autor:

Adina Amironesei

» » Prajituri

Tartă rapidă cu mere și cremă de lămâie

Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 25 decembrie 2012

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Adina Amironesei (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 25 decembrie 2012

Ingrediente
400g aluat foietaj, 13 mere potrivit de mari, 70g stafide, 50g unt, 100g zahăr, 100g gem de caise, scorțișoară, 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (lămâie), 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (vanilie), 500ml lapte, 4 linguri zahăr pudră pentru cremă

Dificultate: Redusa Timp: 1h

3 voturi

Mod de preparare

1. Aluatul foietaj se lasă să se decongeleze în voie, iar după ce a ajuns la temperatura camerei se pune în tavă și se înțeapă cu vârful unui cuțit din loc în loc;
2. Se curăță merele de coajă și se scot semințele cu dispozitivul cilindric astfel încât să nu se sfărâme, apoi acestea se taie în jumătăți egale pe orizontală;
3. Jumătățile de mere se pun peste aluat și în fiecare orificiu (rămas de la scoaterea semințelor) se pun următoarele (de preferat în această ordine): un vârf de cuțit de unt, 3-4 stafide, un vârf de linguriță de zahăr și o linguriță de gem de caise;
4. Se presară zahăr și scorțișoară peste toată tarta;
5. Se introduce în cuptorul incins în prealabil și se coace aproximativ 40 minute (până la frăgezirea merelor) la foc potrivit;
6. În timp ce prăjitura este la cuptor se prepară crema din cele 2 plicuri cu cele 4 linguri de zahăr pudră și 500ml lapte conform instrucțiunilor de pe plic (amestecându-le cu mixerul);
*Notă: am ales să amestec praful pentru cremă de lămâie cu cel de vanilie pentru că împreună dau o aromă finală perfectă cremei (după gustul meu).
Se ornează prăjitura conform creativității la purtător :D. Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă rapidă cu mere și cremă de lămâie" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Prajituri
Prajitura cu visine si zmeura

Prajitura cu visine si zmeura

Se freaca mai intai untul cu zaharul pana ce obtinem o crema pufoasa ca o spuma.Se adauga cate un

5 voturi    8 comentarii
50 min
Prajituri
Prajitura cu ness

Prajitura cu ness

Pandispanul: Se separa cele 5 oua, se bat spuma albusurile, se adauga galbenusurile unul cate unul,

6 voturi    2 comentarii
1h 30 min
Prajituri

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 1 comentariu
  • Fara foto

  • COSTEO

    COSTEO (Chef de cuisine) , 26 septembrie 2013

    SUPER!!!!

Dificultate

Redusa

Timp

1h

3 voturi

Ingrediente

  • 400g aluat foietaj
  • 13 mere potrivit de mari
  • 70g stafide
  • 50g unt
  • 100g zahăr
  • 100g gem de caise
  • scorțișoară
  • 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (lămâie)
  • 1 plic cremă de prăjituri Dr.Oetker (vanilie)
  • 500ml lapte
  • 4 linguri zahăr pudră pentru cremă

Raporteaza reteta

Retete
de Adina Amironesei
Tort de mere special

Tort de mere special

etapa I. - se curata merele de coaja si de casuta de simburi cu un cutit special (cilindric, capabil

98 voturi    21 comentarii
1h
Torturi
Crema de zahar ars speciala

Crema de zahar ars speciala

1. Se caramelizeaza cele 4 linguri de zahar intinzandu-se neaparat pe marginea cratitei dupa care

16 voturi    11 comentarii
1h 10 min
Spume si creme dulci
Cremsnit rapid si simplu de preparat

Cremsnit rapid si simplu de preparat

Se pregateste crema astfel : -din cantitatea totala de lapte (pasteurizat=gata fiert) se opresc

62 voturi    20 comentarii
35 min
Prajituri
COSTEO

COSTEO (Chef de cuisine)

SUPER!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Prajituri

Guguluf cu ciocolata Guguluf cu ciocolata

Procedam asa : mixam galbenusurile cu zaharul, uleiul, praful de copt si zaharul vanilat; albusurile se bat spuma cu un praf de sare.

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Prajitura desteapta cu dovleac Prajitura desteapta cu dovleac

Dovleacul a fost spalat, sters cu prosop de bucatarie, taiat in felii groase, scos miezul cu samburi si copt in tava tapetata cu hartie

0 voturi    0 comentarii
1h 15 min
Dulciuri diverse
Rulada de ciocolata cu branza de vaci