autor:

Adina Amironesei

» » Prajituri

Tartă rapidă cu mere și cremă de lămâie

Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2012

Ingrediente
400g aluat foietaj, 13 mere potrivit de mari, 70g stafide, 50g unt, 100g zahăr, 100g gem de caise, scorțișoară, 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (lămâie), 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (vanilie), 500ml lapte, 4 linguri zahăr pudră pentru cremă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Aluatul foietaj se lasă să se decongeleze în voie, iar după ce a ajuns la temperatura camerei se pune în tavă și se înțeapă cu vârful unui cuțit din loc în loc;
2. Se curăță merele de coajă și se scot semințele cu dispozitivul cilindric astfel încât să nu se sfărâme, apoi acestea se taie în jumătăți egale pe orizontală;
3. Jumătățile de mere se pun peste aluat și în fiecare orificiu (rămas de la scoaterea semințelor) se pun următoarele (de preferat în această ordine): un vârf de cuțit de unt, 3-4 stafide, un vârf de linguriță de zahăr și o linguriță de gem de caise;
4. Se presară zahăr și scorțișoară peste toată tarta;
5. Se introduce în cuptorul incins în prealabil și se coace aproximativ 40 minute (până la frăgezirea merelor) la foc potrivit;
6. În timp ce prăjitura este la cuptor se prepară crema din cele 2 plicuri cu cele 4 linguri de zahăr pudră și 500ml lapte conform instrucțiunilor de pe plic (amestecându-le cu mixerul);
*Notă: am ales să amestec praful pentru cremă de lămâie cu cel de vanilie pentru că împreună dau o aromă finală perfectă cremei (după gustul meu).
Se ornează prăjitura conform creativității la purtător :D. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă rapidă cu mere și cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Nesquik Cookies

Nesquik Cookies

Incinge cuptorul la 190˚C. Intr-un vas amesteca faina cu Nesquik, praful de copt si bicarbonatul

5 voturi    0 comentarii
30 min
Prajituri
Prajitura cu sos de cirese

Prajitura cu sos de cirese

1.Se freaca margarina sau untul( la temperatura camerei)cu cana de zahar si cu galbenusurile pana

0 voturi    0 comentarii
1h
Prajituri

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    SUPER!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 400g aluat foietaj
  • 13 mere potrivit de mari
  • 70g stafide
  • 50g unt
  • 100g zahăr
  • 100g gem de caise
  • scorțișoară
  • 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (lămâie)
  • 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (vanilie)
  • 500ml lapte
  • 4 linguri zahăr pudră pentru cremă

Raporteaza reteta

Retete
de Adina Amironesei
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars speciala

Crema de zahar ars speciala

1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care

16 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Spume si creme dulci
Cremsnit rapid si simplu de preparat

Cremsnit rapid si simplu de preparat

Se pregateste crema astfel : -din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc

61 voturi    20 comentarii
35 min
Prajituri
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

SUPER!!!!

Adauga reteta
Retete

din Prajituri

Samba cu crusta de nuci Samba cu crusta de nuci

Se dau biscuitii la robot, apoi se framanta cu untul si miezul de nuca maruntit. Se intinde in forma de tort, in strat uniform, presat

0 voturi    0 comentarii
99h 45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu caise Prajitura cu caise

Se freaca galbenusurile cu zahar, pana se albesc si-si dubleaza volumul, se adauga ulei cate putin, apoi iaurtul, coaja de lamaie,faina

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Delicii sanatoase de la bloggeri
Mere coapte cu prune uscate, visine, ciocolata si nuga