autor:

Dulceata_de_trandafiri

» » Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta de spanac cu migdale

Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Dulceata_de_trandafiri (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 aprilie 2011

Ingrediente
Ingrediente pentru 6 portii (este satioasa) si o tava cu diametrul de 24 cm si adancime de 3 cm:, , Aluatul:, , 1. 200 gr de faina si inca 2 linguri pentru blatul de lucru, 2. 100 gr de unt, 3. un galbenus de ou (separat pastrezi albusul dar nu il incluzi in aluat!), 4. 2 linguri de apa rece, 5. putina sare, , Compozitie:, , 1. 650-700 gr spanac congelat, 2. 4-5 catei de usturoi, 3. o ceapa, 4. 100 gr de smantana usoara 12%, 5. 100 ml de smantana dulce pentru frisca, 6. 3 oua, 7. 50 gr parmezan ras, 8. 4 linguri de migdale pisate, 9. un varf de cutit de praf de nuscoara, 10. sare, piper

Dificultate: Redusa Timp: 1h 20 min

7 voturi

Mod de preparare

Am intalnit o usoara teama in ce priveste aluaturile de tarte, dar de indata ce-ti va reusi primul si vei realiza ca nu era nimic complicat, doar o regula-doua de respectat, vei vedea cat de drag o sa-ti fie sa prepari tarte de toate felurile. Mi-a devenit un fel de mancare tare apropiat prin faptul ca iti ofera atatea si atatea variante, combinatii pana unde te duce imaginatia, mereu poti schimba compozitia si obtine cu totul altceva, fara sa epuizezi toate combinatiile posibile.
Migdalele sunt ingredientul cheie din tarta pe care am preparat-o zilele acestea. E adevarat ca o punguta costa aproape greutatea sa in aur (exagerez nitel dar nu mult) insa vei avea nevoie de numai 4-5 linguri. Ca si in cazul condimentelor si semintelor, aroma este mai puternica daca migdalele sunt macinate chiar inainte de a le folosi.


Mai intai prepari aluatul cu toate ingredientele reci (mai putin albusul!) puse intr-un bol. Se framanta rapid, cu varfurile degetelor si se obtin mai intai niste firimituri apoi mai framanti pana se leaga. Tot procedeul acesta trebuie sa dureze putin, asa cum scriam si in alte ocazii, secretul aluatului fraged de tarta este ca ingredientele sa fie prelucrate reci si sa intre cat mai putin in contact cu surse de caldura. Se inveleste aluatul in folie alimentara si se lasa la frigider 20-30 de min.

Intre timp, pornesti cuptorul la 180 de grade, tai ceapa si usturoiul marunt si pudrezi blatul de lucru cu faina. Amesteci smantana cu ouale si frisca batuta, parmezanul, sarea, piperul, nucsoara si doua linguri de migdale macinate marunt, adaugi ceapa si usturoiul.

Scoti aluatul si il intinzi pe blatul de lucru intr-o foaie subtire pe care o rulezi pe facalet si o derulezi in tava (daca este tava antiaderenta nu mai trebuie unsa). Intepi cu furculita aluatul din loc in loc si dai la cuptor pentru 12 min. Aluatul nu se umfla prea tare dar de siguranta poti pune peste aluat un cerc taiat din hartie de copt cu boabe de fasole pentru copt deasupra, ca greutati.

Cat sta aluatul la cuptor, calesti intr-o tigaie spanacul si apoi il treci intr-o strecuratoare si il apesi cu o lingura de lemn, sa se scurga cat mai bine zeama.

Scoti aluatul de la cuptor, il ungi cu albus, adaugi spanacul si deasupra tot restul compozitiei. Amesteci putin in mijloc cat sa se vada spanacul la suprafata iar pe margini presari 2 linguri de migdale macinate mai mare. Lasi la cuptor, la 180 de grade pentru 40-45 de min. Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de spanac cu migdale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Papricas de hribi cu mamaliguta

Papricas de hribi cu mamaliguta

Proteine, fibre, fosfor, cupru, potasiu, zinc, vitamine din complexul de B-uri, calciu, fier, 80%

2 voturi    5 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Piure din fasole boabe alba si linte rosie

Piure din fasole boabe alba si linte rosie

Se înmoaie fasolea albă cu o zi înainte sau cel puţin de seara până dimineaţa,

2 voturi    0 comentarii
3h 30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 9 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Pica Kaufman Aronovici , 12 aprilie 2014

    reteta pare sa fie buna, am s-o incerc.

  • valentina ionita

    valentina ionita (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Excelenta...Merita incercata ...

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    O combinatie foarte interesanta ce merita incercata !

    • Mihaela11

      Mihaela11 (Chef de cuisine) , 06 aprilie 2011

      O reteta foarte interesanta si aromata!*****

    • mirey

      mirey (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      O combinatie interesanta.Felicitari!

    • raluka

      raluka (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Nu am incercat niciodata spanacul cu migdale.Interesanta combinatia!

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Arata asa bine yumi,yumi si chiar daca am gustat ( virtual) si de dincolo...am sa mai fur o felita. Felicitari ! *****

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      interesanta reteta...cred ca e tare gustoasa!

    • sorina gabriela

      sorina gabriela (Chef de cuisine) , 05 aprilie 2011

      Felicitari pentru reteta. *****

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 20 min

7 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente pentru 6 portii (este satioasa) si o tava cu diametrul de 24 cm si adancime de 3 cm:
  • Aluatul:
  • 1. 200 gr de faina si inca 2 linguri pentru blatul de lucru
  • 2. 100 gr de unt
  • 3. un galbenus de ou (separat pastrezi albusul dar nu il incluzi in aluat!)
  • 4. 2 linguri de apa rece
  • 5. putina sare
  • Compozitie:
  • 1. 650-700 gr spanac congelat
  • 2. 4-5 catei de usturoi
  • 3. o ceapa
  • 4. 100 gr de smantana usoara 12%
  • 5. 100 ml de smantana dulce pentru frisca
  • 6. 3 oua
  • 7. 50 gr parmezan ras
  • 8. 4 linguri de migdale pisate
  • 9. un varf de cutit de praf de nuscoara
  • 10. sare
  • piper

Raporteaza reteta

Retete
de Dulceata_de_trandafiri
Bagheta cu susan

Bagheta cu susan

Cui nu-i rascoleste amintiri mirosul de paine calda?...De ceva vreme tot zic si nu apuc sa ma tin

1 vot    4 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

"Kiss & Tell" - crema de ciocolata

Fiindca abia ce am intrat in mult asteptata - de unii - si hulita - de altii - luna a indragostitilor,

2 voturi    4 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Salata de cruditati

Salata de cruditati

Merele se curata de coaja si se dau pe razatoare. Morcovii si telina se curata si se taie cu mixerul

2 voturi    4 comentarii
15 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

valentina ionita (Chef de cuisine)

Excelenta...Merita incercata ...

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Placinta cu carne Placinta cu carne

Se pune faina intr-un vas, peste faina se pune praful de copt, praful de sare si se omogenizeaza. Se adauga untul la temperatura camerei,

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aperitive cu carne
Pui Puttanesca Pui Puttanesca

Condimentam carnea cu sare si piper. O prajim in tigaia cu ulei incins pana cand este facuta aproape de tot. Scoatem carnea si o pastram

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu carne
Mancarica de fasole boabe
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania