Punem cartofii la fiert si cand sant moi ii strecuram si pregatim un pire fin,adaugand putin ulei de masline in locul untului,sau maioneza cui ii place,se da la gust cu sare,piper si putina nucsoara.
Umplutura-intr-o tigaie mare se pune ceapa la prajit si imediat adaugam si morcovul,le lasam 2-3 minute adaugam carnea si o desfacem bine sa nu ramana bucati o prajim pana isi schimba culoarea,adaugam vinul si lasam sa fiarba pana se evaporeaza alcolul 2-3 minute adaugam bulionul si apa amestecam adaugam cimbrul,sare si piper la gust si lasam pe foc potrivit ca lichidul sa se evapore dar carnea sa nu fie uscata.
Incalzim cuptorul la 200 de grade,ungem un pyrex cu putin ulei si asezam carnea intr-un strat uniform si deasupra punem un strat cartofii pe care i-am facut piree nivelam si presarim putin pesmet auriu deasupra.Coacem tarta 20 de minute pana s-a facut o crusta usoara pe piree si servim indata alaturi de muraturi sau salata verde.O tarta minunata usor de facut si sanatoasa.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii