autor:

Alice85

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Torturi

Tarta de mere

Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Spania


    Reteta postata pe: 17 mai 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Alice85 (Chef de cuisine)   
Specific:  

Spania


Reteta postata pe: 17 mai 2009

Ingrediente
2 mere, un pahar 2oo ml faina, un pliculet de drojdie praf sau praf de copt, un pahar zahar, un pahar lapte, 2 oua (eu am pus unul), 100 g margarina sau unt  (eu am pus margarina), gem de caise.

Dificultate: Medie Timp: 1h

15 voturi

Mod de preparare

Se pune prima data cuptorul la incalzit la 210 g. Batem cu telul toate ingredientele fara gem si mere. Ungem o tava cu ulei si tapetata cu faina, punem jumate din compozitie, taiem jumatate de mar taiat feliute subtiri si-l punem peste compozitie dupa care punem si cea de-a doua compozitie ce ne-a ramas peste mere si tot asa. Merele le taiem feliute subtiri si le punem deasupra cit mai frumos, bagam la cuptor circa 1 ora si coborim gradele la 170. Cand este gata o scoatem din cuptor si o ungem cu gemul caldut pe deasupra, dupa care lasam sa se raceasca si bagam la frigider. Pofta buna, sper sa placa.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Torturi
Tarta cu mere si branza de vaci

Tarta cu mere si branza de vaci

Pentru aceasta tarta m-am inspirat dintr-o reteta a Mihaelei Simandan. Mod de preparare aluat Batem

0 voturi    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse
Tarta de curcan cu mere

Tarta de curcan cu mere

Este o tarta pe care am mancat-o prima data la o prietena, delicioasa alternativa la mancarurile

4 voturi    2 comentarii
1h 45 min
Aperitive cu carne

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Iulia

    Iulia (Chef de cuisine) , 02 aprilie 2012

    Se poate folosi si alt gem?

  • Alice85

    Alice85 (Chef de cuisine) , 18 februarie 2010

    mersi fetelor.......

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 ianuarie 2010

    Arata foarte,foarte bine...

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h

15 voturi

Ingrediente

  • 2 mere
  • un pahar 2oo ml faina
  • un pliculet de drojdie praf sau praf de copt
  • un pahar zahar
  • un pahar lapte
  • 2 oua (eu am pus unul)
  • 100 g margarina sau unt  (eu am pus margarina)
  • gem de caise.

Raporteaza reteta

Retete
de Alice85
Empanada de ton

Empanada de ton

Scoatem foile din congelator si lasam 10 min sa se dezghete. Intre timp, punem cuptorul la 180 de

12 voturi    2 comentarii
25 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata

Tort de ciocolata

Prepararea blatului: 1- punem cuptorul la incalzit la 170 grade, caldura sus si jos . 2- batem

25 voturi    19 comentarii
1h
Torturi
Tocino de cielo

Tocino de cielo

Se fierbe apa cu zaharul, zaharul vanilat si lamiia pina ce se ingrosa (se fierbe cam vreo 15 min)

122 voturi    32 comentarii
30 min
Spume si creme dulci

Iulia (Chef de cuisine)

Se poate folosi si alt gem?

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Torturi

Tort cu ciocolata si capsune Tort cu ciocolata si capsune

Blat - intr-un vas cernem faina, cacaua, adaugam zaharul ,praful de copt, sarea, amestecam pana ce se omogenizeaza. In alt vas amestecam

0 voturi    0 comentarii
1h 40 min
Dulciuri diverse
Tango cu cirese Tango cu cirese

Pentru foi: intr-o craticioara cu fund dublu se pune zaharul alb, cel brut, mierea, untul, laptele si sarea. Se pun pe foc, se amesteca

0 voturi    0 comentarii
2h 30 min
Dulciuri diverse
Tort cu crema de branza de vaci