autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta de dovleac cu branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii) -, Aluatul: 150 g faina, , 1/2 plic praf de copt, , 75 g branza de vaci slaba, , 3 linguri ulei de masline, , 3 linguri lapte, , sare, , grasime pentru uns forma., Umplutura: 500 g miez de dovleac, , 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, , 2-3 linguri ulei, , 2 catei de usturoi, , 1 ceapa, , 1 ardei iute (rosu), , piper proaspat macinat., Glazura: 3 oua, , 150 g smantana dulce (subtire), , 2 linguri verdeata tocata (salvie, rozmarin, cimbru), , 150 g branza telemea, , 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat din ingredientele indicate, se intinde si se asaza intr-o forma unsa (diametrul 30 cm), acoperind si marginile (circa 2 cm). Umplutura: Se taie miezul de dovleac fasii (stifturi), se pune uleiul sa se-ncinga si se calesc - circa 3 minute - usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiate feliute si fasiile de gogosar copt. Apoi se adauga stifturile de dovleac si se lasa sa mijoteasca inca 5 minute. Se sareaza, se pipereaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste aluatul din forma. Peste ele vine glazura, adica ouale batute bine cu smantana si verdeturile tocate. Deasupra se presara telemeaua faramitata si masline (sau fasii de bacon), se baga tarta in cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se coaca circa 30 de minute. Se poate servi fierbinte sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de dovleac cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Gogosi

Gogosi

Dizolvam drojdia in 3 linguri de lapte caldut. Adaugam o lingurita de zahar si una de faina si o

5 voturi    1 comentariu
1h
Aluaturi si Foietaje
taitei de casa

taitei de casa

faina se framinta cu oul ,sare,2 linguri de apa se face o coca tare se face o foaie subtire,sa

9 voturi    4 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii) -
  • Aluatul: 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g branza de vaci slaba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri lapte
  • sare
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura: 500 g miez de dovleac
  • 1 gogosar copt curatat si taiat fasii
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute (rosu)
  • piper proaspat macinat.
  • Glazura: 3 oua
  • 150 g smantana dulce (subtire)
  • 2 linguri verdeata tocata (salvie
  • rozmarin
  • cimbru)
  • 150 g branza telemea
  • 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Paine impletita