autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta de visine

Autor: Eu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Ingrediente
Pentru aluat : 350 g faina, 200 g faina, 1 lingura zahar, 2 linguri apa( chiar 3 linguri), , Pentru umplutura: 200 g zahar, 600 g visine, 3 linguri amidon alimentar, zeama de la o jumatate de lamaie, un praf sare, zahar vanilat, putin unt, zahar si lapte pentru a orna

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu untul si cu zaharul. Trebuie sa formeze un aluat elastic, care nu se lipeste de aceea vom adauga apa. Aluatul nu trebuie framantat dar trebuie impartit in doua, o parte mai mare pentru asezat in tava si o parte mai mica pentru grilajul ce trebuie facut pentru ca tarta sa arate bine. Punem la frigider fiecare parte de aluat, invelita in folie alimentara, pentru 30 minute, pentru ca cu cat e mai rece cu atat e mai buna de lucrat.

Pentru umplutura, spalam visinele, le curatam de samburi, si le maruntim, dar sa ramana si unele intregi. Adaugam zaharul, amidonul, zaharul vanilat, sarea, zeama de lamaie si amestecam.

Dupa 30 minute de stat la frigider, scoatem bucata mare pentru a o intinde si a o aseza in tava. Daca aluatul se incalzeste nu e bine pentru ca se va lipi de tot ce gaseste in cale, de aceea trebuie sa lucram repede cu el. Aluatul trebuie aranjat si pe peretii tavii, iar dupa ce ati terminat cu aranjatul aluatului, turnati umplutura in tava. Dar daca aveti prea multa zeama in recipientul cu visinele, scurgeti din acea zeama. Prajitura nu o sa poata fi taiata prezentabil, daca au prea multa zeama visinele.

Grilajul de deasupra se face destul de usor. Se intinde aluatul, si se taie fasii cat de groase ati dori sa fie.
Nu le taiati prea subtiri astfel incat atunci cand veti vrea sa le aranjati in tava, se vor rupe. Puneti bucatele cat buricul degetului de unt printre grilajul de aluat, si putin lapte peste acel grilaj ca atunci cand presarati zaharul sa se lipeasca. Bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 1 ora-1 ora si un sfert.Va veti da seama ca este gata cand crusta e aurie si compozitia de visine e inchegata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Tarta cu blat pufos cu crema de vanilie si visine

Se bat cu telul ouale, se adauga zaharul si putina sare, apoi se mixeaza putin, dupa care se pune

0 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Tarta cu fructe (mere, visine)

Tarta cu fructe (mere, visine)

Se curata merele, se taie pe jumatate si se scot samburii. Daca este cu visine congelate, se lasa

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Epilator IPL Homelight G945E

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

Promo clipper set

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei

Trimmer T830E

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat : 350 g faina
  • 200 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa( chiar 3 linguri)
  • Pentru umplutura: 200 g zahar
  • 600 g visine
  • 3 linguri amidon alimentar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • un praf sare
  • zahar vanilat
  • putin unt
  • zahar si lapte pentru a orna

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Pariziene cu mere si nuci Pariziene cu mere si nuci

Laptele se incalzeste putin, nu trebuie sa fie fierbinte. Într-un castron, se pune drojdia, un praf de sare și zahărul. Se

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Placinte cu branza dulce Placinte cu branza dulce

Drojdia si o lingurita de zahar se amesteca intr-un vas cu 50 ml apa calduta. Se lasa sa se umfle. Intre timp, se cerne faina, se

0 voturi    1 comentariu
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Bomboane Rafaello