autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Tarta rasturnata cu caise caramelate

Autor: vera (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Italia


    Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Specific:  

Italia


Reteta postata pe: 28 iunie 2010

Ingrediente
250g zahar maroniu, 125 unt moale taiat bucati, 8-12 caise, o teaca de vanilie, 125g faina cernuta, 1 lingurita praf de copt, 75 frisc lichida, un praf de sare, 2 oua intregi

Dificultate: Redusa Timp: 1h

7 voturi

Mod de preparare

* Spalati bine caisele si taiati pe jumatate;
* Eliminati samburele iar caisele punetile deoparte;
* Intre timp intr-o cratita cu fundul dublu amestecam 150g zahar maroniu cu 60g unt,la foc domol pana se topesc bine si continuati fierberea pana la caramelarea zaharului;
* Intr-o tava de tarta cu deschidere laterala turnam caramelul obtinut,iar deasupra asezam caisele cu taietura in jos,in sens circular,acoperind toata suprafata tavii;
* Separat batem zaharul maroniu ramas cu untul moale pana de vin o crema ,adaugam unul cate unul ouale,faina amestecata cu praful de copt,iar la sfarsit frisca lichida nebatuta in care am adaugat semintele de la teaca de vanilie;
* Amestecam totul cu grija iar compozitia obtinuta o turnam peste caise;
* Nivelam bine si introducem tava in cuptorul cald 170°C timp de 45 minute;
* Dupa racire se poate ''rasturna ''pe o farfurie si se poate servii;
* Pofta buna!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rasturnata cu caise caramelate" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu fructe

Cheesecake cu fructe

Prajiti nucile si macinatile cu migdalele,si biscuitii. Topiti untul intr-o craticioara,la foc mic

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Scones cu căpșuni din făină integrală

Scones cu căpșuni din făină integrală

Amestecăm făina praful de copt, zaharul și esența de vanilie apoi punem untul tăiat cubulețe

1 vot    1 comentariu
20 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 17 %
299.99 lei
249.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Teia Avramescu , 18 ianuarie 2014

    poate e buna dar nu pentru diabetici

  • Mihaela11

    Mihaela11 (Chef de cuisine) , 17 iulie 2010

    Delicioasa si apetisanta!*****

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 iulie 2010

    multumesc mult,Kati,incearca si ai sa vezi cat este de bun!!!

    • kati09

      kati09 (Chef de cuisine) , 29 iunie 2010

      Arata foarte bine! De mult freau sa incerc un tort de genul asta, "rasturnat". Ai votul meu!

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Ce buna si aromata este.

    • ALINA BANICA

      ALINA BANICA (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Cred ca este foarte gustoasa!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Delicioasa...

    • Lia Maria

      Lia Maria (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      Tare buna trebue sa fie...*****

    • Eugenia Bogdan

      Eugenia Bogdan (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      interesanta reteta, arata grozav

    • constanta proca

      constanta proca (Chef de cuisine) , 28 iunie 2010

      O bunatate !

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

7 voturi

Ingrediente

  • 250g zahar maroniu
  • 125 unt moale taiat bucati
  • 8-12 caise
  • o teaca de vanilie
  • 125g faina cernuta
  • 1 lingurita praf de copt
  • 75 frisc lichida
  • un praf de sare
  • 2 oua intregi

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Mihaela11 (Chef de cuisine)

Delicioasa si apetisanta!*****

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tarta cu mere si aluat foietaj Tarta cu mere si aluat foietaj

Placintele cu mere nu se numara printre deserturile mele preferate si mi se par adesea banale, dar poate ca frumusetea sta tocmai in

0 voturi    0 comentarii
40 min
Aluaturi si Foietaje
Mucenici moldovenesti