autor:

Sidy

» » , Aluaturi si Foietaje, Prajituri

Tarta exotica

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 22 mai 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 22 mai 2010

Ingrediente
300 g faina, 2 galbenusuri, 100 g zahar praf, 200 g margarina Rama, 1 plic zahar vanilat, un varf cutit sare, 1 budinca vanilie Dr Oetker, 1 crema vanilie( caramel) Dr Oetker, 1 plic tort gelee, fructe exotice, frisca( optional)

Dificultate: Redusa Timp: 1h 15 min

36 voturi

Mod de preparare

Grasimea se amesteca bine , cu o lingura, impreuna cu zaharul si zaharul vanilat pina se omogenizeaza bine.
Se adauga galbenusurile, sarea, invartim bine cu lingura , apoi se adauga faina.
Framantam bine cu mana cat mai repede ( sa nu se topeasca grasimea de la caldura mainii) dupa care punem la rece ,in frigider, aluatul pentru 30 minute.
Intre timp preparam budinca si crema conform instructiunilor de pe plic.
Ungem o tava cu unt , o tapetam cu faina si asezam aluatul ce l-am intins cu facaletul, in tava. Impungem cu furculita din loc in loc si presaram boabe de fasole peste aluat ca acesta sa nu se ridice la copt.
Dam tava cu aluatul la cuptorul dinainte incalzit , pentru 25-30 minute , pina se coace aluatul de tarta.
Scoatem tava din cuptor, indepartam boabele de fasole si adaugam budinca de vanilie fierbinte.
Lasam sa se raceasca amandoua...
Dupa ce sunt reci atat aluatul cat si budinca, asezam deasupra crema de vanilie si ornam tarta dupa preferinta cu fructe( mandarine, kiwi, banane)
Preparam tort-gelee conform instructiunilor si asezam gelatina incepind de la fructele din centru, cu lingura , presarand-o peste toate fructele, de doua ori.
Se lasa cateva ore tarta la rece( ideal ar fi de seara pana dimineata)dupa care se poate taia.
Cine doreste, poate adauga frisca la servire.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta exotica" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu foi de nuca si biscuiti

Prajitura cu foi de nuca si biscuiti

Pentru foi se amesteca toate ingredientele si se fac 2 foi.Foile se intind cu mana nu cu sucitoarea.Foile

5 voturi    3 comentarii
1h 15 min
Prajituri
Cookies cu Nesquik si fulgi de ciocolata amaruie

Cookies cu Nesquik si fulgi de ciocolata amaruie

Se incinge cuptorul la 200⁰C. Intr-un vas, se bate untul cu zaharul apoi se adauga oul si se mixeaza

1 vot    2 comentarii
45 min
Prajituri

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • emadina

    emadina (Chef de cuisine):

    e o idee excelenta de desert.am facut deseori reteta asta dar nu cu margarina pt.ca nu e sanatoasa...nu cu creme la plic pt.ca sunt la fel ci cu toate ingredientele naturale.am facut o crema de vanilie cu galbenusuri de ou si unt, am pus ananas cu kiwi si capsuni si a iesit super.

  • 20 comentarii
  • Fara foto

  • Alexandrina

    Alexandrina (Chef de cuisine) , 22 august 2012

    E tare ochioasa tarta!

  • vasluianub

    vasluianub (Bucatar) , 06 martie 2011

    Interesanta reteta am sa o incerc ..sper sa imi iasa

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 13 iunie 2010

    Felicitari !

    • Sidy

      Sidy (Chef de cuisine) , 25 mai 2010

      Madalina...aluatul este fara praf de copt. Incearca si sunt sigura ca iti va placea. Dupa ce pui pe el budinca fierbinte si celelalte si il lasi la frigider pina a doua zi vei vedea ca ti se sfarma in gura...

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Gustos si frumos!

    • dora

      dora (Chef de cuisine) , 24 mai 2010

      Arata super

    • Fara foto

      mira (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Buna si frumos decorata.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Ti-a iesit a intaia, foarte frumos ornata, felicitari!

    • Fara foto

      Madalina , 23 mai 2010

      Nu se pune si praf de copt?

    • dicarmencitta1957

      dicarmencitta1957 (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Super prezentare din toate punctele de vedere.Ai votul meu si tare imi pare rau, ca nu am nota mai mare de 10 ca sa-ti dau.Superrrrrrrrrr.

    • flory avram

      flory avram (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Excelenta,felicitari!

    • Fara foto

      Madalina , 23 mai 2010

      Am vazut in prima poza si banane. Dar nu si in poza de final. Te-ai razgandit? :)

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Delicioasa!!!

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 23 mai 2010

      Arata super !

    • juliya

      juliya (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Felicitari ! Este o prajitura deosebita!

    • marta gabriela abdelhafiz

      marta gabriela abdelhafiz (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      arata minuat si sint sigura ca-i foarte buna

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Sidy,o tarta minunata.

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Excelenta din toate punctele de vedere...

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 22 mai 2010

      Foarte buna tarta ta, Sidy si usor de facut! Explicatiile pe masura executantului!

    • Fara foto

      Silvia. , 22 mai 2010

      Sidy,minunat arata tarta ta,si este si tare buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h 15 min

36 voturi

Ingrediente

  • 300 g faina
  • 2 galbenusuri
  • 100 g zahar praf
  • 200 g margarina Rama
  • 1 plic zahar vanilat
  • un varf cutit sare
  • 1 budinca vanilie Dr Oetker
  • 1 crema vanilie( caramel) Dr Oetker
  • 1 plic tort gelee
  • fructe exotice
  • frisca( optional)

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

60 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

222 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

Alexandrina (Chef de cuisine)

E tare ochioasa tarta!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba Chec cu zmeura si glazura de ciocolata alba

Se spala zmeura si se lasa intr-o strecuratoare, pentru a se scurge de apa. Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se freaca

0 voturi    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Briose cu morcovi Briose cu morcovi

Pentru a ne fi mai usor, pregatim trei amestecuri in vase diferite. 1. Morcovii + alunele + stafidele hidratate 2. Faina + praful

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pineapple cake