* Spalati bine caisele si taiati pe jumatate;
* Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte;
* Intre timp intr-o cratita cu fundul dublu amestecam 150g zahar maroniu cu 60g unt,la foc domol pana se topesc bine si continuati fierberea pana la caramelarea zaharului;
* Intr-o tava de tarta cu deschidere laterala turnam caramelul obtinut,iar deasupra asezam caisele cu taietura in jos,in sens circular,acoperind toata suprafata tavii;
* Separat batem zaharul maroniu ramas cu untul moale pana de vin o crema ,adaugam unul cate unul ouale,faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit frisca lichida nebatuta in care am adaugat semintele de la teaca de vanilie;
* Amestecam totul cu grija iar compozitia obtinuta o turnam peste caise;
* Nivelam bine si introducem tava in cuptorul cald 170°C timp de 45 minute;
* Dupa racire se poate ''rasturna ''pe o farfurie si se poate servii;
* Pofta buna!!
Ceapa se taie marunt, iar morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mici.
Sarmale cu varza dulce in vas de lutRetete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii