Tarta de mere cu spuma de migdale

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie
Tarta de mere cu spuma de migdale

Ingrediente

  • Blat:
  • - 180g unt
  • - 1/2 lingurita sare
  • - 4 linguri zahar
  • - 1 ou
  • - 2 linguri frisca lichida
  • - 250 g faina
  • Spuma:
  • - 3 oua
  • - 3 linguri de zahar
  • - 200 g migdale decojite si macinate
  • - 6 mere
  • - 2 linguri dulceata de zmeura

Mod de preparare

1. Mixati untul pana devine o crema fina si incorporati pe rand si treptat sarea, zaharul, oul batut si frisca. Se cerne faina si se incorporeaza treptat la amestecul de mai sus. Aluatul rezultat se acopera si se da la frigider 1 ora.

2. Preparati spuma batand ouale cu zaharul pana devin spumoase si se deschid la culoare. Incorporati apoi migdalele si amestecati cu o spatula cu grija.

3. Spalati 2 mere, le scoateti miezul si le dati pe razatoarea fina fara sa le radeti coaja. Uniti apoi merele la spuma si porniti cuptorul pe 220 C. Tapetati forma de tort cu hartie pentru copt.

4. Scoateti aluatul si formati un disc care sa incapa in forma de tort ramanand o bordura de 3 cm. Varsati spuma de migdale peste aluat si intindeti-o uniform.

5. Curatati de coaja celelalte 4 mere, taiati-le in jumatati si scoateti miezul. Crestati fin si des suprafat bombata a jumatatilor si asezati-le in forma de floare in tava peste spuma. Puneti tarta in cuptor si o coaceti timp de 40 de minute.

6. Dulceata de zmeura se incalzeste intr-un vas si apoi se da printr-o sita. Cu aproximativ 5 minute inaite de a fi gata tarta se scoate si se ung cu dulceata jumatatile de mere cu o pensula. Tarta se da din nou la cuptor. Cand este gata se scoate si se ung din nou jumatatile de mere cu dulceata ramasa. Se serveste cand ajunge la temperatura ambientala.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe

Sarmale cu hrisca si ghebe
Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida

Ciorba de Conopida
Gogosi cu ciocolata

Gogosi cu ciocolata

Intr-un bol micut, trebuie sa punem drojdia impreuna cu 60 ml lapte.

Gogosi cu ciocolata
Parteneri
Desert briose cu ciocolata si ness
Bucataras.RO

Desert briose cu ciocolata si ness

Daca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...

Desert briose cu ciocolata si ness
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Culinar.RO

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Retete dietetice

Evantai de vinete cu rosii la cuptor