autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta de visine

Autor: Eu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Ingrediente
Pentru aluat : 350 g faina, 200 g faina, 1 lingura zahar, 2 linguri apa( chiar 3 linguri), , Pentru umplutura: 200 g zahar, 600 g visine, 3 linguri amidon alimentar, zeama de la o jumatate de lamaie, un praf sare, zahar vanilat, putin unt, zahar si lapte pentru a orna

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu untul si cu zaharul. Trebuie sa formeze un aluat elastic, care nu se lipeste de aceea vom adauga apa. Aluatul nu trebuie framantat dar trebuie impartit in doua, o parte mai mare pentru asezat in tava si o parte mai mica pentru grilajul ce trebuie facut pentru ca tarta sa arate bine. Punem la frigider fiecare parte de aluat, invelita in folie alimentara, pentru 30 minute, pentru ca cu cat e mai rece cu atat e mai buna de lucrat.

Pentru umplutura, spalam visinele, le curatam de samburi, si le maruntim, dar sa ramana si unele intregi. Adaugam zaharul, amidonul, zaharul vanilat, sarea, zeama de lamaie si amestecam.

Dupa 30 minute de stat la frigider, scoatem bucata mare pentru a o intinde si a o aseza in tava. Daca aluatul se incalzeste nu e bine pentru ca se va lipi de tot ce gaseste in cale, de aceea trebuie sa lucram repede cu el. Aluatul trebuie aranjat si pe peretii tavii, iar dupa ce ati terminat cu aranjatul aluatului, turnati umplutura in tava. Dar daca aveti prea multa zeama in recipientul cu visinele, scurgeti din acea zeama. Prajitura nu o sa poata fi taiata prezentabil, daca au prea multa zeama visinele.

Grilajul de deasupra se face destul de usor. Se intinde aluatul, si se taie fasii cat de groase ati dori sa fie.
Nu le taiati prea subtiri astfel incat atunci cand veti vrea sa le aranjati in tava, se vor rupe. Puneti bucatele cat buricul degetului de unt printre grilajul de aluat, si putin lapte peste acel grilaj ca atunci cand presarati zaharul sa se lipeasca. Bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 1 ora-1 ora si un sfert.Va veti da seama ca este gata cand crusta e aurie si compozitia de visine e inchegata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta de visine cu budinca de vanilie

Tarta de visine cu budinca de vanilie

Se aseaza foaia de aluat de placinta in tava,deasupra ei se pune hartie de copt,si peste hartia de

4 voturi    1 comentariu
1h
Dulciuri diverse
Tarta pufoasa cu visine mari

Tarta pufoasa cu visine mari

Pana preparam placinta cuptorul sa fie aprins si incalzit normal. Intr-un bol mai mare se bat bine,

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat : 350 g faina
  • 200 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa( chiar 3 linguri)
  • Pentru umplutura: 200 g zahar
  • 600 g visine
  • 3 linguri amidon alimentar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • un praf sare
  • zahar vanilat
  • putin unt
  • zahar si lapte pentru a orna

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Cupcakes cu ciocolata si ghimbir