autor:

Lia Maria

» » Dulciuri diverse

Tarta si "tartute" cu fructe

Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Lia Maria (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2010

Ingrediente
Aceasta prajitura se poate face cu orice fel de fructe dupa placerea fiecaruia, inclusiv iarna, cu fructe din compot., Aluat:, 200g faina, 100g amidon, 100g zahar, 50g pesmet, 2 oua, 200g unt rece, Crema:, 1 l lapte, 200g zahar, 4 budinci de vanilie, 1 fiola esenta vanilie, 500g smantana grasa, Glazura:, 4 bucati piersici bine coapte, 500g cirese, 2 plicuri gelatina rosie

Dificultate: Redusa Timp: 3h 30 min

21 voturi

Mod de preparare

Amestecam faina ,zaharul si amidonul,adaugam untul rece taiat in bucatele si-l frecam putin cu faina, adaugam ouale si pesmetul, omogenizam totul, dar fara sa framantam. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider.
Punem 800ml lapte cu zaharul si esenta la fiert. In restul de lapte dizolvam praful de budinca si cand laptele ajunge la punctual de fierbere , adaugam, amestecam si fierbem pana se ingroasa bine. Lasam cam 15’ sa se raceasca putin, dupa care adaugam smantana si amestecam totul foarte bine optinand astfel crema.
Scoatem aluatul, il intindem pe masa infainata si captusim formele apasand bine aluatul pe toata suprafata. Eu folosesc o forma de tort, cu peretii detasabili deoarece este mai inalta si 10 forme mici de tarte la care ai mei le spun “tartute”.
Umplem formele cu crema si dam la cuptor, pentru 50’ la foc moderat, pana ce crema capata fermitate si o culoare aurie . Formele mici “tartutele” le scoatem dupa 30’.
Intre timp taiem in felii piersicile si scoatem samburii din cirese.
Lasam sa se raceasca tartele dupa care le ornam cu fructe peste care turnam glazura din gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic.
Se dau la rece si se serveste preferabil a doua zi cand se indeparteaza peretii detasabili ai tartei si se taie in felii.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta si "tartute" cu fructe" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fondant de ciocolata

Fondant de ciocolata

Pentru cei carora le place ciocolata, o noua reteta din Turul Frantei. Copiii mei mi-au spus ca au

27 voturi    10 comentarii
30 min
Dulciuri diverse
Fursecuri cu pepite de ciocolata

Fursecuri cu pepite de ciocolata

Intr-un castron, amestecam untul moale, uleiul si zaharul. Amestecam cu un tel, adaugam oul. Amestecam

2 voturi    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse
Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 15 comentarii
  • Fara foto

  • burdulea maria elena

    burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    Apetisante!

  • constanta proca

    constanta proca (Chef de cuisine) , 11 iulie 2012

    O bunatate iar aspectul e super !

  • Lia Maria

    Lia Maria (Chef de cuisine) , 30 martie 2012

    Larysa draga, nici nu am observat ca nu am mentionat cantitatea de pesmet ! Se folosesc 2 linguri pesmet. Multumesc !

    • Fara foto

      Larysa (Chef de cuisine) , 29 martie 2012

      Am o intrebare pt aluat,ai scris si de pesmet cat sa pun???

    • Varadi Silvia

      Varadi Silvia (Chef de cuisine) , 18 iulie 2010

      Bun,bun.

    • vera

      vera (Chef de cuisine) , 25 iunie 2010

      Arata grozav, imi place reteta !!!

    • husni

      husni (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Minunat! Te-am votat(maxim) si am salvat reteta.

    • burdulea maria elena

      burdulea maria elena (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Ce frumos! Am salvat reteta!

    • valentina ionita

      valentina ionita (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Un deliciu,iar prezentarea este grozava...

    • Piri Piri e Canela

      Piri Piri e Canela (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Foarte bune!I-mi place crema de vanilie si decorul.***** In Portugalia majoritatea tartelor ,au acest aspect:d

    • flori de piatra

      flori de piatra (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Delicioasa...

    • Truedelights

      Truedelights (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      Tare bine mai arata! Mi-ai facut o pofta!!!

    • joly-gina

      joly-gina (Chef de cuisine) , 09 iunie 2010

      delicioasa

    • mariana scarlat

      mariana scarlat (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Foarte bune, Lia! Acum ca sunt fructe de toate felurile, e cea mai solicitata. Fiului meu ii plac tartutele!

    • maria mihalache

      maria mihalache (Chef de cuisine) , 08 iunie 2010

      Frumoasa si gustoasa.

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Redusa

Timp

3h 30 min

21 voturi

Ingrediente

  • Aceasta prajitura se poate face cu orice fel de fructe dupa placerea fiecaruia
  • inclusiv iarna
  • cu fructe din compot.
  • Aluat:
  • 200g faina
  • 100g amidon
  • 100g zahar
  • 50g pesmet
  • 2 oua
  • 200g unt rece
  • Crema:
  • 1 l lapte
  • 200g zahar
  • 4 budinci de vanilie
  • 1 fiola esenta vanilie
  • 500g smantana grasa
  • Glazura:
  • 4 bucati piersici bine coapte
  • 500g cirese
  • 2 plicuri gelatina rosie

Raporteaza reteta

Retete
de Lia Maria
Cartofi cu costita la cuptor

Cartofi cu costita la cuptor

Cartofii se spala si se pun la fiert, in apa cu sare, intregi. Se fierb si ouale si se taie rondele.

11 voturi    7 comentarii
1h
Mancaruri cu carne
Paste cu slaninuta

Paste cu slaninuta

Se fierb pastele in apa cu sare si ulei. Cand sunt fierte se dau sub un jet de apa rece, se strecoara

4 voturi    3 comentarii
30 min
Paste si pizza
Gem de Caise Delicios

Gem de Caise Delicios

Caisele spalate si fara samburi, se dau prin masina de carne si se pun intr-o cratita mare. Separat

10 voturi    7 comentarii
3h
Conserve si muraturi

burdulea maria elena (Chef de cuisine)

Apetisante!

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Tarta Rapsodia Tarta Rapsodia

Lasi aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Prajitura cu branza si stafide Prajitura cu branza si stafide

Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile

0 voturi    0 comentarii
50 min
Aluaturi si Foietaje
Tort diplomat special
Black Friday Oster Romania
Black Friday Oster Romania