autor:

» » Mancaruri cu peste

Tartar de heringi afumati cu mustar

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 08 iunie 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fileuri de hering afumat, , 300 g cartofi (mai marunti si nesfaramiciosi), , 1 ceapa, , 2 cepe mici de arpagic, , 2 linguri capere, , 2 castraveciori murati, , 1 lingura mustar iute,, 4 linguri smantana groasa, , 1 legatura codite de ceapa verde, , 6 fire marar verde,, zeama de la 2 lamai, , 50 ml ulei, , 2 linguri otet, , cateva picaturi de sos picant (Tabasco), , sare,, piper.

Dificultate: Redusa Timp: 1h 30 min

1 vot

Mod de preparare

Se curata ceapa si se toaca marunt. Caperele si castraveciorii se taie bucatele, coditele de ceapa verde - rondele fine. Se amesteca intr-un castron toate ingredientele de mai sus cu jumatate din zeama de lamaie, 1 lingura de smantana, mustarul si sosul picant. Se taie heringii cubulete si se incorporeaza usor in amestecul preparat, dupa care se lasa 15 minute la frigider. Intre timp, se freaca cartofii cu o perie sub jetul de apa rece si se fierb 20 de minute in apa cu sare. Smantana ramasa se amesteca cu restul de zeama de lamaie si jumatate din mararul tocat. Se sareaza, se pipereaza si se pune deoparte. Din otet, ulei, sare, piper si din mararul ramas se prepara un sos vinegreta, batandu-le bine cu furculita. Cartofii calzi se taie rondele mai groase, fara a-i curata de coaja. Se pun intr-o salatiera, se toarna peste ei sosul vinegreta si se amesteca usor. Se scot din frigider heringii cu sos de mustar, se asaza pe farfurii si se servesc imediat, impreuna cu salata de cartofi calduta.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartar de heringi afumati cu mustar" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Mancaruri cu peste
STORCEAG ca la  SF.GHEORGHE

STORCEAG ca la SF.GHEORGHE

- Se pun 2 litri apă cu sarea şi piperul la fiert -Se taie în bucăţele cât mai mărunte

9 voturi    2 comentarii
1h 20 min
Mancaruri cu peste
Peste la cuptor cu garnitura de orez

Peste la cuptor cu garnitura de orez

1. Pestele se curata si se spala in citeva ape; 2. Ceapa, patrunjelul, usturoiul de toaca marunt; 3.

2 voturi    2 comentarii
2h
Mancaruri cu peste

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii

Dificultate

Redusa

Timp

1h 30 min

1 vot

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 6 persoane): 6 fileuri de hering afumat
  • 300 g cartofi (mai marunti si nesfaramiciosi)
  • 1 ceapa
  • 2 cepe mici de arpagic
  • 2 linguri capere
  • 2 castraveciori murati
  • 1 lingura mustar iute,
  • 4 linguri smantana groasa
  • 1 legatura codite de ceapa verde
  • 6 fire marar verde,
  • zeama de la 2 lamai
  • 50 ml ulei
  • 2 linguri otet
  • cateva picaturi de sos picant (Tabasco)
  • sare,
  • piper.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Mancaruri cu peste

Pilaf grecesc cu creveti si ierburi Pilaf grecesc cu creveti si ierburi

Se spala bine crevetii si se pun la fiert in apa clocotita 5 minute, dupa care se strecoara si se dau de o parte.Incalziti uleiul de

0 voturi    1 comentariu
nespecificat
Mancaruri cu peste
Mici din carne de peste Mici din carne de peste

Feliile de pește se pun în apă cu sare și zeamă de lămâie pentru 10-15 minute. După aceea se scurg bine şi se pun

1 vot    0 comentarii
30 min
Mancaruri cu peste
Fidea galbena(fideos amarillos)