Se amesteca bine toate componentele pentru aluat si se framanta cu mana pana se obtine o compozitie uniforma. Se formeaza un cocolos, se apasa usor cu palma, se inveleste in celofan si se baga 20 de minute la rece. Se curata merele, se taie in opt si se curata de seminte. Se stropesc cu suc de lamaie. · Se porneste cuptorul. Se pune zaharul intr-o tigaie mare, rotunda, ceva mai adanca si smaltuita (cu toarte), se asaza pe flacara mica si se lasa sa se topeasca si sa se caramelizeze usor. Se adauga untul si se lasa sa se topeasca si el. ¸ Se intinde aluatul pe fundul de lemn, cat marimea tigaii. Se asaza merele cu partea bombata in jos, felie langa felie, pe zaharul caramelizat. ¹ Cu ajutorul unui fund de lemn, se \"trage\" aluatul peste mere, ca un capac. Se inteapa cu furculita din loc in loc. ş Se baga tarta in cuptor pe gratarul din mijloc si se lasa la copt 30 de minute pana ce se rumeneste usor. Se scoate si se lasa sa se racesca pe un servet umed, vreme de 5 minute. \" Se desprinde marginea tartei cu un cutit, apoi se rastoarna pe un platou de tort. Se serveste calduta, eventual cu putina frisca alaturi.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii