autor:

Dragos Florea

» » Dulciuri diverse

Tarta de capsuni

Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dragos Florea (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 18 aprilie 2010

Ingrediente
7 foite de gelatina, o cana de lapte, o cana de apa, doua cesti medii de zahar, 300 grame de capsuni, colorant alimentar rosu, frisca.

Dificultate: Redusa Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Capsunile se taie marunt ( in bucatele cat un zar ) , insa pastrati 6-7 capsuni intregi.Zaharul (doar o ceasca ) se pune pe foc lent impreuna cu laptele.Patru dintre foitele de gelatina se pun intr-o farfurie cu apa cat sa le acopere , circa 5 minute.Apoi se incorporeaza in cratita cu lapte si zahar. Cand fierbe in clocot se adauga capsunile tocate , si se mai fierbe cam 10 minute. Se inlatura de pe foc . Pregatiti o noua craticioara pe foc , adaugati zaharul ( a doua ceasca ) si apa . Cand fierbe incorporati restul de gelatina , inmuiata in acelasi fel ca mai sus. Cand fierbe in clocot , picurati putin colorant alimentar rosu , cat sa prinda o culoare vie.Inlaturati de pe foc.cand se raceste , pregatiti o forma de plastic, ( eu folosesc cu succes o cutie tip casarota )si asterneti pe fundul ei capsunile ce le-ati oprit , taiate in jumatati , si cu partea taiata in sus ( asa cum se observa in fotografie ).Turnati deasupra cu grija compozitia rosie si dati la congelator pana se intareste gelatina , dar fara sa inghete ! Scoateti forma de la rece si turmati cea de a doua compozitie . Din nou la congelator . Cand se intareste si cel de al doilea strat , scoateti si cu ajutorul unui cutit (plimbat pe marginea formei ) dezlipiti tarta si cu grija rasturnati-o pe o tava . Ornati cu frisca . Pofta buna !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de capsuni" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

Tarta cu capsuni si crema de Ricotta

E perioada capsunilor parfumate, asa ca trebuie "exploatate" la maxim! :) Pentru blat se amesteca

15 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Tarta cu capsuni si branza Ricotta

Tarta cu capsuni si branza Ricotta

1. Se cerne faina si se amesteca cu zahar si sare.Se face o adancitura in mijloc in care se pune

9 voturi    3 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 6 comentarii
  • Fara foto

  • Camelia Grosu

    Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 20 aprilie 2010

    Foarte bine arata.Felicitari!

  • Cely Snijec

    Cely Snijec (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    Cred ca a fost un deliciu

  • vio

    vio (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

    sueper forte bine arata

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Cred ca e un deliciu ! Felicitari !

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      Arata super...

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 19 aprilie 2010

      ce bine arata si cred ca-i foarte gustoasa

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 7 foite de gelatina
  • o cana de lapte
  • o cana de apa
  • doua cesti medii de zahar
  • 300 grame de capsuni
  • colorant alimentar rosu
  • frisca.

Raporteaza reteta

Retete
de Dragos Florea
Mancarica de castraveti murati

Mancarica de castraveti murati

Castravetii taiati rondele , se spala in trei-patru ape.Se taie ceapa marunt , inpreuna cu usturoiul

5 voturi    8 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Ciorba de vitel

Ciorba de vitel

Carnea de vita se spala bine in trei-patru ape si se fierbe circa o ora. Trebuie inlaturata spuma

4 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Borsuri si Ciorbe
Drob de miel

Drob de miel

Se fierb maruntaiele de miel. Cand sunt destul de fierte , se scot pe un platou , iar supa rezultata

8 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

Foarte bine arata.Felicitari!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Clatite cu branza si capsuni