Ingrediente
 blat tarta:, 175 g faina alba, 100 g faina de porumb (malai grisat), 100 g unt ( margarina) , 1 ou, sare, 1 lingurita de amestec ierburi de Provence, Umplutura:, 3 oua de casa, 200 g telemea , 250 g frunze de spanac proaspate, 2 catei de usturoi , ulei de masline , 1 lingurita de legume deshidratate , plante de Provence, sare , marar verde, uns:, 1 galbenus , 1 lingurita de chimen, 4-5 oua de prepelita, cateva fasii de blat, taiate la latimea de 1 cm
Dificultate: Medie | Timp: 40 min
0 voturi
Mod de preparare
Frunzele de spanac se dau intr-un clocot de apa cu sare, apoi se scurg, se trec sub jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea frumoasa si se toaca marunt cu un cutit, apoi se calesc un pic intr-un strop de ulei de masline in care am prajit 2 catei de usturoi. Se ia de pe foc, se pune marar verde tocat fin. Se pune peste amestecul de branza, stratul de spanac care s-a racit un pic, apoi se pun cateva fasii de aluat, oprit din aluatul de tarta, se ung cu galbenusul de ou, se presara chimenul, apoi in fiecare patrat format din fasiile de blat, se sparge cate un ou de prepelita.
Se da la cuptorul incins, 10 minute la foc iute, apoi inca 15 minute la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!