Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru tarte - 200 g miez de dovleac, , 70 g malai, , 170 g faina, , 100 g zahar, sare, , 1 plic praf de copt, , 1/4 l lapte, , 75 ml ulei de floarea-soarelui, , grasime pentru uns formele., Pentru crema: 100 g unt moale, , 4 linguri gem de portocale.
Dificultate: Redusa | Timp: 30 min
Tartele - Se taie miezul de dovleac fasii foarte subtiri si se amesteca jumatate din ele cu celelalte ingrediente pentru aluat. Se captusesc 12 forme mici de tarta cu hartie pentru copt, se unge hartia cu grasime si se toarna in ele aluatul, umplandu-le cam de 3/4. Se aseaza peste aluat fasiile de dovleac ramase si se dau tartele 20-25 de minute la cuptorul incins la 200gr.. Crema - Se freaca untul spuma (cu mixerul), se incorporeaza gemul de portocale si se amesteca bine. Tartele coapte se scot calde din forme si se servesc imediat, unse cu crema de portocale.