autor:

maria mihalache

» » Dulciuri diverse

Tarta rustica cu prune si gem de prune

Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: maria mihalache (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 15 octombrie 2013

Ingrediente
Pentru aluat, 350 g faina, 150 g unt, 1 ou, 80 g zahar, un praf de sare, 5 linguri cu apa rece, Pentru umplutura, 5-6 linguri cu gem de prune, circa 20 de prune, 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia), 2 plicuri zahar vanilat, un praf scortisoara, 3-4 biscuiti populari, 2 linguri cu alune, Mai avem nevoie de, unt pentru uns tava, faina pentru pudrat, zahar brun pentru pudrat aluatul

Dificultate: Medie Timp: 3h

5 voturi

Mod de preparare

Toate ingredientele pentru aluat le punem in robotul de bucatarie si mixam.................obtinem un aluat compact din care "confectionam" o bila pe care o invelim in folie alimentara si pe care o dam la frigider pentru cel putin 30 min.
Scoatem aluatul din frigider,indepartam folia alimentara ,pudram aluatul cu faina ca sa nu se lipeasca si il intindem pe o suprafata pudrata si dansa.............hihihi........... cu faina.
Intindem o foaie de circa 1 cm grosime.
Ungem o tava de tarta cu unt si cu ajutorul unui sucitor asezam aluatul in tava lasand marginile pe dinafara.Intepam din loc in loc aluatul cu ajutorul unei furculite.
Prunele se desfac in doua si se indeparteaza samburii.Asezam prunele in tava captusita cu aluat.Presaram peste prune zaharul,zaharul vanilat si scortisoara iar la final gemul.
Rupem biscuitii bucati mici.
Maruntim alunele cu ajutorul unui facalet(nu le facem praf le lasam bucati mai maricele)
Deasupra asezam alunele si biscuitii.
Pliem spre interior marginile aluatului peste care presaram o lingura de zahar.







Dam la cuptor pentru circa 30 min.
Lasam sa se racoreasca ,scoatem din tava ,portionam si gata.................putem servi!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta rustica cu prune si gem de prune" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Turte

Turte "Scutecele Domnului"

Foile se coc pe o tava direct pe foc, pe o parte si pe alta. Se fac teancuri dupa care se prepara

20 voturi    4 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Gold Donuts

Gold Donuts

Intr-o canita se freaca drojdia cu o lingurita de zahar si putin lapte caldut pana se dizolva. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 10 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    Marieta Pall , 26 decembrie 2013

    ARATA BINE,CRED CA O FAC DE REVELION.

  • maria mihalache

    maria mihalache (Chef de cuisine) , 22 octombrie 2013

    multumesc Simona!

  • susu

    susu (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2013

    minunat

    • Fara foto

      Simona Andreea , 21 octombrie 2013

      foarte fain arata

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2013

      multumesc,Costeo!

    • Fara foto

      Mihalache Maria , 18 octombrie 2013

      multumesc Ana!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 18 octombrie 2013

      multumesc Ana!

    • COSTEO

      COSTEO (Chef de cuisine) , 17 octombrie 2013

      Ce bine mai arata!

    • Fara foto

      cornea_ana@yahoo.com , 17 octombrie 2013

      Delicioasa!

    • Fara foto

      Ana Cornea , 17 octombrie 2013

      Delicioasa!

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

3h

5 voturi

Ingrediente

  • Pentru aluat
  • 350 g faina
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 80 g zahar
  • un praf de sare
  • 5 linguri cu apa rece
  • Pentru umplutura
  • 5-6 linguri cu gem de prune
  • circa 20 de prune
  • 2-3 linguri cu zahar brun (in functie de gustul fiecaruia)
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • un praf scortisoara
  • 3-4 biscuiti populari
  • 2 linguri cu alune
  • Mai avem nevoie de
  • unt pentru uns tava
  • faina pentru pudrat
  • zahar brun pentru pudrat aluatul

Raporteaza reteta

Retete
de maria mihalache
Omleta cu ceapa rosie

Omleta cu ceapa rosie

Se spala ceapa,se taie marunt si se pune intr-o tigaie unde am pus ulei in prealabil.Se adauga si

5 voturi    18 comentarii
20 min
Aperitive cu oua
CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

CIORBA DE FASOLE BOABE CU KAIZER

Fasolea se lasa de pe o zi pe alta la inmuiat.A doua zi se scurge de apa si se pune la fiert cu apa

29 voturi    7 comentarii
2h 30 min
Borsuri si Ciorbe
TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

TARTA CU OREZ SI DOVLECEI

Se spala orezul si se fierbe in apa sarata.Separat , se caleste in ulei ceapa taiata marunt si dovleceii

6 voturi    8 comentarii
50 min
Budinci

maria mihalache (Chef de cuisine)

multumesc Simona!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de visine Gem de visine

Visinele se spala bine. Se scot samburii si se adauga peste ele zaharul. Se amesteca intr-un ceaun de tuci cu zaharul pana isi lasa

1 vot    0 comentarii
2h 30 min
Conserve si muraturi
Dulceata de coacaze negre Dulceata de coacaze negre

Coacazele se spala, se scurg si se pun in cratita. Adaugam zaharul, apoi apa si fierbem 20 minute, spumam. Cand este gata, o punem

4 voturi    0 comentarii
20 min
Conserve si muraturi
Lapte condensat