autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta Tatin cu piersici

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 piersici galbene, , 80 g unt, , 50 g zahar, , 250 g aluat de foitaj.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Inmuiati piersicile in apa clocotita, treceti-le apoi sub jetul de apa rece si curatati-le de coaja. Taiati-le in doua si scoateti-le samburii.
Incingeti cuptorul la 210°C. Puneti pe foc, intr-o tigaie mai mare de teflon, untul impreuna cu zaharul, si cand incep sa faca spuma, introduceti piersicile cu partea bombata in jos si lasati-le sa se caramelizeze 8-10 minute, la foc destul de iute.
Asezati piersicile tot cu partea bombata in jos intr-o forma cu marginile detasabile si lasati-le sa se raceasca.
Intindeti aluatul pe planseta infainata, intepati-l din loc in loc cu furculita si puneti-l peste piersici. Reduceti temperatura cuptorului la 180° si coaceti tarta 30-35 de minute. Dupa ce o scoateti din cuptor, lasati-o sa stea 10 minute si abia pe urma rasturnati-o pe un platou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu piersici" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cornulețe de vanilie

Cornulețe de vanilie

Ingredientele se amestecă și se frământă bine. Coca obtinută o împărțim în

5 voturi    11 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse
Tiramisu

Tiramisu

Tiramisu este o prajitura foarte apreciata in familia noastra, o facem si pentru mese festive(atunci

3 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 8 piersici galbene
  • 80 g unt
  • 50 g zahar
  • 250 g aluat de foitaj.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Ciucalai