autor:

anuta

» » , , Aperitive, Aperitive cu oua, Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Tarta rustica cu blat aromat din gris

Autor: anuta (Chef de cuisine)   
   Specific: 

Romania


    Reteta postata pe: 15 august 2017

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: anuta (Chef de cuisine)   
Specific:  

Romania


Reteta postata pe: 15 august 2017

Ingrediente
blat gris:, 2 oua, 150 g faina alba, 150 g gris, 100 g unt topit, sare, ierburi aromate de Provence, 1 lingurita de seminte de chimen, umplutura:, 3 oua, 150 g smantana, 100 g cascaval ras, 4 ciuperci proaspete, o mana de rosii Chery, 1 ardei rosu, 1 ardei verde, cateva bucatele de conopida, sare, piper, ulei de masline

Dificultate: Medie Timp: 45 min

0 voturi

Mod de preparare

Se amesteca faina cu grisul, se face o adancitura in mijloc si adaugam untul topit, ouale, sare, ierburile aromate de Provence, chimenul; se framanta bine, se inveleste cu un celofan si se lasa cca. 30 minute la frigider.

Intre timp, punem buchetele de conopida la fiert, in apa cu sare, iar dupa 5 minute, se scurg bine. Se taie ciupercile feliute si apoi se calesc un pic, in ulei de masline, se scot cand se rumenesc usor si in acelasi ulei, calim un pic si conopida pana incepe sa se rumeneasca putin.

Se scoate aluatul de blat din frigider si se intinde intre 2 folii de celofan, in strat subtire de 0,5 cm, dupa forma in care punem tarta. Se inteapa din loc in loc, cu furculita, apoi se presara buchetele de conopida, rondele de ardei gras, se bat ouale cu cascavalul ras si ierburile aromate, se toarna deasupra si presaram pe toata suprafata rosiile chery si feliile de ciupercute prajite.

Dam totul la cuptor cca. 25 minute, pana se rumeneste un pic blatul. Se lasa sa se raceasca un pic inainte de a portiona tarta. Blatul este crocant si sfaramicios si foarte aromatizat, avand un gust deosebit de bun, iar legumele completeaza aroma, desavarsind preparatul.!

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu blat aromat din gris" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Dovlecei cu legume la cuptor

Dovlecei cu legume la cuptor

Se curata dovleceii de coaja, se taie in doua pe lungime si se curata mijlocul de seminte cu ajutorul

0 voturi    0 comentarii
40 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Sote de morcovi

Sote de morcovi

Se curata si se taie foarte fin morcovii feliute si/sau bastonase sau se dau pe razatoarea mare.

23 voturi    9 comentarii
50 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

45 min

0 voturi

Ingrediente

  • blat gris:
  • 2 oua
  • 150 g faina alba
  • 150 g gris
  • 100 g unt topit
  • sare
  • ierburi aromate de Provence
  • 1 lingurita de seminte de chimen
  • umplutura:
  • 3 oua
  • 150 g smantana
  • 100 g cascaval ras
  • 4 ciuperci proaspete
  • o mana de rosii Chery
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei verde
  • cateva bucatele de conopida
  • sare
  • piper
  • ulei de masline

Raporteaza reteta

Retete
de anuta
Supa de porumbei

Supa de porumbei

Porumbelul curatat si spalat bine se taie in 2 jumatati apoi impreuna cu maruntaiele,cu un praf de

3 voturi    0 comentarii
1h
Supe de carne
Piept de pui in crusta de alune

Piept de pui in crusta de alune

Pieptul spalat si zvantat se intoarce cu parte taiata de pe os in sus, se sareaza, pipereaza si condimenteaza

6 voturi    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Prajitura cu zmeura si piure de castane

Prajitura cu zmeura si piure de castane

Se maruntesc biscuitii la robot apoi se amesteca cu miezul de nuca prajit si maruntit cu ciocolata

4 voturi    2 comentarii
1h
Prajituri
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu legume si zarzavaturi

Ciorba de pui cu prune uscate Ciorba de pui cu prune uscate

Spalam bine carnea de pui si o taiem bucati (eu am folosit o “spinare” de pui de la tara). Punem carnea la fiert si spumam

0 voturi    0 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe
Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb Coltunasi de casa umpluti cu carne si spanac, la cuptor, in sos alb

In castronelul cu faina se face o gropita in care punem galbenusul, iaurtul, uleiul de masline,sare si amestecul de condimente,amestecam

1 vot    0 comentarii
50 min
Mancaruri cu carne
Cuşcuş cu friptură de pui şi salata verde