autor:

kok miori

» » Mancaruri cu carne

Tarta de cartofi cu carne

Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Marea Britanie


    Reteta postata pe: 07 mai 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: kok miori (Chef de cuisine)   
Specific:  

Marea Britanie


Reteta postata pe: 07 mai 2013

Ingrediente
1kg de cartofi rosii taiati si fierti ca ptr pire, 2-3 linguri maioneza sau 2-3linguri de ulei de masline, sare,, putina nucsoara, 500-600 gr carne macinata, 2linguri de bulion concetrat, 1ceapa mare taiata cuburi mici, 2morcovi potriviti rasi pe razatoare, putin cimbru uscat sau proaspat, 1/2pahar de apa, 1pahar de vin rosu, putin pesmet auriu

Dificultate: Redusa Timp: 1h 45 min

14 voturi

Mod de preparare

Punem cartofii la fiert si cand sant moi ii strecuram si pregatim un pire fin,adaugand putin ulei de masline in locul untului,sau maioneza cui ii place,se da la gust cu sare,piper si putina nucsoara.
Umplutura-intr-o tigaie mare se pune ceapa la prajit si imediat adaugam si morcovul,le lasam 2-3 minute adaugam carnea si o desfacem bine sa nu ramana bucati o prajim pana isi schimba culoarea,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana se evaporeaza alcolul 2-3 minute adaugam bulionul si apa amestecam adaugam cimbrul,sare si piper la gust si lasam pe foc potrivit ca lichidul sa se evapore dar carnea sa nu fie uscata.
Incalzim cuptorul la 200 de grade,ungem un pyrex cu putin ulei si asezam carnea intr-un strat uniform si deasupra punem un strat cartofii pe care i-am facut piree nivelam si presarim putin pesmet auriu deasupra.Coacem tarta 20 de minute pana s-a facut o crusta usoara pe piree si servim indata alaturi de muraturi sau salata verde.O tarta minunata usor de facut si sanatoasa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de cartofi cu carne" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu carne
Scaloppine cu smantana

Scaloppine cu smantana

Intr-o tigaie de teflon se pun cubuletele de unt si usturoiul intreg; Feliile de carne se bat bine,se

8 voturi    11 comentarii
30 min
Mancaruri cu carne
Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Sarmale cu carne de pui in vas de lut

Carnea de pui se pune intr-un castron, se amesteca cu ceapa tocata marunt, orezul spalat si scurs

0 voturi    0 comentarii
2h
Mancaruri cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 45 min

14 voturi

Ingrediente

  • 1kg de cartofi rosii taiati si fierti ca ptr pire
  • 2-3 linguri maioneza sau 2-3linguri de ulei de masline
  • sare,
  • putina nucsoara
  • 500-600 gr carne macinata
  • 2linguri de bulion concetrat
  • 1ceapa mare taiata cuburi mici
  • 2morcovi potriviti rasi pe razatoare
  • putin cimbru uscat sau proaspat
  • 1/2pahar de apa
  • 1pahar de vin rosu
  • putin pesmet auriu

Raporteaza reteta

Retete
de kok miori
Salata de legume fiarta

Salata de legume fiarta

Se curata toate legumele de coaja si se taie cubulete. Se poate folosi robotul culinar care face

11 voturi    2 comentarii
50 min
Salate de legume
prajitura de ciocolata cu crema

prajitura de ciocolata cu crema

se pune la topit o ciocolata cu margarina intru-n vas la ben-marin(vasul cu cicolata peste alt vas

31 voturi    7 comentarii
40 min
Torturi
Prajitura Mira

Prajitura Mira

Se face un aluat din 8 galbenuse frecate cu zahar. Cind zaharul nu se mai simte, se adauga uleiul

11 voturi    5 comentarii
50 min
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu carne

Creier de porc cu ceapa Creier de porc cu ceapa

Se alege creierul de porc de cheagurile de sange, apoi se opareste 10 minute in apa clocotita cu putina sare si o lingurita de otet.

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu carne
Tocanita cu ficatei de pui Tocanita cu ficatei de pui

Se curata si taie ceapa marunt. Se pune tuciul pe foc sa se incinga, se adauga uleiul, apoi ceapa si se lasa sa se caleasca la foc mic

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Gat de curcan umplut