autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta trapeziana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat de briose (vezi reteta mai jos), , 5 oua, , 1 baton vanilie, , 250 ml lapte, , 100 g zahar pudra, , 20 g faina, , 15 g Maizena (zeamil),, 60 g unt, , 1 lingura esenta de portocala (cateva picaturi + apa), , 2 linguri zahar tos, , 1 varf de cutit sare.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.
Intindeti aluatul, formand un cerc mare cu grosimea de 1 cm, asezati-l pe o tava unsa cu unt, acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca 30 de minute. Ungeti suprafata cu galbenus diluat cu putina apa si dati-l 25 de minute la cuptor. Presarati peste aluat 1 lingura cu zahar tos, coaceti-l inca 10 minute si lasati-l sa se raceasca.
Puneti pe foc laptele cu batonul de vanilie despicat in doua si cand incepe sa fiarba stingeti focul, acoperiti cratita cu un capac si lasati laptele sa se infuzeze circa 5 minute. Scoateti vanilia si puneti din nou laptele sa se incalzeasca.
Intr-un castron, frecati 4 galbenusuri cu zaharul pudra, incorporati faina si zeamilul si diluati cu lapte clocotit. Varsati amestecul peste laptele din cratita si lasati-l pe foc sa se ingroase, amestecand intruna.
Dati cratita deoparte si incorporati in compozitie 50 g de unt. Lasati crema sa se raceasca, parfumati-o cu esenta de portocala si incorporati in ea 3 albusuri batute spuma, impreuna cu 1 varf de cutit de sare.
Taiati aluatul in doua (pe orizontala), acoperiti cu crema jumatatea inferioara si asezati peste ea cealalta jumatate. Pudrati tarta cu zahar si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta trapeziana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Cheesecake cu ciocolata

Cheesecake cu ciocolata

Blatul: Biscuitii ii maruntim la robot. Ciocolata o topim la baie de aburi impreuna cu frisca lichida

7 voturi    1 comentariu
1h 30 min
Dulciuri diverse
Crinkles

Crinkles

* Amesteca untul si zaharul pentru cateva minute. * Adauga ouale unul cate unul si amesteca

4 voturi    4 comentarii
30 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat de briose (vezi reteta mai jos)
  • 5 oua
  • 1 baton vanilie
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 20 g faina
  • 15 g Maizena (zeamil),
  • 60 g unt
  • 1 lingura esenta de portocala (cateva picaturi + apa)
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 varf de cutit sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
Capsuni imbatate