Tarta Tatin cu rosii

Timp pregatire
25 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 felii):
  • Pentru aluat - 200 g faina,
  • 100 g unt,
  • 1 galbenus,
  • 1/2 lingurita sare.
  • Pentru umplutura: 500 g rosii carnoase,
  • 1 crenguta de rozmarin (acele),
  • 80 g miere de albine,
  • 400 g branza de capra (sau de oaie) pentru garnisit.

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se amesteca faina cu untul, galbenusul si sarea si se framanta un aluat (fraged).

Rosiile spalate se taie in doua, iar acele de rozmarin se toaca marunt, se amesteca cu mierea intr-o forma termorezistenta si se pun pe foc sa se incinga. Se aseaza rosiile - cu taietura in jos - in forma si se prajesc - pe stratul de miere si rozmarin - circa 10 minute.

Se intinde aluatul pe planseta infainata si se acopera cu el rosiile.

Se da tarta la cuptor si se coace circa 40 de minute, pana ce se rumeneste. Se acopera forma cu o farfurie, se rastoarna tarta, se presara peste ea branza de capra (oaie) rasa sau rupta bucatele si se serveste imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana

Risotto cremos cu piept de pui, legume si smantana
Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava

Cornuri Bratislava
Ciulama de pui cu ciuperci

Ciulama de pui cu ciuperci

Reteta de ciulama de pui cu ciuperci. Cum se prepara reteta de ciulama de pui cu ciuperci.

Ciulama de pui cu ciuperci