autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta trapeziana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat de briose (vezi reteta mai jos), , 5 oua, , 1 baton vanilie, , 250 ml lapte, , 100 g zahar pudra, , 20 g faina, , 15 g Maizena (zeamil),, 60 g unt, , 1 lingura esenta de portocala (cateva picaturi + apa), , 2 linguri zahar tos, , 1 varf de cutit sare.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.
Intindeti aluatul, formand un cerc mare cu grosimea de 1 cm, asezati-l pe o tava unsa cu unt, acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca 30 de minute. Ungeti suprafata cu galbenus diluat cu putina apa si dati-l 25 de minute la cuptor. Presarati peste aluat 1 lingura cu zahar tos, coaceti-l inca 10 minute si lasati-l sa se raceasca.
Puneti pe foc laptele cu batonul de vanilie despicat in doua si cand incepe sa fiarba stingeti focul, acoperiti cratita cu un capac si lasati laptele sa se infuzeze circa 5 minute. Scoateti vanilia si puneti din nou laptele sa se incalzeasca.
Intr-un castron, frecati 4 galbenusuri cu zaharul pudra, incorporati faina si zeamilul si diluati cu lapte clocotit. Varsati amestecul peste laptele din cratita si lasati-l pe foc sa se ingroase, amestecand intruna.
Dati cratita deoparte si incorporati in compozitie 50 g de unt. Lasati crema sa se raceasca, parfumati-o cu esenta de portocala si incorporati in ea 3 albusuri batute spuma, impreuna cu 1 varf de cutit de sare.
Taiati aluatul in doua (pe orizontala), acoperiti cu crema jumatatea inferioara si asezati peste ea cealalta jumatate. Pudrati tarta cu zahar si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta trapeziana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec cu cirese

Chec cu cirese

Zaharul si apa se fierb pana cand se topeste tot zaharul, apoi se lasa sa se racoreasca pana cand

4 voturi    0 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Pasca (fara aluat)

Pasca (fara aluat)

Se amesteca branza, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie, praful de budinca, praful de copt,

75 voturi    14 comentarii
1h 30 min
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat de briose (vezi reteta mai jos)
  • 5 oua
  • 1 baton vanilie
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 20 g faina
  • 15 g Maizena (zeamil),
  • 60 g unt
  • 1 lingura esenta de portocala (cateva picaturi + apa)
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 varf de cutit sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Dulceata din fructe de padure Dulceata din fructe de padure

Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Dulceata de pere padurete (salbatice) Dulceata de pere padurete (salbatice)

Curatam perele de codite, indepartam mustatile din partea superioara, le spalam bine. Punem la fiert 2 cani de apa cu zaharul, scortisoara,

0 voturi    0 comentarii
50 min
Conserve si muraturi
Chec pufos cu glazura de vanilie