autor:

Fara foto

» » Aluaturi si Foietaje

Tarta Tatin cu rosii

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 24 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 24 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 felii):, Pentru aluat - 200 g faina, , 100 g unt, , 1 galbenus, , 1/2 lingurita sare., Pentru umplutura: 500 g rosii carnoase, , 1 crenguta de rozmarin (acele), , 80 g miere de albine, , 400 g branza de capra (sau de oaie) pentru garnisit.,

Dificultate: Redusa Timp: 25 min

0 voturi

Mod de preparare

Se-ncinge cuptorul la 180gr.. Se amesteca faina cu untul, galbenusul si sarea si se framanta un aluat (fraged).
Rosiile spalate se taie in doua, iar acele de rozmarin se toaca marunt, se amesteca cu mierea intr-o forma termorezistenta si se pun pe foc sa se incinga. Se aseaza rosiile - cu taietura in jos - in forma si se prajesc - pe stratul de miere si rozmarin - circa 10 minute.
Se intinde aluatul pe planseta infainata si se acopera cu el rosiile.
Se da tarta la cuptor si se coace circa 40 de minute, pana ce se rumeneste. Se acopera forma cu o farfurie, se rastoarna tarta, se presara peste ea branza de capra (oaie) rasa sau rupta bucatele si se serveste imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Tatin cu rosii" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Aluaturi si Foietaje
Tarta tatin cu rosii

Tarta tatin cu rosii

Rosiile se taie in doua. Aprindeti cuptorul, foc mediu.Taiati si ajustati foietajul la vasul in care

0 voturi    0 comentarii
45 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
CLATITE FOI

CLATITE FOI

Se bat ouale cu sarea intr-un castron, adaugandu-se treptat, faina, amestecandu-se continuu sa nu

11 voturi    7 comentarii
1h
Aluaturi si Foietaje

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

25 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 felii):
  • Pentru aluat - 200 g faina
  • 100 g unt
  • 1 galbenus
  • 1/2 lingurita sare.
  • Pentru umplutura: 500 g rosii carnoase
  • 1 crenguta de rozmarin (acele)
  • 80 g miere de albine
  • 400 g branza de capra (sau de oaie) pentru garnisit.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Aluaturi si Foietaje

Pita deosebita Pita deosebita

Pregatim alautul Eu pun in oala mixerului faina cernuta adaug zaharul,drojdia si uleiul si las ca mixerul sa lucreze adaug treptat

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Covrigi bavarezi Covrigi bavarezi

Se pune faina intr-un bol, in mijloc se pune drojdia cu apa, se amesteca si se lasa 20 minute sa creasca maiaua. Dupa ce a crescut se

20 voturi    6 comentarii
2h
Aluaturi si Foietaje
Chifle