Ingrediente
Ingrediente (6 persoane):, Aluat:, 150g faina, 85g unt moale, 35g zahar pudra, Coaja de la o jumatate de lamaie, O jumatate de galbenus batut, O lingura si jumatate de lapte, Crema:, 3 linguri cornflour (faina alba de malai), 300ml apa, Sucul si coaja de la doua lamai, 175g zahar pudra, 2 oua separate
Dificultate: Medie | Timp: 1h 15 min
11 voturi
Mod de preparare
Pentru a face crema, intr-un bol amestecati cornflour cu 5 linguri de apa pana devine o pasta omogena. Restul de apa puneti-l intr-o tigaie, adaugati sucul si coaja de lamaie si pasta de cornflour. Amestecati permanent si aduceti la fierbere. Cand incepe sa fiarba, mai lasati 2 minute, aceasta se va ingrosa, dar trebuie amestecat tot timpul, la foc mediu. Lasati sa se raceasca un pic. Adaugati 7 linguri de zahar si galbenusurile, amestecati bine apoi turnati peste blat.
Amestecati cu mixerul albusurile pana stau tepene. Adaugati gradual zaharul ramas, amestecati bine 1 minut, apoi puneti totul peste crema. Coaceti pentru 40 de minute. Lasati-o sa se raceasca cateva ore inainte de a o taia.
Fotografii mai clare aici: http://eileen-cuisine.blogspot.com/2011/03/tarta-meringue-cu-lamaie.html#more
Botezatu Anisoara , 30 iunie 2014
tarta din imagine are doua tipuri de crema, .... si in reteta nu se regaseste
R I , 27 iulie 2013
Am incercat si eu aceasta reteta, insa nu mi-a placut cum a iesit crema(preeeeeea acra)...Incercati-o , dar cu mult mai putina zeama de lamaie.
Luthien (Chef de cuisine) , 28 ianuarie 2013
Scuze, cornflour nu este faina alba de malai, ci amidon (de porumb). Este substanta care ajuta la ingrosarea cremei.
Adriana K.D. (Chef de cuisine) , 11 martie 2011
ce bine arata!