autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta picanta cu spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
aluat fraged de tarta, copt pe jumatate, pentru o forma cu diametrul de 20 cm. Pentru umplutura: 350 g spanac congelat, , 25 g unt, , sare,, piper negru macinat, , 250 g branza de vaci (sau urda), , 3 oua batute usor, , 2-4 linguri cascaval ras, , 6 linguri smantana, , 1 varf de cutit nucsoara., Pentru garnisit: 2 oua fierte tari, decojite si taiate fiecare in 6 felii, , 2 linguri unt topit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se aseaza aluatul in forma pusa pe tava de la aragaz si se incinge cuptorul la 180gr..
Se caleste spanacul in unt, la foc mic, se sareaza, se pipereaza, se lasa sa se scurga bine si se pune intr-un castron. Se amesteca cu branza de vaci (sau urda), ouale, cascavalul ras si smantana si se condimenteaza cu nucsoara.
Se toarna umplutura peste aluatul din forma, se netezeste la suprafata si se coace tarta 30 de minute, pana ce se rumeneste frumos pe margini si se intareste umplutura.
Inainte de-a o servi, se aseaza de jur imprejur feliile de ou unse cu unt topit. Se poate servi fierbinte, calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta picanta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Aluat Foietaj (Pâte Feuilletée)

Se cerne faina, in mijloc varsati 15 cl de apa,sucul de lamaie,sarea,si untul topit. Se framanta

3 voturi    1 comentariu
2h
Aluaturi si Foietaje
Flori de foietaj cu mere

Flori de foietaj cu mere

Se scoate aluatul de foietaj de la congelator si se lasa sa se dezghete suficient pentru a putea

22 voturi    7 comentarii
45 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • aluat fraged de tarta
  • copt pe jumatate
  • pentru o forma cu diametrul de 20 cm. Pentru umplutura: 350 g spanac congelat
  • 25 g unt
  • sare,
  • piper negru macinat
  • 250 g branza de vaci (sau urda)
  • 3 oua batute usor
  • 2-4 linguri cascaval ras
  • 6 linguri smantana
  • 1 varf de cutit nucsoara.
  • Pentru garnisit: 2 oua fierte tari
  • decojite si taiate fiecare in 6 felii
  • 2 linguri unt topit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Paine cu orez Paine cu orez

Fierbeți orezul si lăsați sa se răcească, il puneți in strecurătoare si lăsați sa se scurgă, apoi puneți in blender si il

0 voturi    0 comentarii
2h 10 min
Aluaturi si Foietaje
Pogacele cu cascaval si migdale