autor:

Fara foto

» » Dulciuri diverse

Tarte de dovleac cu crema de portocale

Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 10 mai 2007

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Clementina Stanciu (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 10 mai 2007

Ingrediente
Ingrediente (pentru 12 bucati):, Pentru tarte - 200 g miez de dovleac, , 70 g malai, , 170 g faina, , 100 g zahar, sare, , 1 plic praf de copt, , 1/4 l lapte, , 75 ml ulei de floarea-soarelui, , grasime pentru uns formele., Pentru crema: 100 g unt moale, , 4 linguri gem de portocale.

Dificultate: Redusa Timp: 30 min

0 voturi

Mod de preparare

Tartele - Se taie miezul de dovleac fasii foarte subtiri si se amesteca jumatate din ele cu celelalte ingrediente pentru aluat. Se captusesc 12 forme mici de tarta cu hartie pentru copt, se unge hartia cu grasime si se toarna in ele aluatul, umplandu-le cam de 3/4. Se aseaza peste aluat fasiile de dovleac ramase si se dau tartele 20-25 de minute la cuptorul incins la 200gr.. Crema - Se freaca untul spuma (cu mixerul), se incorporeaza gemul de portocale si se amesteca bine. Tartele coapte se scot calde din forme si se servesc imediat, unse cu crema de portocale.
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte de dovleac cu crema de portocale" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Dulciuri diverse
Chec marmorat

Chec marmorat

Stafidele se pun la hidratat in coniac si rom. Albusurile se bat spuma cu putina zeama de lamaie.

38 voturi    18 comentarii
50 min
Dulciuri diverse
Mere coapte

Mere coapte

Spalam merele si le scobim in mijloc, batem albusurile spuma cu zahar apoi adaugam nucile si scortisoara,

1 vot    2 comentarii
40 min
Dulciuri diverse

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei

Blender Monterrey White

- 23 %
299.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 0 comentarii
  • Fara foto

Dificultate

Redusa

Timp

30 min

0 voturi

Ingrediente

  • Ingrediente (pentru 12 bucati):
  • Pentru tarte - 200 g miez de dovleac
  • 70 g malai
  • 170 g faina
  • 100 g zahar
  • sare
  • 1 plic praf de copt
  • 1/4 l lapte
  • 75 ml ulei de floarea-soarelui
  • grasime pentru uns formele.
  • Pentru crema: 100 g unt moale
  • 4 linguri gem de portocale.

Raporteaza reteta

Adauga reteta
Retete

din Dulciuri diverse

Gem de mure Gem de mure

Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte,

1 vot    0 comentarii
35 min
Conserve si muraturi
Gem de prune rosii Gem de prune rosii

Se spala prunele. Dupa indepartarea samburilor se taie cubulete si se asaza intr-o cratita incapatoare, se presara zahar peste ele si

0 voturi    0 comentarii
30 min
Conserve si muraturi
salam de biscuiti delicios cu ananas confiat