autor:

Eugénia (Mihai ) DELAD

» » Dulciuri diverse

Tarta elvetiana cu mere si pere

Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Elvetia


    Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Eugénia (Mihai ) DELAD (Chef de cuisine)   
Specific:  

Elvetia


Reteta postata pe: 23 februarie 2011

Ingrediente
4 mere, 2 pere, 200- 250 gr faina, 100 gr zahar tos, 75 gr unt, 3 oua, 4 linguri lapte, 1 plic zahar vanilat, 1 plic praf de copt, coaja rasa de citrice, ulei pentru uns tava, peltea de mere sau miere, un pic de scortisoara.

Dificultate: Medie Timp: 1h 10 min

8 voturi

Mod de preparare

Se mixeaza ouale cu zaharul si un praf de sare, apoi se adauga untul la temperatura camerei, taiat in cubulete mici si se continua mixarea pana ce crema devine spumoasa. Se presara faina in ploaie amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o tava de tarta unsa cu ulei si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza felii de mere si de pere, iar in centru 3 mere taiate si curatate de samburi si coaja, crestate, in care se pune un praf de zahar amestecat cu scortisoara. Se presara un pic de zahar peste toate fructele si se da tava la cuptor, la 180 °C. Se face proba scobitoarei. Cand se scoate din cuptor se ung merele din centru cu peltea de mere topita sau cu miere amestecata cu un pic de scortisoara.

Cuisine d'Eugénia http://eugeniadeladcuisine.blogspot.com
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta elvetiana cu mere si pere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în

5 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Bezele cu ciocolata

Bezele cu ciocolata

Bate albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adauga treptat zaharul si bate pana cand se intareste

1 vot    0 comentarii
2h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Ciapa Marilena , 09 octombrie 2013

    sigur cantitatile sunt corecte? Mai ales la faina !?

  • Fara foto

    Cristina Stewart , 08 octombrie 2013

    sigur cantitatile sunt corecte? Mai ales la faina !?

  • Fara foto

    Claudia MaryAna , 08 octombrie 2013

    mmmm...trebuie incercata!!!

    • Camelia Grosu

      Camelia Grosu (Chef de cuisine) , 25 februarie 2011

      O frumusete de tarta.

    • Adriana K.D.

      Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 23 februarie 2011

      ce bine arata...imi plac mult tartele Bravo!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 10 min

8 voturi

Ingrediente

  • 4 mere
  • 2 pere
  • 200- 250 gr faina
  • 100 gr zahar tos
  • 75 gr unt
  • 3 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • coaja rasa de citrice
  • ulei pentru uns tava
  • peltea de mere sau miere
  • un pic de scortisoara.

Raporteaza reteta

Retete
de Eugénia (Mihai ) DELAD
Salata « vendredi »

Salata « vendredi »

Se spala salata si se rupe ( nu se taie cu cutitul), se taie ardeiul lamele. Se pune intr-un castron

3 voturi    3 comentarii
10 min
Salate reci
Melcisori aperitiv

Melcisori aperitiv

Se aseaza o jumatate din foi pe masa de lucru, se aseaza feliute de gouda (cascaval) taiate pe lung

7 voturi    4 comentarii
30 min
Aperitive cu carne
Supa asiatica de creveti la wok

Supa asiatica de creveti la wok

Se pun mai intai ciupercile la hidratat intr-un bol cu apa, in cazul in care folosim ciuperci deshidratate

5 voturi    3 comentarii
20 min
Supe de carne

Camelia Grosu (Chef de cuisine)

O frumusete de tarta.

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Gem de afine Gem de afine

Se spală delicat afinele, se acoperă cu zahăr şi se lasă peste noapte, pentru a-şi lăsa sucul. A doua zi, se pun la fiert,

0 voturi    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Strudel cu urda si stafide