autor:

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta Tatin cu rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 felii):, Pentru aluat - 200 g faina, , 100 g unt, , 1 galbenus, , 1/2 lingurita sare., Pentru umplutura: 500 g rosii carnoase, , 1 crenguta de rozmarin (acele), , 80 g miere de albine, , 400 g branza de capra (sau de oaie) pentru garnisit.,

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se amesteca faina cu untul, galbenusul si sarea si se framanta un aluat (fraged).
Rosiile spalate se taie in doua, iar acele de rozmarin se toaca marunt, se amesteca cu mierea intr-o forma termorezistenta si se pun pe foc sa se incinga. Se aseaza rosiile - cu taietura in jos - in forma si se prajesc - pe stratul de miere si rozmarin - circa 10 minute.
Se intinde aluatul pe planseta infainata si se acopera cu el rosiile.
Se da tarta la cuptor si se coace circa 40 de minute, pana ce se rumeneste. Se acopera forma cu o farfurie, se rastoarna tarta, se presara peste ea branza de capra (oaie) rasa sau rupta bucatele si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta tatin cu rosii

Tarta tatin cu rosii

Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 felii):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita sare.
  • Pentru umplutura: 500 g rosii carnoase
  • 1 crenguta de rozmarin (acele)
  • 80 g miere de albine
  • 400 g branza de capra (sau de oaie) pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Retete

din Aluaturi si Foietaje

Paine dietetica fara faina Paine dietetica fara faina

Incalzim cuptorul la 180 de grade C, coacere  sus jos si nu turbo.Pregatim o tava de chec o tapetam cu hartie de copt. Intr-un

0 voturi    0 comentarii
15 min
Aluaturi si Foietaje
Paine coapta pe frunze de varza Paine coapta pe frunze de varza

1. MAIAUA: intr-un vas se freacă drojdia cu puțin zahăr și aproximativ 50 ml-100 ml apă ( din cea măsurată). Se lasă la dospit

1 vot    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Paine de casa