Se prepara un blat din ingredientele mentionate.
Se prepara un blat din ingredientele mentionate, apoi se intinde intr-o folie de plastic, cu un sucitor, in foaie de 0,5 cm grosime, cu diametrul mai mare cu 2-3 cm decat cel al formei in care o coacem. Se unge o forma de tarta cu un pic de ulei, apoi se asaza foaia de tarta, se inteapa pe alocuri cu o furculita. Se bat ouale cu telemeaua maruntita si se pun peste blat.
Frunzele de spanac se dau intr-un clocot de apa cu sare, apoi se scurg, se trec sub jet de apa rece pentru a-si pastra culoarea frumoasa si se toaca marunt cu un cutit, apoi se calesc un pic intr-un strop de ulei de masline in care am prajit 2 catei de usturoi. Se ia de pe foc, se pune marar verde tocat fin. Se pune peste amestecul de branza, stratul de spanac care s-a racit un pic, apoi se pun cateva fasii de aluat, oprit din aluatul de tarta, se ung cu galbenusul de ou, se presara chimenul, apoi in fiecare patrat format din fasiile de blat, se sparge cate un ou de prepelita.
Se da la cuptorul incins, 10 minute la foc iute, apoi inca 15 minute la foc potrivit, pana se rumeneste frumos.
Pofta buna!
Reteta de spuma de capsuni. Spuma de capsuni cu albusuri gatite. Reteta de spuma de capsuni cu bezea italiana. Retete cu...
Spuma de capsuniReteta de gem de cirese fara conservanti. Gem de cirese retea simpla si usor de preparat.
Gem de cireseDaca iubiti ciocolata, nu aveti cum sa nu iubiti si aceste briose. De fapt, daca va plac chestiile insiropate, cu creme, e...
Desert briose cu ciocolata si nessRetete dietetice
Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Comentarii