autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta rece cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 20 buc.): 350 g ciocolata amaruie, , 600 ml frisca nebatuta, , 1 varf de cutit cuisoare macinate, , 200 g biscuiti cu ciocolata, , 75 g unt, , 2 linguri cacao pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se lasa sa se topeasca, amestecand-o bine cu frisca si praful de cuisoare, si apoi se tine cateva ore la rece, pana ce se intareste.
Se pun biscuitii intr-o punga de plastic, se maruntesc cu sucitorul, dupa care se framanta cu untul topit. Aluatul astfel obtinut se intinde pe fundul si peretii unei forme de tarta si se apasa pe margini cu degetele. Se acopera cu o folie de plastic si se tine la rece, cel putin 2 ore.
Ciocolata intarita se bate cu mixerul, pana devine cremoasa, si se intinde peste aluatul din tava.
Se pune tarta din nou la rece - circa 30 de minute - si inainte de-a o servi se presara deasupra pudra de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rece cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Jeleu de pepene rosu ( lubenita)

Prima data foile de gelatina se pun la inmuiat. Dupa care, pepenele rosu se curata de coaja si

3 voturi    1 comentariu
30 min
Dulciuri diverse
Chec economic

Chec economic

Se topeste zaharul in apa pe foc si dupa ce devine limpede siropul (adica nu se mai vede zaharul

13 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 20 buc.): 350 g ciocolata amaruie
  • 600 ml frisca nebatuta
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • 200 g biscuiti cu ciocolata
  • 75 g unt
  • 2 linguri cacao pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Mousse au chocolat