Tarte cu mascarpone si inghetata caramel

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie
Tarte cu mascarpone si inghetata caramel

Ingrediente

  • Crusta
  • 150 gr nuca
  • 150 gr faina integrala
  • 1/2 lingurita sare
  • 80 gr unt
  • 1 ou
  • 1-2 linguri lapte
  • Umplutura
  • 150 gr caramel
  • 200 gr mascarpone
  • 200 ml frisca
  • 1 lingurita zahar pudra
  • 50 gr caramel
  • 200 gr inghetata de caramel

Mod de preparare

Nuca o macinam marunt in robot/masina. Amestecam apoi nuca cu faina, sarea si untul taiat cubulete. Vom obtine un aluat sfaramicios. Punem oul si o lingura de lapte pentru inceput si framantam usor. In caz de nevoie se mai poate adauga lapte, cat sa se obtina un aluat omogen. Dam aluatul la rece pentru o ora.

Pregatim 6-8 forme mici de tarta si le ungem cu unt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Intindem aluatul, daca putem si cat putem, si-l decupam altfel incat sa putem tapeta frumos peretii formelor de tarta. La mine aluatul a fost mai nabadaios si l-am aranjat direct in forma.

Pe fiecare tarta punem hartie de copt si boabe de fasole apoi le dam la cuptor pentru 15 minute. Dupa 5 minute scoatem tartele din cuptor, renuntam la boabele de fasole si la hartia de copt si la mai introducem pentru 5 minute in cuptor. Cand sunt gata le scoatem si le lasam sa se raceasca in forma pentru ca sunt mai fragile.

Pentru umplutura mixam smantana pentru frisca cu lingurita de zahar pudra pana cand obtinem o frisca bat. Dam la rece. Mascarpone il mixam cu caramelul pana cand obtinem o crema omogena si delicioasa foc (asta e de la sine inteles ca va ajunge asa :P).

Pentru inghetata puteti sa folositi din comert, sau puteti sa o faceti dupa reteta de aici. Buuuun, acum nu ne-a mai ramas decat sa asamblam minunatia asta de desert.

Luam cu grija crusta de tarta din forma, punem aproximativ 2 linguri de crema (mascarpone si caramel), deasupra punem si o lingura de frisca, ornam cu putin caramel si la final cate un glob de inghetata de caramel.

Enjoy!

 

Comentarii

Pentru a comenta trebuie sa fii autentificat. Log in

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.
Saramura de macrou

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Saramura de macrou
Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă. De ce ingrediente ai nevoie... citeste mai mult
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
Parteneri
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Nectar de caise
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
Tort cu ciocolata si caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise