Tarta picanta cu spanac

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • aluat fraged de tarta, copt pe jumatate, pentru o forma cu diametrul de 20 cm. Pentru umplutura: 350 g spanac congelat,
  • 25 g unt,
  • sare,
  • piper negru macinat,
  • 250 g branza de vaci (sau urda),
  • 3 oua batute usor,
  • 2-4 linguri cascaval ras,
  • 6 linguri smantana,
  • 1 varf de cutit nucsoara.
  • Pentru garnisit: 2 oua fierte tari, decojite si taiate fiecare in 6 felii,
  • 2 linguri unt topit.

Mod de preparare

Se aseaza aluatul in forma pusa pe tava de la aragaz si se incinge cuptorul la 180gr..

Se caleste spanacul in unt, la foc mic, se sareaza, se pipereaza, se lasa sa se scurga bine si se pune intr-un castron. Se amesteca cu branza de vaci (sau urda), ouale, cascavalul ras si smantana si se condimenteaza cu nucsoara.

Se toarna umplutura peste aluatul din forma, se netezeste la suprafata si se coace tarta 30 de minute, pana ce se rumeneste frumos pe margini si se intareste umplutura.

Inainte de-a o servi, se aseaza de jur imprejur feliile de ou unse cu unt topit. Se poate servi fierbinte, calduta sau rece.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise