Se curata prazul, se spala, se taie rondele si se introduce in apa sarata, clocotita. Se lasa doua minute, dupa care se scoate si se scurge.
Se unge o tava de tarta cu putin unt (margarina) si se intinde aluatul (se acopera si marginile). Se baga la cuptor si se coace 15 minute la 200 grade C. Se scoate tava din cuptor si peste aluat se intinde prazul.
Se bat bine ouale cu smantana si condimentele, se toarna peste praz si se presara semintele de floarea soarelui.
Se baga din nou la cuptor si se lasa sa se coaca inca 20 de minute. Aluatul de tarte se prepara in felul urmator: Se pun 250 g faina pe planseta si se face la mijloc o scobitura in care se introduc 75 g unt taiat bucatele, o lingura de untura, un varf de lingurita de sare si o cescuta de apa rece.
Se amesteca cu lingura pana ce se obtine un aluat omogen (nu se framanta), apoi se acopera cu un servet si se lasa sa se odihneasca o ora.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii