autor:

NADIA MARIA

» » Dulciuri diverse

Tarta de prune ( pentru 2 persoane)

Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: NADIA MARIA (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 16 ianuarie 2010

Ingrediente
25 g (1,5 linguri)migdale sau alune nesarate macinate fin, 30 g zahar brun (daca aveti), 1 ou, 1 foaie de foietaj (din comert necoapta), iaurt alb dulce ( nu cu fructe), 4-6 prune (depinde de marimea lor), 30 g nuci macinate, 1 plic zahar vanilinat

Dificultate: Redusa Timp: 45 min

5 voturi

Mod de preparare

Cu foaia de foietaj se foreaza tava (dreptunghiulara sau rotunda)baza si peretii. Se acopera bine cu fasole uscata sau graunte pentru ca foaia sa nu se deformeze la coacere. (Boabele de fasole se pot folosi pe urma normal) Se introduce in cuptorul incalzit in prealabil la 180º C si se lasa cca. 15 minute.Se scoate ,se indeparteaza boabele (fasole sau graunte) si se toarna crema preparata in felul urmator:
Se amesteca oul cu zaharul,zaharul vanilinat si praful de migdale (sau alune nesarate).Peste crema se aseaza prunele taiate pe jumatate(cu taietura in jos) si se presaranuca macinata.
Se introduce tarta in cuptor si se mai lasa 25 minute la 180º C.
Cind este gata se poate servi calda sau rece acompaniata de 1-2 linguri de iaurt dulce.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de prune ( pentru 2 persoane)" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Catifea de ciocolata

Catifea de ciocolata

La bain-marie se topeste ciocolata cu untul si smantina pina se topeste complet. Se incalzeste cuptorul

9 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crema de zahar ars cu dovleac

Crema de zahar ars cu dovleac

Se incepe cu prepararea piureului de dovleac. Dovleacul se taie in 2 jumatati; se curata de seminte

17 voturi    17 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 31 %
289.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 01 februarie 2013

    Un deliciu, cu siguranta!

  • Catalina

    Catalina (Chef de cuisine) , 07 septembrie 2010

    Voi incerca si eu reteta pare foarte gustoasa... si tot e vremea prunelor :)

  • NADIA MARIA

    NADIA MARIA (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

    Multumesc Carmen , intradevar este foarte usor de facut si e un desert usor de digerat.

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 ianuarie 2010

      Un deliciu,foarte usor de executat.Felicitari,ai votul meu.

    • Cely Snijec

      Cely Snijec (Chef de cuisine) , 22 ianuarie 2010

      Delicioasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

45 min

5 voturi

Ingrediente

  • 25 g (1,5 linguri)migdale sau alune nesarate macinate fin
  • 30 g zahar brun (daca aveti)
  • 1 ou
  • 1 foaie de foietaj (din comert necoapta)
  • iaurt alb dulce ( nu cu fructe)
  • 4-6 prune (depinde de marimea lor)
  • 30 g nuci macinate
  • 1 plic zahar vanilinat

Raporteaza reteta

Retete
de NADIA MARIA
cotlet umplut

cotlet umplut

Cotletul se despica longitudinal pe mijloc(fara a ajunge sa-l taiati de tot),pe urma ambele jumatati

5 voturi    6 comentarii
2h 30 min
Mancaruri cu carne
Cozonac cu nuca

Cozonac cu nuca

Laptele se amesteca cu 75 g zahar si se pune la incalzit. Cind este cald se amesteca cu 3 linguri

9 voturi    7 comentarii
3h
Dulciuri diverse
Tort Fanta

Tort Fanta

Pentru inceput se face un blat : 5 albuse batute spuma ,se adauga cele 5 galbenuse amestecate bine

10 voturi    10 comentarii
1h 30 min
Torturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Un deliciu, cu siguranta!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Minitarte cu piersici