Tartă rapidă cu mere și cremă de lămâie

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tartă rapidă cu mere și cremă de lămâie

Ingrediente

  • 400g aluat foietaj
  • 13 mere potrivit de mari
  • 70g stafide
  • 50g unt
  • 100g zahăr
  • 100g gem de caise
  • scorțișoară
  • 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (lămâie)
  • 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (vanilie)
  • 500ml lapte
  • 4 linguri zahăr pudră pentru cremă

Mod de preparare

1. Aluatul foietaj se lasă să se decongeleze în voie, iar după ce a ajuns la temperatura camerei se pune în tavă și se înțeapă cu vârful unui cuțit din loc în loc;

2. Se curăță merele de coajă și se scot semințele cu dispozitivul cilindric astfel încât să nu se sfărâme, apoi acestea se taie în jumătăți egale pe orizontală;

3. Jumătățile de mere se pun peste aluat și în fiecare orificiu (rămas de la scoaterea semințelor) se pun următoarele (de preferat în această ordine): un vârf de cuțit de unt, 3-4 stafide, un vârf de linguriță de zahăr și o linguriță de gem de caise;

4. Se presară zahăr și scorțișoară peste toată tarta;

5. Se introduce în cuptorul incins în prealabil și se coace aproximativ 40 minute (până la frăgezirea merelor) la foc potrivit;

6. În timp ce prăjitura este la cuptor se prepară crema din cele 2 plicuri cu cele 4 linguri de zahăr pudră și 500ml lapte conform instrucțiunilor de pe plic (amestecându-le cu mixerul);

*Notă: am ales să amestec praful pentru cremă de lămâie cu cel de vanilie pentru că împreună dau o aromă finală perfectă cremei (după gustul meu).

Se ornează prăjitura conform creativității la purtător :D. Poftă bună!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise