Tarta Tatin cu mere

Cuptorul se încinge la 200 grade C.

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa
Tarta Tatin cu mere

Ingrediente

  • 3 mere medii
  • 150 g zahar
  • o mâna stafide (înmuiate 10 min in lichior)
  • 1 foaie de aluat fraged
  • 1/2 lingurita de scortisoara
  • 50 gr unt

Mod de preparare

Cuptorul se încinge la 200 grade C.

Merele se curată de coaja și cotor, se taie in felii mai groase pudrandu-se cu scorțișoara.

Intr-o tava de tarta sau cratiță nu foarte înaltă, se topește zaharul in totalitate și se adauga untul amestecând pentru caramel.

Merele si stafidele se pun in tava peste caramel și deasupra lor se asază ușor aluatul.

Se tine la cuptor 15-20 min sau pana când e copt aluatul.

Când este gata, se lasă sa se răcească 5-10 minute și se răstoarnă pe un platou.

 

Comentarii

Acest articol nu are comentarii. Fii primul care comentează!

Adaugă comentariu

Gem de caise

Gem de caise

Reteta de gem de caise fara conservanti. Gem de caise reteta simpla si usor de preparat.

Gem de caise
Shakshuka

Shakshuka

Se trag la tigaie ceapa, ardeiul, rosiile si se lasa pana se inmoaie.

Shakshuka
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor