autor:

licu pop

» » Prajituri

Tarta de mere

Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 30 martie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: licu pop (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 30 martie 2010

Ingrediente
aluat:, 500gr faina, un praf de copt, un praf de sare, coaja de lamaie, 250 gr de unt, 120gr de zahar, 1 ou un plic de zahar vanilinat, umplutura si glazura:, o esenta de rom, 1,5 kg mere, 6 linguri suc de lamaie, 100 gr de unt, 125 gr de zahar, 150 gr de stafide, 4 linguri amidon, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 2 linguri de miere, 60 gr nuca macinata

Dificultate: Redusa Timp: 50 min

5 voturi

Mod de preparare

Se framanta un aluat omogen din faina ,praf de copt,sare,unt,zahar,ou,zahar vanilinat.Se introduce in frigider c-am 30 min.
Se curata merele,se taie sferturi,se scot samburii si pulpa se taie cuburi.Se calesc impreuna cu 50 gr de unt,50 gr de zahar,coaja de lamaie si esenta de rom timp de 10 minute.Daca compozitia devine prea apoasa prin fierbere se adauga amidonul care sa o lege.Se ia cratita de pe foc si se lasa sa se racoreasca putin compozitia.Se intinde aluatul pe o planseta.Se unge cu ulei si faina o tava,se pune aluatul formandu-se o margine inalta de 3 cm.Compozitia de mere se intinde pe aluat,peste care se pune stafidele si nuca macinata.
Pentru glazura de miere,se topesc mai intai 50 gr de unt se adauga 75 gr de zahar si mierea.Se da totu la fiert .Glazura se toarna fierbinte peste mere.Se coace la cuptor c-am 45 min.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta caramel cu mere

Tarta caramel cu mere

Se pune faina cu grasimea intr-un vas si se freaca usor,se adauga si celelalte ingrediente si se

5 voturi    7 comentarii
1h
Prajituri
Tarta Tatin cu mere

Tarta Tatin cu mere

Cuptorul se încinge la 200 grade C. Merele se curată de coaja și cotor, se taie in felii

0 voturi    0 comentarii
50 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 13 aprilie 2010

    Foarte buna.

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 31 martie 2010

    Foarte gustoasa si aromata!

  • husni

    husni (Chef de cuisine) , 30 martie 2010

    Delicios.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

50 min

5 voturi

Ingrediente

  • aluat:
  • 500gr faina
  • un praf de copt
  • un praf de sare
  • coaja de lamaie
  • 250 gr de unt
  • 120gr de zahar
  • 1 ou un plic de zahar vanilinat
  • umplutura si glazura:
  • o esenta de rom
  • 1,5 kg mere
  • 6 linguri suc de lamaie
  • 100 gr de unt
  • 125 gr de zahar
  • 150 gr de stafide
  • 4 linguri amidon
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie
  • 2 linguri de miere
  • 60 gr nuca macinata

Raporteaza reteta

Retete
de licu pop
varza la cuptor cu carnat de casa

varza la cuptor cu carnat de casa

carnatul si costita se prajesc in ulei pana capata o crusta lucioasa pe urma se toarna berea pana

8 voturi    8 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Salata de boeuf...de post

Salata de boeuf...de post

Toate legumele se fierb in apa si se taie cuburi ca la orice salata.Se pune sare piper,knor de legume

16 voturi    7 comentarii
1h
Retete de post
Tort de mere  cu visine si jeleu

Tort de mere cu visine si jeleu

12 linguri de zahar se caramelizeaza apoi se intinde pe maginile tavi.Merele se curata de coaja se

3 voturi    4 comentarii
2h
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte buna.

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate Tarta cu blat fraged si nectarine caramelizate

Margarina moale se mixeaza cu zaharul pudra, cu oul, apoi se adauga si galbenusurile si la sfarsit, faina amestecata cu amidonul. Se

0 voturi    0 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura Ciresica cu bezea Prajitura Ciresica cu bezea

Se mixeaza galbenusurile cu un praf de sare si zahar, se adauga uleiul, laptele si apoi faina, amoniacul stins cu suc de lamaie. Se

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Savarine cu dulceata de zmeura