Tarta rustica cu blat aromat din gris

Se amesteca faina cu grisul.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie
Tarta rustica cu blat aromat din gris

Ingrediente

  • blat gris:
  • 2 oua
  • 150 g faina alba
  • 150 g gris
  • 100 g unt topit
  • sare
  • ierburi aromate de Provence
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • umplutura:
  • 3 oua
  • 150 g smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 4 ciuperci proaspete
  • o mana de rosii Chery
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • cateva bucatele de conopida
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Mod de preparare

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul; se framanta bine, se inveleste cu un celofan si se lasa cca. 30 minute la frigider.

Intre timp, punem buchetele de conopida la fiert, in apa cu sare, iar dupa 5 minute, se scurg bine. Se taie ciupercile feliute si apoi se calesc un pic, in ulei de masline, se scot cand se rumenesc usor si in acelasi ulei, calim un pic si conopida pana incepe sa se rumeneasca putin.

Se scoate aluatul de blat din frigider si se intinde intre 2 folii de celofan, in strat subtire de 0,5 cm, dupa forma in care punem tarta. Se inteapa din loc in loc, cu furculita, apoi se presara buchetele de conopida, rondele de ardei gras, se bat ouale cu cascavalul ras si ierburile aromate, se toarna deasupra si presaram pe toata suprafata rosiile chery si feliile de ciupercute prajite.

Dam totul la cuptor cca. 25 minute, pana se rumeneste un pic blatul. Se lasa sa se raceasca un pic inainte de a portiona tarta. Blatul este crocant si sfaramicios si foarte aromatizat, avand un gust deosebit de bun, iar legumele completeaza aroma, desavarsind preparatul.!

Pofta buna!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Rulada din piept de porc

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Rulada din piept de porc
Sarmale in foi de varza cu afumatura

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Sarmale in foi de varza cu afumatura
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise