autor:

Fara foto

» » Mancaruri cu peste

Tartar de heringi afumati cu mustar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fileuri de hering afumat, , 300 g cartofi (mai marunti si nesfaramiciosi), , 1 ceapa, , 2 cepe mici de arpagic, , 2 linguri capere, , 2 castraveciori murati, , 1 lingura mustar iute,, 4 linguri smantana groasa, , 1 legatura codite de ceapa verde, , 6 fire marar verde,, zeama de la 2 lamai, , 50 ml ulei, , 2 linguri otet, , cateva picaturi de sos picant (Tabasco), , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Caperele si castraveciorii se taie bucatele, coditele de ceapa verde - rondele fine. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele de mai sus cu jumatate din zeama de lamaie, 1 lingura de smantana, mustarul si sosul picant. Se taie heringii cubulete si se incorporeaza usor in amestecul preparat, dupa care se lasa 15 minute la frigider. Intre timp, se freaca cartofii cu o perie sub jetul de apa rece si se fierb 20 de minute in apa cu sare. Smantana ramasa se amesteca cu restul de zeama de lamaie si jumatate din mararul tocat. Se sareaza, se pipereaza si se pune deoparte. Din otet, ulei, sare, piper si din mararul ramas se prepara un sos vinegreta, batandu-le bine cu furculita. Cartofii calzi se taie rondele mai groase, fara a-i curata de coaja. Se pun intr-o salatiera, se toarna peste ei sosul vinegreta si se amesteca usor. Se scot din frigider heringii cu sos de mustar, se asaza pe farfurii si se servesc imediat, impreuna cu salata de cartofi calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartar de heringi afumati cu mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
Peste asiatic

Peste asiatic

Intr-un castron se amesteca toate ingredientele pentru marinada,se adauga pestele, se amesteca bine

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Mancaruri cu peste
Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

Chiftelute din dovlecei, vinete si ton

Mii de multumiri Laurei Adamache pentru aceste chiftelute deosebite! Curatam vinetele si dovleceii

3 voturi    4 comentarii
1h
Mancaruri cu peste

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fileuri de hering afumat
  • 300 g cartofi (mai marunti si nesfaramiciosi)
  • 1 ceapa
  • 2 cepe mici de arpagic
  • 2 linguri capere
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura mustar iute,
  • 4 linguri smantana groasa
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 6 fire marar verde,
  • zeama de la 2 lamai
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri otet
  • cateva picaturi de sos picant (Tabasco)
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Tocanita de mazare noua si cod Tocanita de mazare noua si cod

Se curata ceapa si prazul si se toaca julien, apoi se pun la calit in ulei. Se curata morcovul, se toaca marunt si se adauga peste

0 voturi    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu legume si zarzavaturi
Plachie cu peste file Plachie cu peste file

Intr-un vas yena, aranjam straturi de legume, ardeii taiati cuburi sau fasii, rosii felii subtiri, ceapa solzi subtiri, le stropim cu

2 voturi    0 comentarii
1h 25 min
Mancaruri cu peste
Creveti pane cu mazare pe pat de mamaliguta