Ingrediente
Pentru aluat : 350 g faina, 200 g faina, 1 lingura zahar, 2 linguri apa( chiar 3 linguri), , Pentru umplutura: 200 g zahar, 600 g visine, 3 linguri amidon alimentar, zeama de la o jumatate de lamaie, un praf sare, zahar vanilat, putin unt, zahar si lapte pentru a orna
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
5 voturi
Mod de preparare
Pentru umplutura, spalam visinele, le curatam de samburi, si le maruntim, dar sa ramana si unele intregi. Adaugam zaharul, amidonul, zaharul vanilat, sarea, zeama de lamaie si amestecam.
Dupa 30 minute de stat la frigider, scoatem bucata mare pentru a o intinde si a o aseza in tava. Daca aluatul se incalzeste nu e bine pentru ca se va lipi de tot ce gaseste in cale, de aceea trebuie sa lucram repede cu el. Aluatul trebuie aranjat si pe peretii tavii, iar dupa ce ati terminat cu aranjatul aluatului, turnati umplutura in tava. Dar daca aveti prea multa zeama in recipientul cu visinele, scurgeti din acea zeama. Prajitura nu o sa poata fi taiata prezentabil, daca au prea multa zeama visinele.
Grilajul de deasupra se face destul de usor. Se intinde aluatul, si se taie fasii cat de groase ati dori sa fie.
Nu le taiati prea subtiri astfel incat atunci cand veti vrea sa le aranjati in tava, se vor rupe. Puneti bucatele cat buricul degetului de unt printre grilajul de aluat, si putin lapte peste acel grilaj ca atunci cand presarati zaharul sa se lipeasca. Bagam tarta in cuptorul preincalzit, la 200 grade pentru 1 ora-1 ora si un sfert.Va veti da seama ca este gata cand crusta e aurie si compozitia de visine e inchegata.