Tarta Tatin

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 portii):
  • Pentru aluat 125 g unt moale,
  • 50 g zahar praf,
  • 1 galbenus de ou,
  • 1/2 pachetel de zahar vanilat,
  • 200 g faina,
  • 1 praf de sare,
  • 1 lingura de apa de la gheata.
  • Umplutura: 4-5 mere (circa 750 g),
  • 1 lingurita suc de lamaie,
  • 60 g zahar,
  • 90 g unt.

Mod de preparare

Se amesteca bine toate componentele pentru aluat si se framanta cu mana pana se obtine o compozitie uniforma. Se formeaza un cocolos, se apasa usor cu palma, se inveleste in celofan si se baga 20 de minute la rece. Se curata merele, se taie in opt si se curata de seminte. Se stropesc cu suc de lamaie. · Se porneste cuptorul. Se pune zaharul intr-o tigaie mare, rotunda, ceva mai adanca si smaltuita (cu toarte), se asaza pe flacara mica si se lasa sa se topeasca si sa se caramelizeze usor. Se adauga untul si se lasa sa se topeasca si el. ¸ Se intinde aluatul pe fundul de lemn, cat marimea tigaii. Se asaza merele cu partea bombata in jos, felie langa felie, pe zaharul caramelizat. ¹ Cu ajutorul unui fund de lemn, se \"trage\" aluatul peste mere, ca un capac. Se inteapa cu furculita din loc in loc. ş Se baga tarta in cuptor pe gratarul din mijloc si se lasa la copt 30 de minute pana ce se rumeneste usor. Se scoate si se lasa sa se racesca pe un servet umed, vreme de 5 minute. \" Se desprinde marginea tartei cu un cutit, apoi se rastoarna pe un platou de tort. Se serveste calduta, eventual cu putina frisca alaturi.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise