autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta de dovleac cu branza

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 portii) -, Aluatul: 150 g faina, , 1/2 plic praf de copt, , 75 g branza de vaci slaba, , 3 linguri ulei de masline, , 3 linguri lapte, , sare, , grasime pentru uns forma., Umplutura: 500 g miez de dovleac, , 1 gogosar copt curatat si taiat fasii, , 2-3 linguri ulei, , 2 catei de usturoi, , 1 ceapa, , 1 ardei iute (rosu), , piper proaspat macinat., Glazura: 3 oua, , 150 g smantana dulce (subtire), , 2 linguri verdeata tocata (salvie, rozmarin, cimbru), , 150 g branza telemea, , 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se framanta un aluat din ingredientele indicate, se intinde si se asaza intr-o forma unsa (diametrul 30 cm), acoperind si marginile (circa 2 cm). Umplutura: Se taie miezul de dovleac fasii (stifturi), se pune uleiul sa se-ncinga si se calesc - circa 3 minute - usturoiul tocat marunt, ceapa si ardeiul iute taiate feliute si fasiile de gogosar copt. Apoi se adauga stifturile de dovleac si se lasa sa mijoteasca inca 5 minute. Se sareaza, se pipereaza, se lasa putin sa se raceasca si se toarna peste aluatul din forma. Peste ele vine glazura, adica ouale batute bine cu smantana si verdeturile tocate. Deasupra se presara telemeaua faramitata si masline (sau fasii de bacon), se baga tarta in cuptorul incins la 200°C si se lasa sa se coaca circa 30 de minute. Se poate servi fierbinte sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de dovleac cu branza" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 portii) -
  • Aluatul: 150 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 75 g branza de vaci slaba
  • 3 linguri ulei de masline
  • 3 linguri lapte
  • sare
  • grasime pentru uns forma.
  • Umplutura: 500 g miez de dovleac
  • 1 gogosar copt curatat si taiat fasii
  • 2-3 linguri ulei
  • 2 catei de usturoi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei iute (rosu)
  • piper proaspat macinat.
  • Glazura: 3 oua
  • 150 g smantana dulce (subtire)
  • 2 linguri verdeata tocata (salvie
  • rozmarin
  • cimbru)
  • 150 g branza telemea
  • 50 g masline negre fara samburi (sau bacon).

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Paine deosebita in 10 minute