Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se amesteca faina cu untul, galbenusul si sarea si se framanta un aluat (fraged).
Rosiile spalate se taie in doua, iar acele de rozmarin se toaca marunt, se amesteca cu mierea intr-o forma termorezistenta si se pun pe foc sa se incinga. Se aseaza rosiile - cu taietura in jos - in forma si se prajesc - pe stratul de miere si rozmarin - circa 10 minute.
Se intinde aluatul pe planseta infainata si se acopera cu el rosiile.
Se da tarta la cuptor si se coace circa 40 de minute, pana ce se rumeneste. Se acopera forma cu o farfurie, se rastoarna tarta, se presara peste ea branza de capra (oaie) rasa sau rupta bucatele si se serveste imediat.

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii