autor:

vera

» » Dulciuri diverse

Tarta sfaramicioasa cu crema

Autor: vera (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: vera (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 20 octombrie 2009

Ingrediente
250 g faina, 100 g unt moale, 1 ou, 2 linguri cacao, 75 g zahar, 1 lingurita si jumatate de praf de copt, , Crema:, 4 galbenuse, 75 g zahar, 65 g amidon, 500 ml lapte, 250 ml frisca lichida, 3 linguri rom sau lichior, 3 - 4 linguri gem: capsuni, visine, cirese, 1-2 plicuri de zahar vanilat

Dificultate: Redusa Timp: 1h

4 voturi

Mod de preparare

Blatul:

Se cerne si se amesteca faina, cacao si praful de copt. Separat, untul se freaca cu zaharul foarte repede pentru a nu topi untul, se adauga oul, iar la sfarsit amestecul de faina. Veti obtine o coca moale, putin sfaramicioasa.

Ungeti si tapetati o tava rotunda de tarta, in care veti aseza jumatate din coca pregatita, intr-un strat unic presand bine cu palmele si pe bordul tartei, se introduce in cuptorul cald 180°C timp de 10 minute.



Crema:

Laptele si frisca lichida se fierb intr-o craticioara, se pun la racit.

Batem lejer galbenusurile, cu zaharul, adaugam amidonul, iar la sfarsit lichidele caldute, se fierbe crema pana incepe sa se ingroase, dupa care vom adauga romul sau lichiorul.

Varsam aceasta crema deasupra blatului, deasupra cremei se adauga marmelada sau gemul (eu am folosit gem de capsuni), iar deasupra se rade coca ramasa incercand sa acopere toata suprafata tartei cu ''firimituri'' de coca.

Se reintroduce la cuptor timp de 30 minute dupa care se raceste, pudram cu zahar fin si servim.

Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta sfaramicioasa cu crema" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cookies

Cookies

Se amesteca mai intai untul cu margarina. se adauga zaharul si zaharul brun, apoi un praf de sare,

12 voturi    7 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Clatite Aerate

Clatite Aerate

1-Intr-un castron mai mare se separa albusurile de galbenusuri (acestea se pun intr-o farfurie adanca

11 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 1 utilizator Ai testat si tu reteta?
  • vera

    vera (Chef de cuisine):

    Am pregatit tarta, de data aceasta am folosit gem de fructe de padure, va garantez ca a iesit si mai buna!

  • 5 comentarii
  • Fara foto

  • fragolina bianca

    fragolina bianca (Chef de cuisine) , 07 iulie 2011

    prajitura asta am mancato pt prima data aici in italia.e f buna si e si mai buna rece a doua zi ca se patunde bine.complimente!!!!!!!!!!!!!!

  • vera

    vera (Chef de cuisine) , 12 noiembrie 2009

    Nadia nu o sa-ti para rau este deosebit de buna!

  • Fara foto

    Nadia , 08 noiembrie 2009

    Ce bine arata! O salvez, sa o incerc si eu!

    • mac myra

      mac myra (Chef de cuisine) , 06 noiembrie 2009

      Mmmm....foarte buna.

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 21 octombrie 2009

      Frumos prezentat ..........buna,buna.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

1h

4 voturi

Ingrediente

  • 250 g faina
  • 100 g unt moale
  • 1 ou
  • 2 linguri cacao
  • 75 g zahar
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenuse
  • 75 g zahar
  • 65 g amidon
  • 500 ml lapte
  • 250 ml frisca lichida
  • 3 linguri rom sau lichior
  • 3 - 4 linguri gem: capsuni
  • visine
  • cirese
  • 1-2 plicuri de zahar vanilat

Raporteaza reteta

Retete
de vera
Pasta alla carbonara

Pasta alla carbonara

Taiati costita cubulete si o caliti intr-un pic de ulei. Bateti galbenusurile cu smantina si cu parmezanul,

46 voturi    16 comentarii
18 min
Paste si pizza
Paste alla matriciana

Paste alla matriciana

Intr-o tigaie se pun uleiul, usturoiul, patrunjelul si ceapa, amestecind cu atentie. Cind ceapa a

10 voturi    4 comentarii
15 min
Paste si pizza
Tort de ciocolata amara

Tort de ciocolata amara

Ciocolata + untul se pun intr-un vas care la rindul lui vine pus intr-o cratita cu apa (bagno-maria)

6 voturi    6 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

fragolina bianca (Chef de cuisine)

prajitura asta am mancato pt prima data aici in italia.e f buna si e si mai buna rece a doua zi ca se patunde bine.complimente!!!!!!!!!!!!!!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu crema de lamaie si cocos
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania