autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta picanta cu spanac

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 mai 2007

Ingrediente
aluat fraged de tarta, copt pe jumatate, pentru o forma cu diametrul de 20 cm. Pentru umplutura: 350 g spanac congelat, , 25 g unt, , sare,, piper negru macinat, , 250 g branza de vaci (sau urda), , 3 oua batute usor, , 2-4 linguri cascaval ras, , 6 linguri smantana, , 1 varf de cutit nucsoara., Pentru garnisit: 2 oua fierte tari, decojite si taiate fiecare in 6 felii, , 2 linguri unt topit.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

6 voturi

Mod de preparare

Se aseaza aluatul in forma pusa pe tava de la aragaz si se incinge cuptorul la 180gr..
Se caleste spanacul in unt, la foc mic, se sareaza, se pipereaza, se lasa sa se scurga bine si se pune intr-un castron. Se amesteca cu branza de vaci (sau urda), ouale, cascavalul ras si smantana si se condimenteaza cu nucsoara.
Se toarna umplutura peste aluatul din forma, se netezeste la suprafata si se coace tarta 30 de minute, pana ce se rumeneste frumos pe margini si se intareste umplutura.
Inainte de-a o servi, se aseaza de jur imprejur feliile de ou unse cu unt topit. Se poate servi fierbinte, calduta sau rece.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta picanta cu spanac" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
“Sfiha” sau  “Lahm bi’ajin”-Placinte  cu carne –specific tarilor arabe

“Sfiha” sau “Lahm bi’ajin”-Placinte cu carne –specific tarilor arabe

Faina se amesteca 2 minute cu drojdia instantanee; se adauga apoi restul ingredienteleor si se framanta

37 voturi    17 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti spritati

Biscuiti spritati

Se amesteca toate ingredientele (untul trebuie sa fie tinut in bucatarie) Se lucreaza doar cu furculita,

114 voturi    35 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

6 voturi

Ingrediente

  • aluat fraged de tarta
  • copt pe jumatate
  • pentru o forma cu diametrul de 20 cm. Pentru umplutura: 350 g spanac congelat
  • 25 g unt
  • sare,
  • piper negru macinat
  • 250 g branza de vaci (sau urda)
  • 3 oua batute usor
  • 2-4 linguri cascaval ras
  • 6 linguri smantana
  • 1 varf de cutit nucsoara.
  • Pentru garnisit: 2 oua fierte tari
  • decojite si taiate fiecare in 6 felii
  • 2 linguri unt topit.

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Rulou de pita