autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta Tatin cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 piersici galbene, , 80 g unt, , 50 g zahar, , 250 g aluat de foitaj.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati piersicile in apa clocotita, treceti-le apoi sub jetul de apa rece si curatati-le de coaja. Taiati-le in doua si scoateti-le samburii.
Incingeti cuptorul la 210°C. Puneti pe foc, intr-o tigaie mai mare de teflon, untul impreuna cu zaharul, si cand incep sa faca spuma, introduceti piersicile cu partea bombata in jos si lasati-le sa se caramelizeze 8-10 minute, la foc destul de iute.
Asezati piersicile tot cu partea bombata in jos intr-o forma cu marginile detasabile si lasati-le sa se raceasca.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, intepati-l din loc in loc cu furculita si puneti-l peste piersici. Reduceti temperatura cuptorului la 180° si coaceti tarta 30-35 de minute. Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa stea 10 minute si abia pe urma rasturnati-o pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Fursecuri cu unt si cocos

Fursecuri cu unt si cocos

Intr-un bol mixam untul (de la tamperatura camerei) cu zaharul pudra pana devine o crema, apoi adaugam

1 vot    0 comentarii
1h 20 min
Dulciuri diverse
Fursecuri Alfajores

Fursecuri Alfajores

Untul inmuiat se bate bine cu zaharul. Se adauga vanilia, galbenusurile pe rind si romul. Apoi se

4 voturi    2 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 piersici galbene
  • 80 g unt
  • 50 g zahar
  • 250 g aluat de foitaj.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Ciocolata de casa cu nuca Ciocolata de casa cu nuca

Ciocolata de casa a fost si va ramane unul dintre deserturile noastre preferate, care nu lipsea niciodata de la mesele de sarbatoare.

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Chec fondant cu ciocolata