Se curata cartofi, se spala si se opresc 2 pentru a imbraca tarta.Ceilalti se taie cubulete ,se pun la fiert ca pentru piure cu un praf de sare.
Ceapa,mararul si ardeiul se toaca cubulete sau fasii mai lungi.Cum ne este mai usor.
Cei 2 cartofi care i-am oprit pentru a imbraca tarta ,ii taiem subtiri ca pentru cipsuri.Eu am folosit razatoarea speciala.Ii spalam cu apa rece si ii lasam sa se scurga. Pregatim o tava cu pereti detasabili,o imbracam in hartie de copt. Daca nu avem o ungem cu margarina si tapetam cu pesmet.
Dupa ce au fiert cartofii ii punem la scurs.
Intr-o tigaie punem margarina si legumele(ardeii, ceapa si mararul)pentru a le sota timp de 5-7 minute.
Zdrobim cartofii ca pentru piure ,amestecam cu soteul de legume,potrivim dupa gust cu sare si piper.Punem umplutura peste cartofii feliati ,care i-am asezat in tava . Deasupra asezam suprapusi pe lateral feliutele de cartofi ramasi ,presaram cu mac si dam la cuptor pentru 40 de minute la temperatura de 200 de grade.
Punem feliile de cartofi una langa cealalta.
Este o mancare usoara,gustoasa si dupa imaginatia fiecaruia, putem pune in cartof branza rasa, ou iar deasupra se poate servi cu smantana.
Eu o prefer asa ,reteta originala.
Poate fi servita ,ca garnitura la friptura cu o salata verde.
Pofat buna.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii