autor:

Andreea_Miron-Tanase

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin

Autor: Andreea_Miron-Tanase (Maestru bucatar)   
    Reteta postata pe: 01 iulie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Andreea_Miron-Tanase (Maestru bucatar)   
Reteta postata pe: 01 iulie 2013

Ingrediente
Aluat:, , 600 g faina alba, 2 oua, 200 ml vin roze demisec, 150 ml ulei floarea soarelui, 1/2 lingurita de sare, 1 lingurita zahar, Umplutura:, , 4 ciuperci mari ( aproximaiv 150 g), 6 fire de ceapa, 1 cabanos, 1 ou, 200 g carnati proaspeti, 70 g telemea

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

10 voturi

Mod de preparare

1. Asezati faina in forma de fantana, adaugati ouale, vinul, uleiul, sarea si zaharul. Se framanta bine pana se obtine un aluat moale si neted. Acoperiti vasul si lasati-l sa se odineasca minim 30 de minute.
2.Spalati bine ceapa si ciupercile. Taiati cubulete mici telemeua, ceapa rondele si ciupercile felii.
3.vPuneti putin la calit ceapa impreuna cu un ou si jumatate din cantitatea de telemea.
4.Pe masa de lucru presarati putina faina si intindeti aluatul nu foarte subtire.
5.Tapetati o tava de tort cu hartie de copt ( diametru de 28 de cm), asezati aluatul lasand putin mai mult decat dimensiunea tavii. Asezam carnaciorul pe marginea tavi si-l acoperim cu alutul in exces. Adaugam umplutura de ceapa si telemea si ornam cu felii de ciuperci si cabanos.
6. Pentru a 2-a tarta am folosit o tava de chec tapetata cu hartie de copt, asezam alutul ramas, punem carnaciorii pe margine, ii acoperim cu aluat, adaugam feliile de ciuperci si le acoperim cu telemeau ramasa.
7.Se pun la copt in cuprorul preincalzit la 180 C ( foc mediu spre iute) timp de 45 minute. Se scot din putor si se ung cu putin iaurt.

Pofta mare!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu ceapa verde in aluat cu vin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Placinta cu mere si nuci

Placinta cu mere si nuci

Framantam un aluat elastic din faina, zahar, unt, ou si sare. Aluatul se infolieaza si se pune la

3 voturi    2 comentarii
3h 10 min
Aluaturi si Foietaje
painisoare (chifle)

painisoare (chifle)

Se cerne faina si sarea intr-un vas mare, apoi se adauga drojdia si zaharul. De regula, nu este

57 voturi    2 comentarii
2h 30 min
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

10 voturi

Ingrediente

  • Aluat:
  • 600 g faina alba
  • 2 oua
  • 200 ml vin roze demisec
  • 150 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1 lingurita zahar
  • Umplutura:
  • 4 ciuperci mari ( aproximaiv 150 g)
  • 6 fire de ceapa
  • 1 cabanos
  • 1 ou
  • 200 g carnati proaspeti
  • 70 g telemea

Raporteaza reteta

Retete
de Andreea_Miron-Tanase
Tarta cu somon fume si branza feta

Tarta cu somon fume si branza feta

Incalziti laptele impreuna un untul. Frecati bine ouale cu putina sare peste care adaugati zeama

2 voturi    0 comentarii
2h
Aperitive
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    7 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Langos