Tarta rasturnata cu caise caramelate

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa
Tarta rasturnata cu caise caramelate

Ingrediente

  • 250g zahar maroniu
  • 125 unt moale taiat bucati
  • 8-12 caise
  • o teaca de vanilie
  • 125g faina cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 frisc lichida
  • un praf de sare
  • 2 oua intregi

Mod de preparare

* Spalati bine caisele si taiati pe jumatate;

* Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte;

* Intre timp intr-o cratita cu fundul dublu amestecam 150g zahar maroniu cu 60g unt,la foc domol pana se topesc bine si continuati fierberea pana la caramelarea zaharului;

* Intr-o tava de tarta cu deschidere laterala turnam caramelul obtinut,iar deasupra asezam caisele cu taietura in jos,in sens circular,acoperind toata suprafata tavii;

* Separat batem zaharul maroniu ramas cu untul moale pana de vin o crema ,adaugam unul cate unul ouale,faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit frisca lichida nebatuta in care am adaugat semintele de la teaca de vanilie;

* Amestecam totul cu grija iar compozitia obtinuta o turnam peste caise;

* Nivelam bine si introducem tava in cuptorul cald 170°C timp de 45 minute;

* Dupa racire se poate ''rasturna ''pe o farfurie si se poate servii;

* Pofta buna!!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Pudra de rosii

Pudra de rosii

Reteta de pudra de rosii. Cum se face pudra de rosii, reteta simpla si usor de praparat.

Pudra de rosii
Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca

Placinta frageda cu dovleac si nuca. Mai intai se pun la copt miezurile de nuca intr-o tava in cuptorul incins la 180 grade C...

Placinta frageda cu dovleac si nuca
Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta

Pentru orez: taiem ceapa marunt si o calim in cateva linguri de ulei pana devina sticloasa.

Orez cu ciuperci de padure si pui in crusta