autor:

Nicoleta Mariana Sandulache

» » Prajituri

Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze

Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Nicoleta Mariana Sandulache (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 20 aprilie 2010

Ingrediente
3-4 mere, 2 plicuri de gelatina, 2 linguri de amidon, 100 gr de coacaze, scortisoara, vanilie, rom, 2 linguri iaurt/smantana, 4 linguri de zahar pentru mere, coaja rasa de lamaie, 50 gr de zahar pudra, , , Aluat: 1/2 kg de faina, 250 gr de unt(margarina), 1 ou, 2 plicuri zahar vanilat, 5 linguri de zahar(300 gr de zahar), 1 praf de copt stins in otet, un praf de sare, 2 linguri iaurt/smantana

Dificultate: Medie Timp: 1h

2 voturi

Mod de preparare

Se cerne faina, peste se adauga untul, se stinge praful de copt cu otet si se adauga si acesta, se adauga zaharul vanilat si cantitatea de zahar si se framanta se pune si un praf de sare, se adauga smantana, si se trece la framantat. Dupa ce se framanta bine ca toate ingredientele sa fie incorporate, se va trece la asezarea aluatului in forma de tarta. Se-ntinde aluatul inclusiv pe marginile laterale, grosimea va trebui sa fie cam de 0.5 cm, dupa care cu o furculita se va perfora aluatul pentru a iesti aerul, tarta se va da la copt aproximativ 10 minute, primele 5 minute la foc iute, urmatoarele la foc mic.

Intre timp se trece la taierea merelor felii subtiri( nu se curata de coaja, se scot cotoarele) peste care se adauga scortisoara, esenta de vanilie si rom si 2-3 linguri de zahar si se lasa aproximativ 10 minute. Feliile de mar se aseaza ca model solzi de peste(ca in imaginile alaturate)

Dupa ce s-au scurs cele 10 minute se scoate tava de la cuptor si se va trece la asezarea feliilor de mere, se vor pune si coacaze, precum si coaja de lamaie rasa si se mai adauga 1-2 linguri de zahar(se poate pune miere in loc de unt) dupa care se va da la cuptor 40 de minute.

Vom pregati gelatina conform indicatiilor de pe pachet, in principiu eu am pus 2 pachetele de gelatina, 1 ½ lingura de zahar, ½ de lamaie(juice) si aproxmativ 10-12 linguri de apa care se da pe foc aproximativ 1 minut, aceasta se va pregatii cand suntem aproape sa scoatem tarta de la cuptor. Cand tarta este fierbinte se unge cu gelatina pentru a prinde un luciu deosebit, tot atunci se va pudra cu un pic de zahar pudra.


Sos pentru tarta: 2 linguri de amidon alimentar
1 lingura de zahar pudra
100 gr de coacaze
2 linguri de smantana
10 linguri de apa

Pentru prepararea amidonului trebuiesc respectate indicatiile de pe pachet, eu am procedat in felul urmator: am pus amidonul, am adaugat zaharul pudra, am adaugat 10 linguri de apa si am dat pe foc, se amesteca in permanenta cu telul, amidonul trebuie adus la punctul de fierbere daca nu, vom avea arsuri. Se lasa pe foc pana se leaga bine dupa care se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca, pana cand putem sa punem mana pe vas. Cand s-a racit vasul adaugam coacazele si amestecam bine, aceasta compozitie o adaugam peste smantana si se amesteca bine.

Sper ca v-am facut pofta sa gustati din tarta mea.

Pofta buna
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de mere cu sos dulce acrisor de coacaze" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Tarta Simeon al II-lea

Tarta Simeon al II-lea

Pentru blat puneti intr-un bol curat untul rece taiat bucatele si biscuitii faramati. Amestecati

4 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri
Alba ca Zapada

Alba ca Zapada

Pentru foi: Ouale se mixeaza impreuna cu zaharul (inclusiv cel vanilat), pana ce se obtine o spuma

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

Dificultate

Medie

Timp

1h

2 voturi

Ingrediente

  • 3-4 mere
  • 2 plicuri de gelatina
  • 2 linguri de amidon
  • 100 gr de coacaze
  • scortisoara
  • vanilie
  • rom
  • 2 linguri iaurt/smantana
  • 4 linguri de zahar pentru mere
  • coaja rasa de lamaie
  • 50 gr de zahar pudra
  • Aluat: 1/2 kg de faina
  • 250 gr de unt(margarina)
  • 1 ou
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 5 linguri de zahar(300 gr de zahar)
  • 1 praf de copt stins in otet
  • un praf de sare
  • 2 linguri iaurt/smantana

Raporteaza reteta

Retete
de Nicoleta Mariana Sandulache
Peste in aluat

Peste in aluat

Pestele se spala si se usuca cu servete absorbante, se da deoparte, se curata, spala si taie cartofi

29 voturi    11 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste
Smecherul Catel sau Pluto

Smecherul Catel sau Pluto

Pentru copii este o reteta care atrage foarte mult si vor fi incantati sa manance. Seaseaza cele

22 voturi    6 comentarii
5 min
Sandviciuri
Crocodilul buclucas

Crocodilul buclucas

Se taie unn castravete cu aparatul special(pentru ai apare corpul spiralat) se lasa decat capatul

18 voturi    12 comentarii
10 min
Sandviciuri

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Foarte bun! Foarte frumos!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Guguluf de toamna cu dovleac si pere Guguluf de toamna cu dovleac si pere

Se spala perele, se usuca cu prosop de bucatarie, se scot semintele si coditele si se taie in felii grose de aproximativ 0,5 cm. Adica

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu ciocolata si capsuni