aluatul de tarte
se spumeaza grasimea cu zaharul se adauga treptat cite un ou,cind si-a dublat volumul se pune faina si bicarbonatul,razatura si vanilia,se amesteca prin rasturnare pina se incorporeaza toata faina(nu trebuie framintat ca o coca de cozonac) se tine la rece aprox o ora
in formele de tarte se pune cite o bucatica de aluat si se modeleaza,tartele se coc 15-20 min in functie de marimea formelor,la temperatura 180
crema de vanilie
0,250 ml lapte recese amesteca cu zaharul,amidonul, galbenusele.
0,750 ml lapte se pune la fiert cind a dat in clocot se pune amestecul de mai sus, se fierbe aprox 30 min pina se leaga, amestecind continu ca sa nu se prinda
se bate spuma albusul,tot prin rasturnare ,cu un tel para se incorporeaza albusul razatura si vanilia in crema fiarta
se lasa la rece,
finisatul tartelor
in tarte se pune crema de vanilie, fructe, dupa sezon si placere,deasupra se ung cu gelatina calduta

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii