autor:

Sidy

» » , , Aluaturi si Foietaje, Aperitive, Aperitive

Tarta omleta de prepelita

Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 18 martie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Sidy (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 18 martie 2013

Ingrediente
400 g aluat foietaj, 100 g sunca de casa afumata, 250 g salam uscat, 3 fire ceapa verde, 21 oua prepelita, 200 ml smantana, 150 g cas oaie, 20 buc mini Mozzarella, 200 g cascaval Gouda

Dificultate: Medie Timp: 1h 20 min

5 voturi

Mod de preparare

Sunca si salamul le taiem felii subtiri.
Ceapa verde o curatam, o taiem marunt si o calim in putin unt.
Ungem cu unt o forma rotunda de 40 cm diametru , asezam o foaie de aluat pe fundul tavii si 1-2 cm din aluat sa acopere peretii laterali ai formei.Intepam cu furculita aluatul, din loc in loc.
Ceapa verde sotata o asezam pe aluatul din tava, presaram peste ea sunca si salamul taiate.
Intr-in bol mai mare spargem 14 oute pe care le batem bine cu smantana , cu casul de oaie razuit si cu 13 mini mozzarella. Asezonam si rasturnam compozitia peste salamul din tava.
Deasupra radem cascavalul pe razatoarea cu gauri mari.
Deasupra spargem celelalte 7 oute si le asezam din loc in loc, intercalate cu cele 7 mini mozzarella ramase.
Ornam cu putin ardei gras rosu si cu frunze de ceapa verde.
Dam la cuptorul dinainte incalzit la 160 de grade pentru aproximativ o ora pina cand deasupra se face o crusta aramie si ouale sunt coapte si mozarela topita.
Se serveste asa calda, taiata in portii.
Pofta mare !
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta omleta de prepelita" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aperitive cu oua
Oua coapte

Oua coapte

Duminica lenesa, de toamna...duminica tarzie cu mic-dejun in pat si muzica in surdina. S-aveti un

34 voturi    10 comentarii
15 min
Aperitive cu oua
Omleta taraneasca

Omleta taraneasca

Ceapa si ciuperca se curata, si se taie . Ouale se bat intr-un castron. Legatura de marar se spala

1 vot    5 comentarii
15 min
Aperitive cu oua

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 2 comentarii
  • Fara foto

  • nela

    nela (Chef de cuisine) , 20 martie 2013

    Arata demential...oale de prepelita sunt preferatele mele nu numai pentru ca au colesterolul mic..

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 19 martie 2013

    Foarte fina!*****

Dificultate

Medie

Timp

1h 20 min

5 voturi

Ingrediente

  • 400 g aluat foietaj
  • 100 g sunca de casa afumata
  • 250 g salam uscat
  • 3 fire ceapa verde
  • 21 oua prepelita
  • 200 ml smantana
  • 150 g cas oaie
  • 20 buc mini Mozzarella
  • 200 g cascaval Gouda

Raporteaza reteta

Retete
de Sidy
Rulada Simona

Rulada Simona

Se pune pe foc mic , margarina la topit, se adauga faina ,laptele si condimentele si se amesteca

61 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Aperitive
Gogosari murati pentru iarna

Gogosari murati pentru iarna

Se curata gogosarii de cotor, se taie apoi in 4, se amesteca cu toate ingredientele si se lasa asa

224 voturi    26 comentarii
1h
Conserve si muraturi
Escalop cu ciuperci

Escalop cu ciuperci

Carnea care o ai o tai felii si o bati ca si la snitel, apoi o faci cu sare si piper si o prajesti

22 voturi    6 comentarii
1h
Mancaruri cu carne

nela (Chef de cuisine)

Arata demential...oale de prepelita sunt preferatele mele nu numai pentru ca au colesterolul mic..

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aperitive cu oua

Balmos ca la Buzau Balmos ca la Buzau

Se pune la fiert apa cu un praf de sare si un pic de faina de porumb. Cand a fiert, se mai adauga faina pana se formeaza o mamaliga

0 voturi    0 comentarii
1h
Aperitive
Bulete de parmezan Bulete de parmezan

Albusul il bati cu furculita pana cand devine o spuma lejera. Adaugi parmezanul si framanti usor cu mana. In functie de cat de mare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
Omleta cu cartofi