autor:

Fara foto

» » , Aluaturi si Foietaje, Dulciuri diverse

Tarta fina cu rozmarin si caise

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 06 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise, , aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comert), , 150 g zahar pudra, , 50 g unt, , 2 crengute rozmarin, , 1 lingura ulei.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se cresteaza putin caisele si se scot samburii, avand grija ca fructele sa ramana intregi. Se-ntinde aluatul pe fundul unei forme pentru tarta, se-nteapa cu furculita, se asaza caisele, iar la mijloc se pun crengutele de rozmarin. Se pudreaza cu zahar, se presara din loc in loc bucatele de unt, se baga in cuptorul incins la 180°C si se lasa circa 15 minute. Cand aluatul a crescut bine, se scoate tarta din cuptor, se rastoarna pe o planseta unsa cu putin ulei (ca sa nu se lipeasca) si apoi se gliseaza asa, cu aluatul in sus, in tava in care s-a copt. Se ia o cratita grea (eventual de fonta) si cu fundul ei se apasa pe tarta din forma, pana ce se zdrobeste aluatul (devine ca o placinta). Se baga din nou la cuptor si se mai lasa 15 minute, apoi se scoate, se desprinde cu un cutit de marginea tavii si se rastoarna iar (acum cu fructele in sus) pe un platou. Se serveste calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta fina cu rozmarin si caise" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Biscuiti cu ciocolata-Reteta Laura Adamache

Biscuiti cu ciocolata-Reteta Laura Adamache

Batem ouale cu zaharul pana devin o crema pufoasa; Separat topim ciocolata si untul impreuna in

1 vot    0 comentarii
3h 10 min
Dulciuri diverse
Colacei umpluti

Colacei umpluti

Punem intr-un bol, 1 ou, ulei, drojdia si apa si amestecam cu un tel sau lingura. Apoi punem sarea

0 voturi    0 comentarii
1h 50 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 4 persoane): 600 g caise
  • aluat de foitaj (se gaseste gata preparat in comert)
  • 150 g zahar pudra
  • 50 g unt
  • 2 crengute rozmarin
  • 1 lingura ulei.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata de cirese amare cu aroma de menta Dulceata de cirese amare cu aroma de menta

Se scot samburii de la cirese, se masoara, la doua cani de cirese fara samburi pline varf se adauga o cana rasa de zahar, se adauga

0 voturi    0 comentarii
2h
Conserve si muraturi
Fursecuri ptr ceai Fursecuri ptr ceai

In cuva mixerului cu paleta de ghitara se amesteca ingredientele lichide ca ouale cu zaharul, uleiul, apa si coaja rasa, dupa care se

0 voturi    0 comentarii
1h 45 min
Aluaturi si Foietaje
Duchesse cu ciocolata (reteta Isabela)