autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta provensala cu mere

Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Franta


    Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: George Florescu (Chef de cuisine)   
Specific:  

Franta


Reteta postata pe: 03 septembrie 2005

Ingrediente
Aluatul: 125 gr. faina, 1 lingura de zahar, o priza de sare, 60 gr. unt sau margarina, 1 ou. Umplutura: 600 gr. mere, faina pentru uns fundul de lemn, grasime pentru forma, 80 gr. miere de salcam.,

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

9 voturi

Mod de preparare

Aluatul - Se amesteca intr-un castron faina cu zaharul si sarea, se face la mijloc o gropita, in care se baga oul si untul taiat cu cutitul in bucatele mici. Se amesteca toate ingredientele, apoi se framanta bine, pentru a obtine un aluat uniform. Se formeaza un bulgare care se pune, invelit intr-un servet, vreme de o ora la frigider. Umplutura: Se curata merele, se taie in patru, li se scot samburii si casuta, apoi se taie in felioare cat mai subtiri. Se intinde aluatul intr-o foaie subtire. Se unge o forma de tarta (diametru cam 24 cm), se asterne in ea aluatul, ridicandu-l pe marginea formei in sus (putin mai inalt decat grosimea umpluturii). Se inteapa cu furculita in mai multe locuri. Se asaza feliile de mere in forme de cerc - de la margini spre centru - apoi se baga forma in cuptorul incins. Se coace cca 50-70 de minute. Intre timp, se pune mierea sa se topeasca intr-o cana bagata in apa fierbinte. Cand prajitura e gata, imediat ce se scoate de la cuptor, se toarna peste ea mierea fierbinte.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta provensala cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Prajitura cu cocos

Prajitura cu cocos

Se incalzeste cuptorul la 170 de grade. In oala mixerului se pun ouale si se bat bine, se adauga

1 vot    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Melcisori dulci cu stafide si nuca de cocos

Melcisori dulci cu stafide si nuca de cocos

Se presara pe masa de lucru cateva stafide, putin zahar si nuca de cocos,peste aceste ingrediente

1 vot    0 comentarii
35 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 40 %
299.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

9 voturi

Ingrediente

  • Aluatul: 125 gr. faina
  • 1 lingura de zahar
  • o priza de sare
  • 60 gr. unt sau margarina
  • 1 ou. Umplutura: 600 gr. mere
  • faina pentru uns fundul de lemn
  • grasime pentru forma
  • 80 gr. miere de salcam.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fursecuri cu tahini Fursecuri cu tahini

Se pun toate ingredientele in bolul mixerului si se amesteca pana devine un aluat chiar putin lipicios. Intind o foaie de copt pe tava

0 voturi    0 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Prajitura Rafaello Prajitura Rafaello

Se face un blat de tort in stilul clasic: se bat albusurile spuma, galbenusurile se freaca cu zahar, se amesteca faina cu praful de

31 voturi    15 comentarii
1h 45 min
Dulciuri diverse
Mini brioșe cu lămaie