autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta de visine

Autor: Eu (Bucatar sef)   
    Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eu (Bucatar sef)   
Reteta postata pe: 16 iulie 2011

Ingrediente
Pentru aluat : 350 g faina, 200 g faina, 1 lingura zahar, 2 linguri apa( chiar 3 linguri), , Pentru umplutura: 200 g zahar, 600 g visine, 3 linguri amidon alimentar, zeama de la o jumatate de lamaie, un praf sare, zahar vanilat, putin unt, zahar si lapte pentru a orna

Dificultate: Medie Timp: 1h 15 min

5 voturi

Mod de preparare

Intr-un bol amestecam faina cu untul si cu zaharul. Trebuie sa formeze un aluat elastic, care nu se lipeste de aceea vom adauga apa. Aluatul nu trebuie framantat dar trebuie impartit in doua, o parte mai mare pentru asezat in tava si o parte mai mica pentru grilajul ce trebuie facut pentru ca tarta sa arate bine. Punem la frigider fiecare parte de aluat, invelita in folie alimentara, pentru 30 minute, pentru ca cu cat e mai rece cu atat e mai buna de lucrat.

Pentru umplutura, spalam visinele, le curatam de samburi, si le maruntim, dar sa ramana si unele intregi. Adaugam zaharul, amidonul, zaharul vanilat, sarea, zeama de lamaie si amestecam.

Dupa 30 minute de stat la frigider, scoatem bucata mare pentru a o intinde si a o aseza in tava. Daca aluatul se incalzeste nu e bine pentru ca se va lipi de tot ce gaseste in cale, de aceea trebuie sa lucram repede cu el. Aluatul trebuie aranjat si pe peretii tavii, iar dupa ce ati terminat cu aranjatul aluatului, turnati umplutura in tava. Dar daca aveti prea multa zeama in recipientul cu visinele, scurgeti din acea zeama. Prajitura nu o sa poata fi taiata prezentabil, daca au prea multa zeama visinele.

Grilajul de deasupra se face destul de usor. Se intinde aluatul, si se taie fasii cat de groase ati dori sa fie.
Nu le taiati prea subtiri astfel incat atunci cand veti vrea sa le aranjati in tava, se vor rupe. Puneti bucatele cat buricul degetului de unt printre grilajul de aluat, si putin lapte peste acel grilaj ca atunci cand presarati zaharul sa se lipeasca. Bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 1 ora-1 ora si un sfert.Va veti da seama ca este gata cand crusta e aurie si compozitia de visine e inchegata.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta de visine" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta de visine

Tarta de visine

Visinele se curata de samburi se presara zahar peste ele si putin rom. Untul se amesteca cu zaharul

11 voturi    9 comentarii
40 min
Prajituri
Tarta cu visine

Tarta cu visine

Untul impreuna cu jumatatea din cantitatea de zahar se freaca bine pana devine cremos, dupa care

19 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 30 %
999.99 lei
699.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 15 min

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat : 350 g faina
  • 200 g faina
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri apa( chiar 3 linguri)
  • Pentru umplutura: 200 g zahar
  • 600 g visine
  • 3 linguri amidon alimentar
  • zeama de la o jumatate de lamaie
  • un praf sare
  • zahar vanilat
  • putin unt
  • zahar si lapte pentru a orna

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker Chec rapid de ciocolata cu tahini si quaker

Intai pun quaker pe o foaie de copt dupa ce l-am amestecat cu susan nuci si am adaugat 1/2 pahar de apa si putin ulei, presar peste

0 voturi    0 comentarii
1h 10 min
Dulciuri diverse
Kukilada-fursecuri cu cacao Kukilada-fursecuri cu cacao

Se pun ingredientele in oala mixerului si cu paleta in forma de ghiara, amestecam bine pana compozitia este omogena. Incalzim cuptorul

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa,cu aroma de portocala