autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Tarta rustica cu prune si gem de prune

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat, 350 g faina, 150 g unt, 1 ou, 80 g zahar, un praf de sare, 5 linguri cu apa rece, Pentru umplutura, 5-6 linguri cu gem de prune, circa 20 de prune, 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia), 2 plicuri zahar vanilat, un praf scortisoara, 3-4 biscuiti populari, 2 linguri cu alune, Mai avem nevoie de, unt pentru uns tava, faina pentru pudrat, zahar brun pentru pudrat aluatul

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin 30 min.
Scoatem aluatul din frigider,indepartam folia alimentara ,pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il intindem pe o suprafata pudrata si dansa.............hihihi........... cu faina.
Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.
Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.
Prunele se desfac in doua si se indeparteaza samburii.Asezam prunele in tava captusita cu aluat.Presaram peste prune zaharul,zaharul vanilat si scortisoara iar la final gemul.
Rupem biscuitii bucati mici.
Maruntim alunele cu ajutorul unui facalet(nu le facem praf le lasam bucati mai maricele)
Deasupra asezam alunele si biscuitii.
Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram o lingura de zahar.







Dam la cuptor pentru circa 30 min.
Lasam sa se racoreasca ,scoatem din tava ,portionam si gata.................putem servi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune si gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Desert cu piersici

Desert cu piersici

Piersicile le punem la scurs, dupa ce s-au scurs le presaram cu scortisoara. Foaia de aluat se taie

9 voturi    5 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Prajitura zebra

Prajitura zebra

Mixam ouale cu zaharul, coaja de citrice, esentele, coniacul scurs de la stafidele hidratate apoi

7 voturi    7 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta Pall , 26 decembrie 2013

    ARATA BINE,CRED CA O FAC DE REVELION.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

    multumesc Simona!

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2013

    minunat

    • Fara foto

      Simona Andreea , 21 octombrie 2013

      foarte fain arata

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2013

      multumesc,Costeo!

    • Fara foto

      Mihalache Maria , 18 octombrie 2013

      multumesc Ana!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2013

      multumesc Ana!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

      Ce bine mai arata!

    • Fara foto

      cornea_ana@yahoo.com , 17 octombrie 2013

      Delicioasa!

    • Fara foto

      Ana Cornea , 17 octombrie 2013

      Delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa rece
  • Pentru umplutura
  • 5-6 linguri cu gem de prune
  • circa 20 de prune
  • 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf scortisoara
  • 3-4 biscuiti populari
  • 2 linguri cu alune
  • Mai avem nevoie de
  • unt pentru uns tava
  • faina pentru pudrat
  • zahar brun pentru pudrat aluatul

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

4 voturi    17 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

24 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

4 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

multumesc Simona!

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

1 vot    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Oreo Cheesecake