autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta de dovleac cu branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii) -, Aluatul: 150 g faina, , 1/2 plic praf de copt, , 75 g branza de vaci slaba, , 3 linguri ulei de masline, , 3 linguri lapte, , sare, , grasime pentru uns forma., Umplutura: 500 g miez de dovleac, , 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, , 2-3 linguri ulei, , 2 catei de usturoi, , 1 ceapa, , 1 ardei iute (rosu), , piper proaspat macinat., Glazura: 3 oua, , 150 g smantana dulce (subtire), , 2 linguri verdeata tocata (salvie, rozmarin, cimbru), , 150 g branza telemea, , 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat din ingredientele indicate, se intinde si se asaza intr-o forma unsa (diametrul 30 cm), acoperind si marginile (circa 2 cm). Umplutura: Se taie miezul de dovleac fasii (stifturi), se pune uleiul sa se-ncinga si se calesc - circa 3 minute - usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiate feliute si fasiile de gogosar copt. Apoi se adauga stifturile de dovleac si se lasa sa mijoteasca inca 5 minute. Se sareaza, se pipereaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste aluatul din forma. Peste ele vine glazura, adica ouale batute bine cu smantana si verdeturile tocate. Deasupra se presara telemeaua faramitata si masline (sau fasii de bacon), se baga tarta in cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se coaca circa 30 de minute. Se poate servi fierbinte sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de dovleac cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu foi fine

Placinta cu foi fine

Intr-o tava dreptunghiulara unsa cu un pic de ulei asezam hartia de copt apoi rulourile umplute.

1 vot    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Foietaj cu bacon si cascaval

Foietaj cu bacon si cascaval

Foietajul l-am scos din congelator si l-am lasat la dezghetat la temperatura camerei, pe un prosopel.

4 voturi    0 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei

Storcator citrice

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii) -
  • Aluatul: 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g branza de vaci slaba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri lapte
  • sare
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura: 500 g miez de dovleac
  • 1 gogosar copt curatat si taiat fasii
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute (rosu)
  • piper proaspat macinat.
  • Glazura: 3 oua
  • 150 g smantana dulce (subtire)
  • 2 linguri verdeata tocata (salvie
  • rozmarin
  • cimbru)
  • 150 g branza telemea
  • 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine Indiana Poori