenusul, iar apa rece doar daca este necesar. Dupa ce adaugam galbenusul de ou, mixam din nou aluatul si vedem daca se leaga. Daca vi se pare ca nu are consistenta dorita, adaugati 1-2 linguri apa rece. Adunati aluatul in folie alimentara si-l dati la rece pentru 20 minute.

Dupa ce a stat la frigider, o sa observati ca s-a intarit. Infainati masa de lucru si cu ajutorul sucitorului intindeti aluatul. Puneti foaia de aluat intr-o tava de tarte, de preferat cu marginea detasabila. Se inteapa aluatul cu o furculita din loc in loc, se taie surplusul de pe margini, se pune hartie de copt peste aluat si bile speciale pentru copt. Eu nu detin aceste bile, asa ca folosesc fasole boabe, pe care le pastrez intr-o cutie de tabla cu capac si le refolosesc de cate ori am nevoie. Se coace aluatul in cuptorul incins la 175-180 grade, pentru 18-20 minute. Apoi se indeparteaza hartia si boabele de fasole si se mai coace alte 5 minute. Se lasa aluatul sa se raceasca.

Pentru crema de ciocolata: se pune smantana pentru gatit intr-o craticioara. Se pune pe foc si se lasa sa devina fierbinte, dar sa nu fiarba. Se adauga ciocolata rupta bucati, se amesteca pana se topeste si se incorporeaza in smantana. Se lasa sa se raceasca usor. Se pune crema astfel obtinuta in crusta si se da la frigider pana se intareste.

Pentru umplutura de zmeura: se pune intr-o craticioara apa, siropul, gelatina si zaharul. Se lasa gelatina sa se hidrateze, apoi se pune pe flacara foarte mica si se lasa pana gelatina se dizolva. Se lasa sa se raceasca, dar sa nu se raceasca. Se adauga zmeura si se amesteca usor sa nu se zdrobeasca fructele. Peste crema de ciocolata se adauga umplutura de zmeura. Se da la frigider si se lasa sa se raceasca.

Pentru decor: se mixeaza smantana pentru frisca cu zaharul pudra. Cand ajunge la consistenta dorita se umple un pos si se decoreaza tarta. In plus eu am folosit toping de ciocolata, petale si tablete cu ciocolata, petale din boboci de trandafiri si bezele marshmallow.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura si ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tort Zumzarel

Tort Zumzarel

Blat: Batem albusurile spuma cu zaharul, galbenusurile le frecam cu uleiul. Se adauga crema de

1 vot    0 comentarii
4h
Torturi
Tort aperitiv Baneasa

Tort aperitiv Baneasa

Se fierb pastele dupa instructiunile de pe ambalaj, se clatesc si se pun in strecuratoare, la scurs. Se

8 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 100 gr unt rece 82% grasime taiat cubulete
  • 1 galbenus de ou
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri zahar pudra
  • 2 linguri cacao neagra
  • 250 gr faina alba
  • 2-3 linguri apa rece
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 200 gr ciocolata(eu am folosit 100 gr ciocolata cu lapte si 100 gr ciocolata neagra)
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • Pentru umplutura de zmeura:
  • 300-350 gr zmeura proaspata
  • 4 linguri zahar alb
  • 1 plic gelatina granule Dr. Oetker
  • 100 ml apa
  • 50 ml sirop de capsuni sau de zmeura
  • Pentru toping-ul de deasupra si decor:
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • Bezele
  • tablete si petale din ciocolata
  • toping din ciocolata
  • petale de boboci de trandafiri

Raporteaza reteta

Retete
de Simona_Georgescu
Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Briose din aluat dospit cu branza umplute cu prune uscate

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa

7 voturi    5 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Savarine cu iz din flori de soc si crema de vanilie cu mascarpone

Pentru aluat: Am pus faina cu sarea intr-un castron. Am amestecat laptele, uleiul, zaharul si

7 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Prajituri
Prajitura cu branza si capsuni

Prajitura cu branza si capsuni

Pentru blat:ouale intregi se mixeaza impreuna cu indulcitorul pulbere, pana devin o spuma consistenta,

4 voturi    1 comentariu
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Ombre Tort Ombre

Pentru blat: albusurile se mixeaza cu praful de sare pentru 2-3 minute, pana incep sa se spumeze. Se adauga zaharul treptat si se mixeaza

0 voturi    0 comentarii
2h 20 min
Dulciuri diverse
Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone Tort cu jeleu de fructe cu mascarpone

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul si mixam pana ce devine o bezea lucioasa,apoi adaugam galbenusurile, amestecand

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tort Diplomat