autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta picanta cu spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
aluat fraged de tarta, copt pe jumatate, pentru o forma cu diametrul de 20 cm. Pentru umplutura: 350 g spanac congelat, , 25 g unt, , sare,, piper negru macinat, , 250 g branza de vaci (sau urda), , 3 oua batute usor, , 2-4 linguri cascaval ras, , 6 linguri smantana, , 1 varf de cutit nucsoara., Pentru garnisit: 2 oua fierte tari, decojite si taiate fiecare in 6 felii, , 2 linguri unt topit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se aseaza aluatul in forma pusa pe tava de la aragaz si se incinge cuptorul la 180gr..
Se caleste spanacul in unt, la foc mic, se sareaza, se pipereaza, se lasa sa se scurga bine si se pune intr-un castron. Se amesteca cu branza de vaci (sau urda), ouale, cascavalul ras si smantana si se condimenteaza cu nucsoara.
Se toarna umplutura peste aluatul din forma, se netezeste la suprafata si se coace tarta 30 de minute, pana ce se rumeneste frumos pe margini si se intareste umplutura.
Inainte de-a o servi, se aseaza de jur imprejur feliile de ou unse cu unt topit. Se poate servi fierbinte, calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta picanta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Chifle pufoase cu branza topita

Chifle pufoase cu branza topita

Punem laptele intr-o craticioara si il punem la incalzit (atentie sa nu fiarba). Intr-un vas mai

3 voturi    8 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Blat de pizza ft simplu

Blat de pizza ft simplu

Puneti intr-un castron faina cu sarea. Intr-un pahar amestecati apa, drojdia, uleiul, zaharul si

20 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • aluat fraged de tarta
  • copt pe jumatate
  • pentru o forma cu diametrul de 20 cm. Pentru umplutura: 350 g spanac congelat
  • 25 g unt
  • sare,
  • piper negru macinat
  • 250 g branza de vaci (sau urda)
  • 3 oua batute usor
  • 2-4 linguri cascaval ras
  • 6 linguri smantana
  • 1 varf de cutit nucsoara.
  • Pentru garnisit: 2 oua fierte tari
  • decojite si taiate fiecare in 6 felii
  • 2 linguri unt topit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

2 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Chifle pufoase cu branza topita