autor:

Fara foto

» » , Dulciuri diverse, Prajituri

Tarta cu zmeura si crema de vanilie

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 29 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 29 mai 2007

Ingrediente
Pentru aluat - 200 g faina, , 140 g unt, , 100 g zahar, , 2 galbenusuri., Pentru crema - 1/2 l lapte, , 140 g zahar, , 4 galbenusuri, , 50 g faina, , un baton de vanilie, , un pachet zahar vanilat., In plus - 750 g zmeura

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

3 voturi

Mod de preparare

Se face un aluat fraged care se tine doua ore la frigider. Cu el se captuseste o forma de tarta (26 cm diametru) sau mai multe forme mici, unse usor cu unt.
Se inteapa pe fund cu furculita si se baga la cuptor.
Dupa ce tarta s-a copt si s-a racit bine, se pune un strat de crema de vanilie si se umple cu zmeura. Crema se prepara in felul urmator: Se freaca galbenusurile cu zaharul si praful vanilat.
Se amesteca si faina si se subtiaza cu laptele fiert (impreuna cu batonul de vanilie), turnat putin cate putin.
Se aseaza vasul cu crema pe baie de abur si se amesteca intruna pana ce se ingroasa. Se ia de pe foc si se mai bate pana se raceste.
Cand se serveste, se presara cu zahar pudra.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta cu zmeura si crema de vanilie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Pernite cu curmale

Pernite cu curmale

1. se topeste 225 de gr. de unt la microunde, se amesteca ingredientele uscate-faina, grisul, sarea,

10 voturi    5 comentarii
6h 30 min
Prajituri
Prajitura cu mere felii

Prajitura cu mere felii

Se separa albusurile de galbenusuri. Se freaca spuma galbenusurile cu zaharul.Se adauga treptat faina

7 voturi    4 comentarii
1h 20 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Slow Cooker 3.5L White

- 15 %
299.99 lei
254.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

3 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 140 g unt
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri.
  • Pentru crema - 1/2 l lapte
  • 140 g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 g faina
  • un baton de vanilie
  • un pachet zahar vanilat.
  • In plus - 750 g zmeura

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Papanasi cu dulceata de coacaze negre Papanasi cu dulceata de coacaze negre

Intr-un bol punem branza, galbenusurile, razatura de lamaie, zaharul vanilat, faina impreuna cu praful de copt. Separat batem albusurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura cu visine Prajitura cu visine

Albusurile se separa de galbenusuri, apoi se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Se freaca galbenusurile cu uleiul ca la maioneza

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Cremsnit