Tarta trapeziana

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 8 persoane): 500 g aluat de briose (vezi reteta mai jos),
  • 5 oua,
  • 1 baton vanilie,
  • 250 ml lapte,
  • 100 g zahar pudra,
  • 20 g faina,
  • 15 g Maizena (zeamil),
  • 60 g unt,
  • 1 lingura esenta de portocala (cateva picaturi + apa),
  • 2 linguri zahar tos,
  • 1 varf de cutit sare.

Mod de preparare

Incingeti cuptorul la 180°.

Intindeti aluatul, formand un cerc mare cu grosimea de 1 cm, asezati-l pe o tava unsa cu unt, acoperiti-l cu un servet si lasati-l sa creasca 30 de minute. Ungeti suprafata cu galbenus diluat cu putina apa si dati-l 25 de minute la cuptor. Presarati peste aluat 1 lingura cu zahar tos, coaceti-l inca 10 minute si lasati-l sa se raceasca.

Puneti pe foc laptele cu batonul de vanilie despicat in doua si cand incepe sa fiarba stingeti focul, acoperiti cratita cu un capac si lasati laptele sa se infuzeze circa 5 minute. Scoateti vanilia si puneti din nou laptele sa se incalzeasca.

Intr-un castron, frecati 4 galbenusuri cu zaharul pudra, incorporati faina si zeamilul si diluati cu lapte clocotit. Varsati amestecul peste laptele din cratita si lasati-l pe foc sa se ingroase, amestecand intruna.

Dati cratita deoparte si incorporati in compozitie 50 g de unt. Lasati crema sa se raceasca, parfumati-o cu esenta de portocala si incorporati in ea 3 albusuri batute spuma, impreuna cu 1 varf de cutit de sare.

Taiati aluatul in doua (pe orizontala), acoperiti cu crema jumatatea inferioara si asezati peste ea cealalta jumatate. Pudrati tarta cu zahar si serviti-o imediat.

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei
Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe

Pandispan cu prune si cacao - cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe. Descopera reteta perfecta pentru un desert...

Pandispan cu prune si cacao. Cea mai simpla si gustoasa prajitura cu fructe
Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor

Evantai de vinete cu rosii la cuptor
Varza noua calita in tuci

Varza noua calita in tuci

In tuci se incinge un pic de ulei in care calim scarita taiata si costita proaspata, taiata in bucatele mai mici.

Varza noua calita in tuci
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise