Tarta de dovleac cu branza

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii) -
  • Aluatul: 150 g faina,
  • 1/2 plic praf de copt,
  • 75 g branza de vaci slaba,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 3 linguri lapte,
  • sare,
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura: 500 g miez de dovleac,
  • 1 gogosar copt curatat si taiat fasii,
  • 2-3 linguri ulei,
  • 2 catei de usturoi,
  • 1 ceapa,
  • 1 ardei iute (rosu),
  • piper proaspat macinat.
  • Glazura: 3 oua,
  • 150 g smantana dulce (subtire),
  • 2 linguri verdeata tocata (salvie, rozmarin, cimbru),
  • 150 g branza telemea,
  • 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat din ingredientele indicate, se intinde si se asaza intr-o forma unsa (diametrul 30 cm), acoperind si marginile (circa 2 cm). Umplutura: Se taie miezul de dovleac fasii (stifturi), se pune uleiul sa se-ncinga si se calesc - circa 3 minute - usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiate feliute si fasiile de gogosar copt. Apoi se adauga stifturile de dovleac si se lasa sa mijoteasca inca 5 minute. Se sareaza, se pipereaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste aluatul din forma. Peste ele vine glazura, adica ouale batute bine cu smantana si verdeturile tocate. Deasupra se presara telemeaua faramitata si masline (sau fasii de bacon), se baga tarta in cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se coaca circa 30 de minute. Se poate servi fierbinte sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise