autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta rece cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 20 buc.): 350 g ciocolata amaruie, , 600 ml frisca nebatuta, , 1 varf de cutit cuisoare macinate, , 200 g biscuiti cu ciocolata, , 75 g unt, , 2 linguri cacao pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se lasa sa se topeasca, amestecand-o bine cu frisca si praful de cuisoare, si apoi se tine cateva ore la rece, pana ce se intareste.
Se pun biscuitii intr-o punga de plastic, se maruntesc cu sucitorul, dupa care se framanta cu untul topit. Aluatul astfel obtinut se intinde pe fundul si peretii unei forme de tarta si se apasa pe margini cu degetele. Se acopera cu o folie de plastic si se tine la rece, cel putin 2 ore.
Ciocolata intarita se bate cu mixerul, pana devine cremoasa, si se intinde peste aluatul din tava.
Se pune tarta din nou la rece - circa 30 de minute - si inainte de-a o servi se presara deasupra pudra de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rece cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Banana Coapta

Banana Coapta

Bananele se curata de coaja pe o laterala, se toarna rom pe fiecare banana si se pun intr-o tava

16 voturi    5 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Cozonac presarat cu mac

Cozonac presarat cu mac

Dizolvam drojdia cu apa,zahar si faina, lasam maiaua la cald sa-si dubleze volumul. Intre timp

18 voturi    4 comentarii
3h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 20 buc.): 350 g ciocolata amaruie
  • 600 ml frisca nebatuta
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • 200 g biscuiti cu ciocolata
  • 75 g unt
  • 2 linguri cacao pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu piersici