autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Tarta rustica cu mere

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 17 ianuarie 2014

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 17 ianuarie 2014

Ingrediente
Pentru aluat, 1 lingurita rasa sare, 1 lingurita rasa zahar, 2 linguri ulei de masline, 165 ml lapte, 1 ou, 300 g faina, 2 lingurite rase drojdie uscata, Pentru umplutura, 1 kg de mere rase(eu am avut congelate), 1 lingurita scortisoara, 2 plicuri cu zahar vanilat, 4 linguri cu varf zahar, 2 linguri rase zahar pentru presarat pe tarta, o mana biscuiti digestivi sfaramati, unt pentru uns tava de tarta

Dificultate: Medie Timp: 2h 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea de mai sus ,am programat masina pe functia -aluat-am lasat 1,30 h dupa care am scos aluatul intr-un vas si l-am lasat circa 30 min la crescut.
Pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il intindem pe o suprafata pudrata si ea cu faiana.
Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.
Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara. formei.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.
Merele decongelate se pun intr-un vas ,se adauga zaharul si se calesc pe foc circa 15-20 min.Tragem de pe foc ,lasam sa se racoreasca si apoi adaugam zaharul vanilat si scortisoara .Amestecam bine pentru o buna omogenizare.
Umplem cu aceasta compozitie forma captusita cu aluat si nivelam cu ajutorul unei spatule.Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram cele 2 linguri de zahar tos.
Rupem biscuitii bucati mici si ii punem in mijlocul tartei.
Preincalzim cuptorul.
Dam tarta la cuptor .la 180 grade si lasam circa 30-40 min(facem testul scobitorii).
Scoatem din cuptor,lasam sa se raceasca si apoi scoatem din tava si taiem.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu mere" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Tarta rustica cu mere

Tarta rustica cu mere

Aluatul l-am facut la masina de paine.Am pus ingredientele in ordinea de mai sus ,am programat masina

0 voturi    0 comentarii
2h 50 min
Dulciuri diverse
Gogosi pufoase cu unt

Gogosi pufoase cu unt

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut.(circa 50 ml). Cernem faina. Facem o adancitura in mijlocul

5 voturi    0 comentarii
2h 15 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

2h 30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 1 lingurita rasa sare
  • 1 lingurita rasa zahar
  • 2 linguri ulei de masline
  • 165 ml lapte
  • 1 ou
  • 300 g faina
  • 2 lingurite rase drojdie uscata
  • Pentru umplutura
  • 1 kg de mere rase(eu am avut congelate)
  • 1 lingurita scortisoara
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
  • 4 linguri cu varf zahar
  • 2 linguri rase zahar pentru presarat pe tarta
  • o mana biscuiti digestivi sfaramati
  • unt pentru uns tava de tarta

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

27 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci
Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Biscuiti cu merisoare