autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta fina cu rozmarin si caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise, , aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comert), , 150 g zahar pudra, , 50 g unt, , 2 crengute rozmarin, , 1 lingura ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se cresteaza putin caisele si se scot samburii, avand grija ca fructele sa ramana intregi. Se-ntinde aluatul pe fundul unei forme pentru tarta, se-nteapa cu furculita, se asaza caisele, iar la mijloc se pun crengutele de rozmarin. Se pudreaza cu zahar, se presara din loc in loc bucatele de unt, se baga in cuptorul incins la 180°C si se lasa circa 15 minute. Cand aluatul a crescut bine, se scoate tarta din cuptor, se rastoarna pe o planseta unsa cu putin ulei (ca sa nu se lipeasca) si apoi se gliseaza asa, cu aluatul in sus, in tava in care s-a copt. Se ia o cratita grea (eventual de fonta) si cu fundul ei se apasa pe tarta din forma, pana ce se zdrobeste aluatul (devine ca o placinta). Se baga din nou la cuptor si se mai lasa 15 minute, apoi se scoate, se desprinde cu un cutit de marginea tavii si se rastoarna iar (acum cu fructele in sus) pe un platou. Se serveste calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta fina cu rozmarin si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fagure

Fagure

Se separa ouale. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat. Pe urma se adauga si galbenusurile

4 voturi    1 comentariu
2h
Dulciuri diverse
Mini-tarte cu fructe

Mini-tarte cu fructe

Preparam aluatul: Se amesteca margarina, zaharul, sarea, oul batut si se incorporeaza faina. Invelim

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise
  • aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comert)
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 lingura ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Pere in sos de vin