autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarta trapeziana

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 07 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 07 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat de briose (vezi reteta mai jos), , 5 oua, , 1 baton vanilie, , 250 ml lapte, , 100 g zahar pudra, , 20 g faina, , 15 g Maizena (zeamil),, 60 g unt, , 1 lingura esenta de portocala (cateva picaturi + apa), , 2 linguri zahar tos, , 1 varf de cutit sare.

Dificultate: Medie Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.
Intindeti aluatul, formand un cerc mare cu grosimea de 1 cm, asezati-l pe o tava unsa cu unt, acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca 30 de minute. Ungeti suprafata cu galbenus diluat cu putina apa si dati-l 25 de minute la cuptor. Presarati peste aluat 1 lingura cu zahar tos, coaceti-l inca 10 minute si lasati-l sa se raceasca.
Puneti pe foc laptele cu batonul de vanilie despicat in doua si cand incepe sa fiarba stingeti focul, acoperiti cratita cu un capac si lasati laptele sa se infuzeze circa 5 minute. Scoateti vanilia si puneti din nou laptele sa se incalzeasca.
Intr-un castron, frecati 4 galbenusuri cu zaharul pudra, incorporati faina si zeamilul si diluati cu lapte clocotit. Varsati amestecul peste laptele din cratita si lasati-l pe foc sa se ingroase, amestecand intruna.
Dati cratita deoparte si incorporati in compozitie 50 g de unt. Lasati crema sa se raceasca, parfumati-o cu esenta de portocala si incorporati in ea 3 albusuri batute spuma, impreuna cu 1 varf de cutit de sare.
Taiati aluatul in doua (pe orizontala), acoperiti cu crema jumatatea inferioara si asezati peste ea cealalta jumatate. Pudrati tarta cu zahar si serviti-o imediat.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta trapeziana" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Clatite de post

Clatite de post

1 ) Intr-un vas punem faina si adaugam treptat apa, ca sa nu se formeze cocoloase, incorporam uleiul,

6 voturi    10 comentarii
1h
Dulciuri diverse
Brownie cu migdale

Brownie cu migdale

Cantarim cele 4 oua sparte intr-un bol. Cantitatea acestora va fi si cea pentru faina, zahar, unt

9 voturi    5 comentarii
1h
Dulciuri diverse

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Medie

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat de briose (vezi reteta mai jos)
  • 5 oua
  • 1 baton vanilie
  • 250 ml lapte
  • 100 g zahar pudra
  • 20 g faina
  • 15 g Maizena (zeamil),
  • 60 g unt
  • 1 lingura esenta de portocala (cateva picaturi + apa)
  • 2 linguri zahar tos
  • 1 varf de cutit sare.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Dulciuri diverse

Placinte cu visine -din compot sau congelate Placinte cu visine -din compot sau congelate

Aluatul il pregatim de cu seara. Topim untul sau margarina in lapte sau lapte vegetarian la bain marie si lasam sa fie caldut. In oala

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Aluaturi si Foietaje
Fondante de curmale cu cocos Fondante de curmale cu cocos

Curmalele le curatam de samburi si le punem intr-un bol cu apa fierbinte, le lasam 1 ora pana se inmoaie-le strecuram bine si le punem

0 voturi    0 comentarii
45 min
Dulciuri diverse
Prajitura cu cirese si capsuni