autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta rece cu ciocolata

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 22 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 22 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru circa 20 buc.): 350 g ciocolata amaruie, , 600 ml frisca nebatuta, , 1 varf de cutit cuisoare macinate, , 200 g biscuiti cu ciocolata, , 75 g unt, , 2 linguri cacao pudra.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Se rupe ciocolata bucatele si se lasa sa se topeasca, amestecand-o bine cu frisca si praful de cuisoare, si apoi se tine cateva ore la rece, pana ce se intareste.
Se pun biscuitii intr-o punga de plastic, se maruntesc cu sucitorul, dupa care se framanta cu untul topit. Aluatul astfel obtinut se intinde pe fundul si peretii unei forme de tarta si se apasa pe margini cu degetele. Se acopera cu o folie de plastic si se tine la rece, cel putin 2 ore.
Ciocolata intarita se bate cu mixerul, pana devine cremoasa, si se intinde peste aluatul din tava.
Se pune tarta din nou la rece - circa 30 de minute - si inainte de-a o servi se presara deasupra pudra de cacao.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rece cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Muffins margaritar

Muffins margaritar

O reteta rapida, menita sa-ti imbete simturile. Zaharul Margaritar, lapte, praf de copt, ciocolata

7 voturi    3 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Chec cu gutui si nuci

Chec cu gutui si nuci

Se separa albusurile de galbenusuri. Se adauga zaharul/zaharul vanilat si se bat spuma separat. Dupa

3 voturi    5 comentarii
1h 5 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru circa 20 buc.): 350 g ciocolata amaruie
  • 600 ml frisca nebatuta
  • 1 varf de cutit cuisoare macinate
  • 200 g biscuiti cu ciocolata
  • 75 g unt
  • 2 linguri cacao pudra.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Ecleruri