autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Tartar de heringi afumati cu mustar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fileuri de hering afumat, , 300 g cartofi (mai marunti si nesfaramiciosi), , 1 ceapa, , 2 cepe mici de arpagic, , 2 linguri capere, , 2 castraveciori murati, , 1 lingura mustar iute,, 4 linguri smantana groasa, , 1 legatura codite de ceapa verde, , 6 fire marar verde,, zeama de la 2 lamai, , 50 ml ulei, , 2 linguri otet, , cateva picaturi de sos picant (Tabasco), , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Caperele si castraveciorii se taie bucatele, coditele de ceapa verde - rondele fine. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele de mai sus cu jumatate din zeama de lamaie, 1 lingura de smantana, mustarul si sosul picant. Se taie heringii cubulete si se incorporeaza usor in amestecul preparat, dupa care se lasa 15 minute la frigider. Intre timp, se freaca cartofii cu o perie sub jetul de apa rece si se fierb 20 de minute in apa cu sare. Smantana ramasa se amesteca cu restul de zeama de lamaie si jumatate din mararul tocat. Se sareaza, se pipereaza si se pune deoparte. Din otet, ulei, sare, piper si din mararul ramas se prepara un sos vinegreta, batandu-le bine cu furculita. Cartofii calzi se taie rondele mai groase, fara a-i curata de coaja. Se pun intr-o salatiera, se toarna peste ei sosul vinegreta si se amesteca usor. Se scot din frigider heringii cu sos de mustar, se asaza pe farfurii si se servesc imediat, impreuna cu salata de cartofi calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartar de heringi afumati cu mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Tocana de peste (Caldeirada de peixe)

Curatam legumele si taim felii rotunde, curatam pestele si taiem in bucati potrivite. Punem uleiul

15 voturi    6 comentarii
1h 10 min
Mancaruri cu peste
Dorada cu legume si lamaie

Dorada cu legume si lamaie

Doradele se curata, se spala bine, se indeparteaza solzii, se taie capul, le taiem de-a lungul, obtinem

4 voturi    10 comentarii
45 min
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fileuri de hering afumat
  • 300 g cartofi (mai marunti si nesfaramiciosi)
  • 1 ceapa
  • 2 cepe mici de arpagic
  • 2 linguri capere
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura mustar iute,
  • 4 linguri smantana groasa
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 6 fire marar verde,
  • zeama de la 2 lamai
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri otet
  • cateva picaturi de sos picant (Tabasco)
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Hamsie de mare prajita Hamsie de mare prajita

Se curata fiecare pestisor de intestine cu lama unui cutitas, apoi se spala in mai multe ape reci si se lasa sa se scurga in strecuratoare

0 voturi    0 comentarii
30 min
Aperitive
CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE CHIFTELUTE DIN FILE DE PESTE

Fileul de peste,impreuna cu miezul de franzela(inmuiat in cam 6 linguri de lapte rece si stors f bine),se macina,folosind ciurul mare.Ardeiul,copt,se

18 voturi    14 comentarii
12h
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de cartofi natur