autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

TARTA DE SPARANGHEL CU MASLINE VERZI

Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: nedelcu cristina (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 03 iunie 2009

Ingrediente
Forma de tarta de 25 cm diametru, 3 oua, 280 mi smântâna proaspata, 1/2 lingurita sare, 1 vârf de cutit nucsoara, piper proaspat macinat, 298 gr sparanghel verde, proaspat, 90 gr masline verzi, 1 ceapa, tocata marunt, 1 lingura unt, 45 gr brânza Cheddar, rasa, 1 lingura parmezan ras, 30 gr unt

Dificultate: Redusa Timp: 1h

0 voturi

Mod de preparare

1. Se preîncalzeste cuptorul la 200gC. Se bat ouale cu smântâna si se adauga sarea, nucsoara si piperul. Se ia din acest amestec o portie mica si se amesteca cu faina pentru a se obtine o pasta subtire care apoi se pune înapoi in amestec.
2. Bucatile de sparanghel si maslinele se aranjeaza in forma de tarta. Se caieste ceapa în unt pâna se înmoaie, apoi se toarna peste sparanghel si masline. Deasupra se toarna amestecul de oua si smântâna. Se presara brânza Cheddar rasa, parmezan ras, se stropeste cu unt topit (30 gr) si se coace 25 de minute. 3. Se coboara temperatura la 180 grade si se mai coace 15 minute pâna când suprafata checului devine maro-aurie.
Daca ti-a placut reteta noastra "TARTA DE SPARANGHEL CU MASLINE VERZI" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Mamaliguta

Mamaliguta

Faina se pune in apa clocotinda cu sare,se lasa sa fiarba 5 min., apoi se amesteca bine (de dorit

8 voturi    1 comentariu
30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine cu faina integrala de grau

Paine cu faina integrala de grau

1. Se cantaresc toate ingredientele, se pune apa la incalzit (nu fierbere!). 2. Pregatim drojdia

19 voturi    16 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h

0 voturi

Ingrediente

  • Forma de tarta de 25 cm diametru
  • 3 oua
  • 280 mi smântâna proaspata
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 vârf de cutit nucsoara
  • piper proaspat macinat
  • 298 gr sparanghel verde
  • proaspat
  • 90 gr masline verzi
  • 1 ceapa
  • tocata marunt
  • 1 lingura unt
  • 45 gr brânza Cheddar
  • rasa
  • 1 lingura parmezan ras
  • 30 gr unt

Raporteaza reteta

Retete
de nedelcu cristina
Creveti cu orez

Creveti cu orez

Se lasa crevetii sa se decongeleze. Se incinge uleiul intr-un wok. Se adauga ceapa rosie, legumele

9 voturi    6 comentarii
15 min
Retete vegetariene
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pariziene cu pere