autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta Tatin

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 05 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 portii):, Pentru aluat 125 g unt moale, , 50 g zahar praf, , 1 galbenus de ou, , 1/2 pachetel de zahar vanilat, , 200 g faina, , 1 praf de sare, , 1 lingura de apa de la gheata., Umplutura: 4-5 mere (circa 750 g), , 1 lingurita suc de lamaie, , 60 g zahar, , 90 g unt.

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

4 voturi

Mod de preparare

Se amesteca bine toate componentele pentru aluat si se framanta cu mana pana se obtine o compozitie uniforma. Se formeaza un cocolos, se apasa usor cu palma, se inveleste in celofan si se baga 20 de minute la rece. Se curata merele, se taie in opt si se curata de seminte. Se stropesc cu suc de lamaie. · Se porneste cuptorul. Se pune zaharul intr-o tigaie mare, rotunda, ceva mai adanca si smaltuita (cu toarte), se asaza pe flacara mica si se lasa sa se topeasca si sa se caramelizeze usor. Se adauga untul si se lasa sa se topeasca si el. ¸ Se intinde aluatul pe fundul de lemn, cat marimea tigaii. Se asaza merele cu partea bombata in jos, felie langa felie, pe zaharul caramelizat. ¹ Cu ajutorul unui fund de lemn, se \"trage\" aluatul peste mere, ca un capac. Se inteapa cu furculita din loc in loc. ş Se baga tarta in cuptor pe gratarul din mijloc si se lasa la copt 30 de minute pana ce se rumeneste usor. Se scoate si se lasa sa se racesca pe un servet umed, vreme de 5 minute. \" Se desprinde marginea tartei cu un cutit, apoi se rastoarna pe un platou de tort. Se serveste calduta, eventual cu putina frisca alaturi.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta tatin cu rosii

Tarta tatin cu rosii

Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Tarta Tatin cu mere si caramel(reteta frantuzeasca)

Se amesteca faina cu sarea si 25g de unt.Se adauga apa progresiv pana obtinem un aluat omogen.Invelim

14 voturi    2 comentarii
1h 10 min
Torturi

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

4 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 portii):
  • Pentru aluat 125 g unt moale
  • 50 g zahar praf
  • 1 galbenus de ou
  • 1/2 pachetel de zahar vanilat
  • 200 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 lingura de apa de la gheata.
  • Umplutura: 4-5 mere (circa 750 g)
  • 1 lingurita suc de lamaie
  • 60 g zahar
  • 90 g unt.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Covrigi cu susan Covrigi cu susan

In oala mixerului cernem fainele, adaugam drojdia si zaharul si amestecam cu suportul ptr framantat, adaugam uleiul si apa si, cand

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Aluaturi si Foietaje
Reţetă de preparare a papanaşilor Reţetă de preparare a papanaşilor

Se amesteca branza de vaci cu faina, grisul, zaharul, ouale si praful de copt si se framanta foarte bine. Dupa ce s-a framantat, se

6 voturi    2 comentarii
30 min
Aluaturi si Foietaje
Placinta de cartofi