autor:

Alice85

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tarta de mere

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 17 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 17 mai 2009

Ingrediente
2 mere, un pahar 2oo ml faina, un pliculet de drojdie praf sau praf de copt, un pahar zahar, un pahar lapte, 2 oua (eu am pus unul), 100 g margarina sau unt  (eu am pus margarina), gem de caise.

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se pune prima data cuptorul la incalzit la 210 g. Batem cu telul toate ingredientele fara gem si mere. Ungem o tava cu ulei si tapetata cu faina, punem jumate din compozitie, taiem jumatate de mar taiat feliute subtiri si-l punem peste compozitie dupa care punem si cea de-a doua compozitie ce ne-a ramas peste mere si tot asa. Merele le taiem feliute subtiri si le punem deasupra cit mai frumos, bagam la cuptor circa 1 ora si coborim gradele la 170. Cand este gata o scoatem din cuptor si o ungem cu gemul caldut pe deasupra, dupa care lasam sa se raceasca si bagam la frigider. Pofta buna, sper sa placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta elvetiana cu mere

Tarta elvetiana cu mere

Foaia de placinta se intinde intr-o forma rotunda, se inteapa pe alocuri cu furculita si se presara

1 vot    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tarta cu mere

Tarta cu mere

Se spala merele,se curata de coaja,se taie in jumatate,scobindu-se mijlocul. Intr-un vas termorezistent,mai

30 voturi    4 comentarii
1h 15 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Hair Clipper 41mm

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Iulia

    Iulia (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2012

    Se poate folosi si alt gem?

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    mersi fetelor.......

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Arata foarte,foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 2 mere
  • un pahar 2oo ml faina
  • un pliculet de drojdie praf sau praf de copt
  • un pahar zahar
  • un pahar lapte
  • 2 oua (eu am pus unul)
  • 100 g margarina sau unt  (eu am pus margarina)
  • gem de caise.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

120 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Iulia (Chef de cuisine)

Se poate folosi si alt gem?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort Diplomat Tort Diplomat

Gelatina se pune într-o ceaşcă împreună cu zeama de compot, să se umfle minimum 10 minute. Se separă ouăle. Gălbenuşurile

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Tort inteligent cu jeleu de fructe Tort inteligent cu jeleu de fructe

Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare. apoi cu jumatate din cantitatea de zahar pana se intareste

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Tort cu cremă de zahăr ars și caise